Bloggerler Nasıl Tanınabilir? Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır? Takibe Takip Yöntemi İle Bir Sürü Blog Keşif Edin

Herkesinde bildiği gibi artık dünya blog dünyası olmaya başladı, bir önceki yazımda da değinmiştim sağa baksak bir blogger sola baksak bir blogger var. Ama bunların arasından sadece bazıları tanınabilir ve blogları ön plana çıkabilir. Geride kalanlar ise ya bloglamayı bırakır ya da devam edip diğerleri gibi olmaya çalışır.

Şimdi iki yıllık tecrübelerime dayanarak yazacağım bu yazımı kısım kısım yazıp sizleri aydınlatmaya çalışacağım. İşinize kesinlikle yarayacak bilgiler bulacağınıza eminim.

Beni iki yıl evvelden takip edenler bilir diyerek bu yazıma başlamayı çok isterdim ama beni iki yıl önce takip eden hiç kimse yoktu. Çünkü henüz tanınmamış ve özgün yazılar yazmayı, uzun ve akıcı yazılar yazmayı bilmiyordum. Aslında şimdide çok iyi yazılar yazıyor değilim, hala bir şeyler öğrenmeye devam ediyorum.

Ama siz beni boş verin biz asıl konumuza bakalım;

1- Takibe Takip Yöntemi
     Eğer ki bir blogger kendini bu dünyada(blog dünyasında) tutturmak ve güzelim yazılarının okunmasını istiyorsa bu yöntemi kesinlikle uygulamalı. Çünkü bir önceki yazımda da belirtmiştim "istediğiniz kadar güzel ve özgün yazılar yazın, tanınmadıktan sonra hepsi boştur."

Peki bu yöntemi nasıl uygulayacaksınız? Öncelikle Google'ye ait "Blogger" alt yapısını kullanıyorsanız aşağıda gördüğünüz gadgeti blogunuzun bir yerine ekleyin. Bunun için Yerleşim >> Gadget Ekle >> Diğer Gadget'lar >> İzleyiciler yolunu takip edip ekleyebilirsiniz.

izleyiciler
Benim izleyicilerim.
Eğer ki WordPress kullanıyorsanız, sosyal medya ikonlarını eklemelisiniz. Tabii bu Blogger kullananlar için de geçerlidir.

Gördüğünüz gibi aslında benim de pek fazla izleyicim yok. Çünkü bu işler aceleye gelmez, yavaş yavaş çoğalır.

Gelelim şimdi takibe takip yönteminin açıklamasına: Yöntemimiz basit, seni takip eden herkesi sen de takip et ve her gün diğer blogları dolaşarak takip etmediğin ve hoşuna giden tüm blogları takip et, her gün yorum bırak en azından bir tanesine.

Bu yöntem sayesinde göreceksiniz ki blog dünyasında tanınmaya başlayacaksınız. Bu sayede pasif bir kullanıcı olmadığınızı ve aktif bir şekilde her yerde olduğunuzu herkese göstermiş olacaksınız.

2- Yorum Bırakma Yöntemi
     Demin biraz değindim ama olsun burada tam açıklayayım: Girdiğiniz her bloga yorum bırakmayı da unutmayın "ama yazısını okuyup o şekilde yorum bırakın" saçma sapan yorumlar bırakıp da boşa uğraşmayın. Ayrıca yorumunuzu yaparken de aşağıdaki örnek gibi yapabilirsiniz;

Örneğin ben bazen kitap yorumları paylaşan bir blogger olduğum için, neredeyse tüm kitap yorumlayan blogları takip ediyorum. Bu yüzden yorumumu bazen reklam da olsun diye şu şekilde yazıyorum:

          "Önce blogger arkadaşımızın yazdığı yazı ile ilgili küçük bir yorum yapıyorum ve altına da, ben de blogumda kitap yorumları yazıyorum isterseniz blogumu takip edebilirsiniz." gibi bir yorum bırakıyorum. Bu sayede blogumun da reklamını yapmış oluyorum ama bunu her zaman yapmamanızı tavsiye ederim. Çünkü her blogger böyle şeyleri sevmez sizin yorumlarınızı "spamlayabilir."

3- Etkinlikler ve Bedava Eşyalar vs.
     Çoğu bloggerin yaptığı ve benimde yakında yapacağım güzel bir şey bu aslında. Biraz açıklayayım: Diyelim ki siz çok fazla kitap okuyan bir kişisiniz ve bir kaç kitabınızı birilerine vermek istiyorsunuz veya bu sayede blogunuzun reklamını yapmak istiyorsunuz. O zaman blogunuzda bunu duyurup çoğu kişinin sizi takip etmesini sağlayabilirsiniz.

Sanırım bir bloggerin tanınabilmesi için bu kadar şey yeter de artar bile.

NOT: Takibe takip yöntemini kullanırken de sırf sizi takip etsinler diye tüm blogları takip etmeyin sadece hoşunuza gidenleri takip edin. Ayrıca bu yöntem sayesinde bir sürü blog keşif edeceğinizi de unutmayın.

Bu konu ile ilgili görüşlerinizi ve önerilerinizi aşağıdaki yorum kutusundan bırakabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ooo süpersin Servet;) Gayet açıklayıcı bilgilendirici pırıl pırıl bir yazı olmuş. Bazen blog keşif etkinlikleri yapılıyor oralardan da birbirimizi buluyoruz. Mesela bak sen de böyle bişi yapabilirsin. Hele ki kategorilere ayırarak yaparsan birçok insan gelir ve oraya blogunu yazar. Ben de yazarım, hem böylece okumak istediğimiz blogları daha rahat bulabiliriz. Sen teknik anlamda iyisin belki böyle bişi hazırlayabilirsin. Herkes hem sana hem de okumaktan keyif alabileceği bloglara ulaşır. Yapsan ya böyle bişi sen de ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hiç böyle bir yorum beklemiyordum. :)

      Aslında senin dediğin şeye benzer ben de bir şey planlıyorum; tüm bloggerleri bir yerde toplayacak bir projem var, henüz yapım aşamasında ama en kısa zamanda onu sizlere duyuracağım. Bu şekilde de erken bir ön duyuru da oldu :)

      Sil
  2. Çok güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş servet , bahsetmiş olduğun yöntem gerçekten çok faydalı bir yöntem bende bir çok takip ettiğim Blogları bu sayede ulaşıyorum her kesinlikle her Bloggerin kullanması gereken bir widget izleyiciler widgeti paylaşım için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yazımı okuyup, yorumunuzu benimle paylaştığınız için.

      Sil
  3. Çok yararlı bir yazı olmuş yine :) bu güzel yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yazımı okuyup, yorumladığınız için. :)

      Sil
  4. Gerçekten faydalı bir yazı olmuş yeni bloglar keşfetmek hem faydalı hem de güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Çok faydalı bir yazı...Blogumu ilk kurduğumda duymaya ihtiyacım olan bilgiler. Aramış taramış nasıl olur bu işler bulamamıştım. Senin yazın gibi bir metin okusaydım çok iyi olurdu o zamanlar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Şuan da geç sayılmaz.

      Sil
  6. Merhabalar Servet Arslan.

    Blog sayfama yaptığınız ziyaret ve "İzleyicilerim" eklentisine bıraktığınız profil bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Profiliniz üzerinden sayfanıza ulaşabilmem için, profilinizde olması gereken "Bağlantılarım" linkinize yer vermediğinizden dolayı, açıklamanızda belirttiğiniz site adresinizi bir yere kaydederek sayfanıza ulaştım. Bu eksikliği bazı bloggerler de yaptıkları için, iade-i ziyaret bakımından onların blog sayfalarına ulaşmak mümkün olmamaktadır. Bu konuda blog da yazmama rağmen, birçok blogger ziyaretçilerimizin profil bilgilerinde "Bağlantılarım" yani blog sayfaları URL adresleri bulunmamaktadır.

    Blog sayfanız çok hoşuma gitti. Alışılagelmiş klasik ve genelin dışında bir arayüz uygulamasına şahit oldum. İçeriği açısından da çok güzeldi. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar ve başarılar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve verdiğiniz bilgiler için ben de teşekkür ederim.

      Sil
  7. Server abi bbde bir teknoloji sitesi yaptim isteywn arkadaslar bakabilir bua rada yazin muthis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sen de zor bir işe girmişsin, teknoloji blogları bu aralar baya bir fazlalaştı, senin için de hayırlısı olsun.

      Sil
  8. Takip butonu harika bir şey. Dünya kadar blog adlarını aklımızda tutması zor, bu yüzden "İzleyiciler" eklentisini tavsiye ederim. Zaten blogger'ların çoğu blogspot kullanıyor. Yorum kutusu da aynen öyle...

    YanıtlaSil
  9. Dün açtığım blogum için kesinlikle açıklayıcı ve net olmuş okumak ve anlamak kadar güzel bir yol varmi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.