Ne Zaman Kitap Okumalıyız? Akşam mı? Öğlen mi?

kitap okuyalım


Kitap ne zaman okunur?, Akşam mı kitap okunur yoksa öğlen mi? Tüm bu soruların cevabını ararken baya bir düşünme şansım oldu. Ben kendi kitap okuma zamanımı nasıl bulduğumu anlatayım, sizler de ona göre kendinize bir pay çıkarın. Çünkü ben size ne desem yalan olur, bu yüzden ben size bunu yapın vs. demeyeceğim.

Aslında kitap okuma zamanı diye bir şey var mı ondan bile şüpheliyim. Bir yandan saçma geliyor, bir yandan da kitap okuma zamanımızın olması gerekiyor diye düşünüyorum. Dediğim gibi ama baya bir düşündüm, illaki bir şeyler çıkartırsınız buradan.

Şimdi bakalım ben kitap okuma zamanımı nasıl bulmuşum.

Denedim. Öncelikle deneyerek başladım. Yani önce akşam, yatmadan önce kitap okumayı denedim, o zamanlar biraz ürkütücü bir kitap okuduğumdan bir iki sayfa okuyup bırakmıştım. Bunun da dışında akşam kitap okumayı sevemedim. Daha sonraları da zaten hiç akşam kitap okumadım.

İkinci denemem ise boş zamanlarım oldu ve bu denememde karar kıldım. Çünkü, belli bir zamana denk getiremiyordum bir türlü kitap okuma zamanımı.

Neden boş zamanlarımı diye soracak olursanız...

Çünkü, herhangi bir günümün illaki bir saati veya iki saati boş olabiliyor. Ben de bu boş zamanlarımda başka şeylerle uğraşacağıma kitap okurum dedim daha iyi olur.

Başka öneriler de almak isterseniz, sizlere şöyle önerilerim de var;

  • Öğrenciler için;
    -Okuldan geldikten sonra.
    -Tenefüslerde.
    -Öğlen okula gidiyorsanız, okula gitmeden önce.
    -Servis ile okula gidiyorsanız, serviste de kitap okuyabilirsiniz.
  • Çalışanlar için;
    -Öğle arası yemeğinde kitap okuyabilirsiniz.
    -İşinizden geldikten sonra da olabilir.
    -TV' da bir şeyler izlemek yerine de kitap okuyabilirsiniz.
  • Ev hanımları için;
    -Ev hanımlarına da şöyle diyorum; gidip altın günü vs. yapacağınıza, "kitap okuma günü" yapsanız daha iyi değil mi?
Aslında bakarsanız herkesin belli bir zamanı vardır kitap okumak için. "Benim Kitap Okumaya Zamanım Yok Demeyelim Lütfen." Kendimizi kandırmayalım.

Yorumlar