CCleaner İndir, Nasıl Kurulur, Ne işe Yarar, download ?


CCleaner Ne İşe Yarar ?

CCleaner tüm windows kurulumunuzu gereksiz bileşenleri bulmak için tarıyor ve onları temizliyor.


CCleaner ' de Bunu Yapmanızı Öneririm.

Sistem geri yükleme noktası oluşturmak iyi olacaktır.


Peki Geri Yükleme Noktası Nasıl Oluşturulur ?

Windows Vista ve windows 7' de Başlat' a tıklayın (Windows 8' de düğme çubuğunu açıp "Ara"ya tıklayın.) ve Sistem Geri Yükleme yazın. Açılan lizsteden "Sistem Geri Yükleme" ye tıklayın. Windows XP kullanıyorsanız  Tüm programlar > Donatılar > Sistem araçları > Sistem Geri Yükleme ' ye gidin. Size önerilen yolları izleyin ve bir şeylerin ters gitmesi olasılığına karşı bir Sistem Geri Yükleme Noktası oluşturun.


CCleaner ' e Uyumlu Sistemler Hangileri ?

  • Windows 8 
  • Windows 7
  • Windows Vista
  • Windows XP

Resme Tıklayarak Büyütebilirsiniz.



CCleaner Kurulumu Nasıl Yapılır ?

Öncelikle CCleaner' i kurun
"Buraya Tıklayarak İndirebilirsiniz"
Dosyayı indirip çalıştırın. "İleri" ve ardından "Kur" diyerek kurulumu tamamlayın. Son olarak ta "Bitir" e tıklayıp programı açın.

Analiz Edin
"Akıllı Tarama" sorusuna Evet yanıtını verdiğinizde CCleaner ' in ana ekranıyla karşılaşacaksınız.Bu ekrandaki seçenekleri kullanarak geçici dosyalar kaldırılabilir, internet çerezlerini silebilir ve geri dönüşüm kutusunu boşltabilirsiniz.Bunlar bilgisayarınızda epey yer açılmasını sağlar."Analiz" düğmesine tıklayarak nelerin kaldırılacağına bakın ve hazırsanız "Temizliğe başla"ya tıklayın.

Temizliğe Başlama Zamanı
CCleaner bilgisayarınızı derinlemesine temizleyip gerekli olmayan çoğu dosyayı kaldıracaktır. Bu işlem birazcık uzun sürebilir ve program bazen size açık olan bir dosyayı kapatmanızı söyleyebilir.
Temizlik bittiğinde CCleanerin sildiği dosyaları görebileceksiniz ve aynı zamanda toplam ne kadar sabit disk alanının boşalttığınıza da bakabileceksiniz.

Kayıt Defteri
Kayıt defteri bilgisayarınızla ilgili neredeyse tüm ayrıntıları barındıran bir yerdir ama bazen gereksiz verilerle de dolabilir."Sorunlar için Tara" diyerek CCleaner ' in bulduğu sorunları görebilir, ardından "Seçili Sorunları Çöz" diyerek onları kaldırabilirsiniz.Sorulduğunda Evet ile değişiklikleri yedekleyip Seçili Tüm Sorunları Çöz düğmesine tıklayarak işlemi başlatın.

Uygulama Kaldırma
Kayıt defterini temizledikten sonra "Kapat" deyip , ardından Araçlar > Geriyükle (kaldır)  düğmesine tıklayın ve orada gördüğünüz sayfadan hala istemediğiniz program varsa o programı seçip ve sağdaki "Geriyüklemeyi Çalıştır" düğmesiyle programı kaldırma işlemini başlatın.

Baştan Başlayın
Başlangıçta bölümünde windows başladığında yüklenen tüm programların listesi var.Bu programların hepsini kapatmak iyi bir fikir değil ama günlük kullanımda ihtiyacınız olmayan programları görürseniz (örneyin iTunes) bu girdilerin üzerine tıkladıktan sonra Pasif ' e tıklayın.

Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın
CCleaner çalışmasını bitirdikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmak iyi olacaktır.CCleaner işini yaptıysa eyer , bilgisayarınız fark edeceğiniz şekilde hızlanmış olacaktır.
Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra bir sorunla karşılaşırsanız öncelikle bir üstte anlattığım Başlangıçta Menüsüne Dönün ve kapattığınız tüm programları etkin hale getirin.Sorun hala devam ediyorsa girişte anlatılan Sistem Geri Yükleme noktasına geri dönün.

Tebrikler!!
Artık CCleaner' in nasıl çalıştığını biliyorsunuz..Artık programı arkadaşlarınızın bilgisayarına da kurarak en eski bilgisayarların bile yeni gibi çalışmasını sağlayabilirsiniz.


----                                                                                                                      ----
Ben bu yazıyı PCnet dergisinden birazcık alıntı yaparak yazdım..." Bizde yalan yok ;) "
----                                                                                                                      ----




Yorumlar