Peki Siz Boş Zamanlarınızda Neler Yapıyorsunuz?

"Sıkıldım.. sıkıldım... sıkıldım.." bu kelimeleri duymaktan artık ben "sıkıldım." Boş zamanlarımızı değerlendiremeyip sıkılan bizler, daha sonra yine sıkıldım diyen bizler. O zaman boş zamanlarınızı doldurun veya iyi bir şekilde değerlendirin. Bunun başka bir çaresi yok!

Etrafımıza baktığımız zaman ne kadar çok kişi görüyoruz, sıkıldım diye söze başlayıp ne yapacağını bilmeyenleri. Halbuki etrafımızda o kadar çok şey var ki keşif etmediğimiz o kadar çok şey var ki yapmadığımız ve yapmamız gereken. Ama yine de sıkıldım kelimesi ağzımızdan düşmüyor.

Bana göre bir insan sıkıldım diyorsa;"boş zamanlarını değerlendirmeyi bilmiyordur." Mesela bebekleri, çocukları düşünün her zaman sıkılmazlar mı? Peki neden sıkılırlar? - Çok basit, artık etraflarında yapacakları bir şey kalmamıştır. Ama bakın birde oyun oynadıkları zaman, bir kere bile sıkıldım demezler.

Şu an bana da sorabilirsiniz "sen hiç mi sıkılmıyorsun? - Her zaman yapacak bir şeyin oluyor mu?" diye. Evet eskiden hep sıkılıyordum, çünkü yapacak hiçbir şeyim yoktu. Mesela hayatıma blog girmeden önce ya da hayatıma gitar girmeden önce ben de sıkılıyordum. Ama şimdi hatırlamaya çalışıyorum da en son ne zaman sıkıldım kelimesini kullandığımı "hatırlayamıyorum." Sizlere de önerim hayatınıza biraz neşe ve biraz da farklılık katın. Bunun sonucunda da bakın bakalım sıkıldım diyor musunuz?

İsterseniz ben size kendi boş zamanlarımda neler yapıyorum önce onlardan bahsedeyim, sizler de ona göre kendinize paylar çıkartın. Daha sonra da sizlere hayatınıza farklılık katacak diğer şeylerden bahsedeyim.

Ben boş zamanlarımda;

  1. Kitap okurum.
  2. Gitar çalarım.
  3. Blogger arkadaşlarımın yazılarını okurum.
  4. Blog yazabilmek için farklı konular araştırırım.
  5. Bazen boş zamanlarımda uyurum.
  6. Eğer ki yukarıda saydıklarımın hiçbirini yapmasam bile oyun oynarım.
Bunları yaptıktan sonra da zaten insan ister istemez sıkılmıyor. Aslında işte yapmamız gerekenler buna benzer şeyler.


Hayatınıza farklılık katabilecek diğer birkaç şey;

  1. Film izleyin.
  2. Bisiklet sürün.
  3. Yürüyüş yapın.
  4. İsterseniz ödevlerinize ve derslerinize daha çok zaman ayırın, bu şekilde de boş zamanlarınızdan kurtulabilirsiniz.
  5. Bunların hiçbiri de size uymazsa benim gibi bir kursa gidin, blog yazın veya bir şeyleri takip edin.
Uzun lafın kısası "bir şeyler ile uğraşırsanız sıkılmazsınız." Başka da diyecek bir söz var mı?

Son olarak da size şunu sorayım isteyenler cevaplasın, hem başka arkadaşlarımıza da yardımcı olur belki "sizler boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz?"

Yorumlar

  1. İnsanların çoğu hayatını belirli kalıplar içinde yaşar. Can sıkıntısının nedeni de bu kalıplaşmış hayatı yaşamaktır. Toplum ya da otoriteler nedeniyle bastırılmış, dayatılmış her şey bizi özgün olmaktan çıkarır. Artık yaptığımız her şey hatta davranışlarımız bile yapmacık bir hal almaya başlar. Özgün olmayan bir insan da daima sıkılmaya mahkumdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öğle, tam da dediğiniz gibi. Her zaman aynı şeyleri yapmaktan da sıkılırız. Bu yüzden farklılaşmalıyız ve özgün olmalıyız.

      Sil
  2. Hayatına gitar ve blog girmesine vesile olanlar sağ olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Boş zaman yok ki maalesef... Yoksa yapacak çok şey var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman sıkılmak da yoktur. Yani herhalde bu da iyidir.

      Sil
  4. film izliyorum genelde,ya da facebook ta oyun oynuyorum

    YanıtlaSil
  5. Boş zaman = kitap okumak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çoğu zaman öğledir herkes için. :)

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.