Blogger İzleyicilerini Çoğaltma Yöntemleri

blogger

Herkes bu yazıya girer girmez hile, program vs. vereceğimi düşünüyorsa yanılıyorlar. Bunu şimdiden belirteyim. Eğer öğle bir şey düşünen varsa şimdiden geri tuşuna tıklayabilir. Ama o kişiler şunu da unutmasınlar, hile, program vs. kullanarak çoğalttığınız izleyiciler sizi asla takip etmezler, sadece takip ediyor diye gözükürler. Ama sizin blogunuzu takip eden gerçek izleyiciler ise hem sizi takip ediyor diye gözükürler, hem de blogunuzda yorumların artmasına ve alexa sıralamanızın düşmesine yardımcı olurlar.

Şimdi yazıma geçebilirim ve gerçekten izleyiciler nasıl çoğaltılır ve etkin bir izleyici kitlesine nasıl sahip olunur hakkında sizlere bilgiler verebilirim.


1. Diğer bloglara göz atın, önce siz onların takipçisi olun.
Eğer izleyicileriniz çoğalsın istiyorsanız ki istiyorsunuz bu yöntemi kesinlikle yapmak zorundasınız. Çünkü bu yöntem sayesinde hem izleyicileriniz çoğalacaktır hem de diğer blogların nasıl yazılar yazdığını, nasıl ilgi çektiklerini görebileceksiniz ve sizde onlardan daha iyi olmak için onlardan daha iyi şeyler yapmaya çalışacaksınız.

Önce siz o blogun takipçisi olun, çünkü siz diğer bloglarda göründüğünüz zaman sizin pasif bir blog yazarı olmadığınız görülecektir. Ayrıca bu sayede yazarlığınızın da gelişeceğini unutmayın.

Nasıl mı?
Çünkü siz diğer blogların yazılarını okuyarak hem yanlışlarınızı düzeltmiş olursunuz, hem de onlardan bir şeyler öğrenebilirsiniz.


2. Diğer bloglara yorum yapın.
Diğer bloglara girdiniz, yazılarını da okudunuz, onların izleyicisi de oldunuz. Buraya kadar her şey güzel gidiyor ama sizin pasif bir yazar olmadığınızı ancak yorumlara bakarak anlayabilir herkes.

Ayrıca yazdığınız yorumlar ne kadar iyi olursa, yazarlığınızın da bir o kadar iyi olduğu anlaşılır.


3. Sadece Blogger' dan İzleyiciler gadgetini eklemeyin. Takip yerlerinizi çoğaltın.
Tek bir yerde olmayın, mesela Facebook, Twitter gibi yerlerde de sayfalarınız olsun ve sizin blogunuz buralardan da takip edilebilsin.

Buradaki amacımız şudur; Herkesin Gmail'i olmayabilir veya herkesin Facebook'u olmayabilir. Bu zamanda zor ama olmayabilir yani, bunları da düşünmemiz gerekir.


En önemli üç altın kural bunlardır. Bu üç altın kuralı uyguladığınız zaman göreceksiniz ki hem izleyicileriniz hem de yorumlarınız yavaş yavaş artmaya başlayacaktır.

Şunu da unutmayın; Bu yazıyı okuyup da gidip tüm blogları takip edip izleyicilerinizin bu şekilde hemen çoğalacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Benim diğer bloglar dediğim, sizinle aynı paylaşımları yapan, sizin blogunuza çok benzeyen ve sizin gerçekten takip etmek isteyeceğiniz bloglar. Yani size yararı olmayan bir blogu takip ettiğinizi düşünsenize, o bloga yorum da yapamazsınız ki.

Yazım hakkında düşüncelerinizi, önerilerinizi ve görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Evet, aslında izleyicilerini çoğaltmak istemiyorsan bile dikkat edilmesi gereken şeyler bunlar. En azından bir şeyler öğrenebilmek açısından.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.