Alexa Nasıl Düşürülür? Alexa Düşürmenin En Basit Yöntemleri

Alexa Düşürme Yöntemleri Nelerdir?

Aslında Alexa düşürme yöntemlerinden önce Alexa'nın ne olduğuna baksak daha iyi olur sanırım.

Alexa, web sitenizin, blogunuzun vs. Dünya sıralamasını ve Ülke sıralamasını belirler. Alexa sıralamanız ne kadar düşük olursa o kadar iyidir.

Örneğin Facebook'a bakacak olursak Dünya sıralaması ve Ülke sıralaması "2" dir. Bu da Facebook'u ne kadar çok kişinin kullandığının da bir göstergesidir.

Şimdi gelelim Alexa düşürme yöntemlerine.

Bu yöntemler şu şekildedir;

  • Alexa Toolbar kullanmak. ; Bunu tarayıcınıza bir eklenti olarak ekliyorsunuz.
  • Alexa wdgeti kullanmak. ; Sitenize bunu eklediğiniz zaman Alexa sıralamanız yoksa bile Alexa sıralamanız oluyormuş. Aslında bana sorarsanız ben Alexa sıralamam olduktan sonra bu widgeti kullanmaya başladım.
  • Backlink almak. ; Bu sayede sitenizin ne kadar tanınmış olduğunu gösteriyorsunuz. Ama sahte backlinklere "kanmazlar."
  • Sosyal medyayı kullanmak. ; Örneğin Facebook veya Twitter'da bir sayfa açıp arkadaşlarınızın o sayfayı beğenmesini sağlayabilirsiniz. Ve daha sonra orada linkler verip herkesin dikkatini çekerek oradan sitenize hit sağlayabilirsiniz.
  • Sitenize,blogunuza vs. girenleri yoruma teşvik etmek. ; Yorumlar her zaman çok önemlidir. Yazılarınızın gerçekten okunduğunun birer kanıtıdır. Buna benzer olarak da yıldız ile oylama gibi birşeyler de ekleyebilirsiniz.
Eminim ki bu yazıyı buraya kadar okuyan herkes bunları bildiklerini söyleyecektir ama asıl yöntemlerin dışında bence olması gereken iki madde daha var. Bu iki madde de şu şekilde;
  • İyi bir geçmişe sahip olmalısınız. ; Yani bunun anlamı siteniz kurulduğundan bu yana ne kadar iyi ilerleme gösteriyor. Bu Alexa'yı da Google'da yüksek oranda etkilediğini düşünüyorum.
    Bunun için sitenize arşiv koyabilirsiniz.
  • Alexa hakkında yazı yazmak. ; Buna aslında her ne kadar inanmasam da gördüğünüz gibi Alexa hakkında yazdığım bir yazıyı okuyorsunuz şu anda.
Sormak istediğiniz sorular için aşağıdaki yorum kutusunu kullanabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi sizi bu şekilde  yoruma teşvik ediyorum. Bununda altını çizeyim. :) 

Yorumlar

  1. Yoruma teşvik etmek güzelmiş. :) yazınızı çok beğendim elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bu şekilde yorumlarınız da çoğalmış oluyor :)

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.