Kitap Okumaya Yeni Başlayanlar Yerli Kitaplardan mı - Yabancı Kitaplardan mı Başlamalı?


Yeni kitap okurlarına öncelikle "ben kitap okumaya nasıl başladım..." isimli yazımı okumalarını öneririm.

Şimdi geçelim konumuza; "Yeni kitap okurları yerli kitaplardan mı yoksa yabancı kitaplardan mı okumaya başlamalı?"

Eğer  "ben kitap okumaya nasıl başladım..." isimli yazımı okuduysanız göreceksiniz ki yerli kitaplardan okumaya başladım. Yerli ve komik, eğlenceli, bilgilendirici kitaplardan okumaya başlayarak okuma alışkanlığı kazandım. Sizlere de önerim yerli kitaplardan başlamanızdır. Çünkü yabancı kitaplardan başlarsanız çevirisi tam olarak oturmamış bir kitap ile karşılaşabilir ve okuma alışkanlığı kazanayım derken bir anda kitaplardan bıkabilirsiniz. Bu yüzden yerli kitaplardan ve size en uygun gelen kitaplardan okumaya başlayarak okuma alışkanlığı kazanabilirsiniz.

Eğer ki kitap seçimin yaparken zorlanıyorsanız şu yazımı okuyabilirsiniz. Tıklayın.

Yerli Kitaplardan Başlamanızın Yararları

  1. Kesinlikle en büyük yararı Türk yazarlarımızı tanımak olacaktır.
  2. Çeviri sorunu olmadığı için kitabı okurken sıkılma ihtimaliniz çok düşüktür. (Ama size göre en uygun kitabı seçmişseniz.)
  3. İçeriği tamamen Türkçe olacağından kitabın aklınızda kalma olasılığı daha fazladır.
  4. İçeriği tamamen Türkçe olacağına bağlı olarak içerisindeki isimler de Türkçe olacak, haliyle biri size kitabı anlatmanızı veya özetlemenizi isterse daha kolay bir şekilde anlatıp özetleyebileceksiniz.

Daha da fazla yazarsam iş kıyaslamaya kadar gidecek sanırım ama ben kıyas yapmak istemiyorum, bu yüzden yazımı burada sonlandıracağım. Hatta şöyle bir not da düşeyim; "Benim tüm bu yazdıklarım sadece birer öneridir. Sizler bunları yapmak zorunda değilsiniz. Ama siz öneri arayarak buraya kadar gelmişseniz benim de size önerim olacaktır tabii ki. O da okuduğunuz gibi "yerli" kitaplardır."

Bu konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan bildirebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ilginc bir bakış açısı olmuş. *-* gerçi super ceviriler de var ama. Konuya yakin olma yani ilgi alanina giren konularsa başlangic daha iyi olabilir belki ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki benimki de sadece birer öneri. :)

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.