Can Dostum Adlı Kitabı Almaya Değer Miydi?

   

     En son okuduğum kitaptan sonra tekrar bir kitap mağazasına gitme şansım olmamıştı. Her zaman erteledim, boş zaman bulamadım. Ama aslında almak istediğim, çok merak ettiğim bir kitap vardı (Can Dostum).

     Ama artık yeter dedim. İki haftadır bekliyordum bir türlü o kitabı alamadım, en sonunda aklıma şöyle güzel bir fikir geldi ve o kitabı artık kesin alacağım dedim. Fikrim şuydu; okul çıkışı alış-veriş merkezindeki kitap mağazasına yürüyecem ve artık o kitabı alacağım.

     Daha sonra karar verdiğim gibi (Salı günü) okul çıkışı kitap mağazasına doğru yürüdüm. Her şey çok normaldi, ta ki benim paramın kitaba yetmemesine kadar. Kitabın fiyatı 19 TL, bende kalan para 13 TL. İnanılmaz bir şeydi bu. Tam da artık o kitabı alacağım derken böyle bir şey ile karşılaşmak çok saçmaydı.

     Her neyse, bugün olmasa yarın alırım diye düşünürken, diğer günümün tüm gün okulda geçeceğini unutmuştum. Maalesef diğer gün de (Çarşamba günü) kitabı alamadım. Çünkü tüm gün okulda olmam gerekiyordu hem de sabah saat 08:30'dan akşam saat 18:25'e kadar.

     Şimdi gelelim Perşembe gününe. Artık tamam dedim, her şeyimi hazırladım, paramı da aldım. Kitabı almaya hazırdım, okul çıkışı tekrar yürüyüp o kitabı alacaktım. Ama maalesef yine alamadım, çünkü kitap alacağımı unutup otobüse binmiştim ve eve yetişmeme de az kalmıştı. Geri de dönemezdim. Her halde Çarşamba günkü yorgunluğu üzerimden atamamıştım.

     Hani bana bir hafta önce deselerdi ki sen böyle şeyler yaşayacaksın, kesinlikle inanmazdım. Çünkü her şey o kadar saçma bir şekilde gelişiyordu ki insanın inanası gelmiyordu. Sanki bir güç benim o kitabı almamı engelliyordu. O kitabı alırsam kıyamet kopacaktı sanki.

     Ve artık Cuma günü geldi, bu sefer okuldan çıkış saatimi geriye aldım, yani hocadan izin alıp on dakika okuldan erken çıktım ve artık kitabımı aldım. Ama kitabı alırken şöyle bir şey dikkatimi çekti, "kitabın ikicisi çıkmıştı."

     -Peki kitabı o kadar uğraştan sonra almaya değer miydi? diye soracak olursanız. Kesinlikle ama kesinlikle değer diye cevap veririm sizlere.

     En kısa zamanda kitabı da bitirip, kitap hakkındaki düşüncelerimi sizler ile paylaşacağım, ardından da kitabın ikincisine geçeceğim.

     Bu konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusunu kullanarak belirtebilirsiniz.

Yorumlar