Dr. Leonid Rogozov Kendini Ne İçin Nasıl Ameliyat Etti ?

Üstteki fotoğraf , Rogozov kendini ameliyat ederken ki görüntüsünden bir kare.

Dr. Leonid Rogozov 14 Mart 1934 ' te doğdu ve 21 Eylül 2000 (66 yaşında) ' de hayatını kaybetti.

Rogozov , Novolazarevskaya İstasyonu'nda görev alan tek doktordu. Buradaki görevi sırasında hissettiği rahatsızlıktan sonra Rogozov ' a apandist tanısı koyulmuş.

Wikipedia ' dan alıntı : Midesinin üst tarafında şiddetli bir ağrı hissetmesi, midesinin bulanması ve vücut sıcaklığının 37.5 derecenin üstüne çıkması üzerine bütün bu belirtilerin apandisitten kaynaklandığını anlayan Rogozov, araştırma ekibinde kendinden başka doktor olmaması sebebiyle kendi kendini ameliyat etme kararı aldı.

Tamamen olumsuz şartlar içerisinde ve sadece ayna , el yardımı ile kendini ameliyat etti.

Öncelikle ağrıyan yerine lokal antestezi yapan Rogozov , ardından yanındaki aletlerle kendini kesip ayna ve el yardımıyla 2 saat süren iyi bir operasyonu bitirdikten sonra da kendini tekrar dikmiş.

NOT : Bu olay 1961 yılında olmuş.

Yorumlar

  1. adam ameliyattan sağ çıkmış mı peki

    YanıtlaSil
  2. Evet sağ çıkmış , eyer yazdığım yazıya dikkat ederseniz orada da demişim ki ; "2 saat süren iyi bir operasyonu bitirdikten sonra da kendini tekrar dikmiş." : )

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.