Kitap Okumanın Kötü Yanları Nelerdir? Kitap Okumanın Zararları

kitap okumuyoruz
Herhalde sizler de sadece yazımın dikkat çekmesi için bu başlığı ve fotoğrafı koyduğumu anlamışsınızdır. En azından anlamayanlar da varsa bu şekilde söylemiş oluyum ben.

Her yazımı yazmadan önce sorular sorarım konu ile ilgili kendime. Bu konu ile ilgili sorularım da şu şekilde; Kitap okumanın neden zararı olsun?, Kitaplar zararlıysa neden bu kadar yazar bu kitapları yazmak için uğraşıyor?, Kitap okumayanlara mı uysak acaba?, Kitap okusak da okumasak da ne değişir? sorularım bu şekilde devam ediyor. Ama merak etmeyin sizlere uzun uzun bu sorularımın açıklamalarını okutmayacağım, sadece "kitap okumaya ve okutmaya" dikkat çekmek istiyorum.

İlk başta kitap okumanın bize nasıl zararı olur onu söylemek istiyorum;



Eğer ki kitap okuma zamanımız yok ise emin olun kitap okumayı seven bizlere bile zararı olur kitap okumamızın. Çünkü kitap okumak sadece sıkıldığımızda uğraşacağımız bir oyuncağımız gibi bir şey değildir. (tabi bu benim düşüncem sadece) Bu yüzden de ben kesinlikle gün içerisinde kitap ayıracak zamanımız olması gerektiğine inanıyorum. "Ne zaman kitap okumalıyız" ile ilgili ayrıntılı konu için bu yazımı okuyabilirsiniz.

Bu zarar dışında (hatta zarar bile diyemeyiz aslında) kitabın bize sadece yararı olur.

Bu yazımı kısa ve öz bir şekilde bitirmek istiyorum. Çünkü bu yazımı yazma nedenim "kitap okumanın bizlere çok büyük zararları varmış gibi düşünenlere" kısa bir bilgi olsun diye yazdım.
Yazımın kısa olduğuna da bakmayın, içerisinden bir sürü şey çıkartılabilir aslında.

Yorumlar