Blogger Yayın Ayarları | Bir Yazı Yayınlamadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Yerler

Blogger kullanıcılarının çoğu bir yazı yayımlayacakları zaman aşağıda açıklayacağım şeylere dikkat etmiyorlar ve ortaya bazı hatalar çıkıyor. Çoğu zaman yaptıkları bu hatların veya gördükleri bu hataların kodlardan kaynaklandığını sanıyorlar.

Aslında bunlara hata dememiz ne kadar doğru bilmiyorum. En iyisi sadece dikkat edilmesi gereken yerler diyelim.

Tüm blogger kullanıcılarının bildiği gibi "Yeni Yayın" butonuna tıkladığımız zaman bizi aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi bir sayfa karşılar.
Yeni Yayın

Bu sayfayı tam olarak incelediğimizde göreceğiz ki blogger kullanıcılarının ;
%95 ' i sağ taraftaki Yayın Ayarları bölümünü kullanıyor.
%90 ' ı sadece Etiket eklemek için kullanıyor.
Geriye kalan %10 ' luk kısım ise gerektiğinde orada ne varsa hepsini kullanıyor.

Gelin bu %10 ' luk kısıma bizler de girelim. Ve oradaki bölümlerde neler yapabileceğimizi görelim.
En üstten başlayarak hepsini teker teker açıklayacağım, kullanıp kullanmamak da size kalmış.

  1. EtiketlerÇoğumuzun bildiği ve sadece Kategori eklemek için kullandığımız bir yer. Aslında burada yapmamız gereken yazımızın ne ile ilgili olduğunu kelimeler ile belirtmektir.
  2. Program Yap
    Burada yazımızın ne zaman yayınlanması gerektiğini söyleyebiliriz. Diyelim ki ben bu yazımın bu gece saat 00:00 da yayınlanmasını istiyorsam yazımı şimdiden yazarım ve program yap ayarını seçerek gece 00:00 ' ı seçip Yayaınla butonuna basarım ve planım hazırlanır.
  3. Kalıcı Bağlantı
    Kalıcı bağlantı ile URLimizi kendimiz ayarlayabiliriz veya Otomatik olarak bırakırız blogger yazının başlığından bir URL yaratır. Aslında burası önemlidir. Eğer yazımızın URLsi karışık olsun istemiyorsak bu ayarı kullanabiliriz.
  4. Konum
    Bunu tam olarak bilmesem de büyük ihtimalle konum ayarı ile Google Earth' tan yer bildirimi yapıyoruz.
  5. Arama Açıklaması
    Şimdi geldik en önemli yerlerden birine. "Arama Açıklaması" Burada ise etiketler ile neredeyse aynı değere sahip bir şey yapıyoruz. Etiket yaparken nasıl "kelime" giriyorsak Arama açıklaması yaparken de "cümle" girmemiz gerekir. Aşağıdaki resim ile ne olduğunu göstereyim.
Arama Açıklaması
Turuncu dörtgen içine alınmış yer Arama Açıklamasıdır.
     6. Seçenekler
         Burada da çok önemli bir şey var. "Okuyucu Yorumları" Eğer ki siz okuyucularınızın yorum            yapmasını veya yapmamasını istiyorsanız bunu buradan seçmeniz gerekir.

Örneğin ben okuyucu yorumlarının buradan kapandığını veya açıldığını bilmiyordum. Ve hakkımda kısmındaki yorum kutusu gözükmüyordu ve kodlarda hata olduğunu düşünüyordum. Ama gördüğünüz gibi sorun bu kadar küçükmüş. Bu yazıyı yazmamın bir sebebi de buydu.
Benim anlatacaklarım bu kadar. Sormak istediğiniz bir şeyler olursa aşağıdaki yorum kutusunukullanabilirsiniz.

İyi bloglar...

Yorumlar