Sherlock Holmes - Serinin İlk Kitabı Akıl Oyunlarının Gölgesinde Kitabı (Yabancı Kitap Önerileri Ve Analizi)

kitap
Kkitabın Adı: Akıl Oyunlarının Gölgesinde
Kitabın Yazarı: Sir Arthur Conan Doyle
Çeviri: Cumhur Mısırlıoğlu
Yayınevi: Martı Yayıncılık
Kitabın Türü: Roman
Kitabın Sayfa Sayısı: 396

Seri Sayısı: 1


Bu blogu, beni takip edenlerin de bildiği gibi Sir Arthur Conan Doyle'nin  yukarıda da gördüğünüz Sherlock Holmes serisini bitirecektim. Hatta serinin dördüncü kitabı olan Gerçekler Kanıt İster'den başlamıştım bu seriyi okumaya. Evet yanlış bir giriş olmuştu biliyorum ama serinin ilk kitabını Akıl Oyunlarının Gölgesinde okuyunca pek bir şey değişmediğini fark ettim. Daha doğrusu yanlış bir şey yapmadığımı fark ettim. Çünkü kitabı okudukça birbirine benzer olaylar gelişiyordu kitapta.

Yani Holmes ya olayı çözüyordu ya da çözemiyordu, olaylar Holmes'in karşısına değişik şekillerde çıkıyor veya bir müşteri gelip kendisinden yardım istiyor...Yani anlayacağınız olaylar bana hep aynı başlıyor ve aynı bitiyormuş gibi gelmeye başladı. Bu yüzden de tüm seriyi okumaktan vazgeçtim.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; Bu serinin sadece benim gibi sıradışı olayları, çok etkileyici akılcıl yöntemleri belli bir ölçüde okumak isteyenlerin çok fazla sevmeyeceği bir seridir. Ama eğer gerçekten Sherlock Holmes'in o sıradışı olayları çözüşünü, o akılcıl yöntemlerini okumak isterseniz sizlere önereceğim bir seridir.

Kısacası benim bu seriyi yarıda bırakma nedenim okuduğum bu etkileyici yöntemleri tadında bırakma isteğim.

Ama şunu da unutmayın "okuduklarınızdan etkileneceğiniz bir dedektif kitabı okumak istiyorsanız sizlere ilk tavsiyem Sherlock Holmes'tir."

*Bu kitap ve seri ile ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kutusundan bizlere bildirebilirsiniz.

Yorumlar