Yazılılara Sınavlara Nasıl Çalışmalıyız? Nerede Hata Yapıyoruz - Öneriler


Sınav haftasına girmeden önce her zamanki gibi öğretmenlerimizden öneriler almaya başladık. Sınavlara çalışırken neler yapmalıyız? - Nasıl Çalışmalıyız? - Nerede Hata Yapıyoruz?

Ama bu sefer ben bir farklılık yapayım dedim ve tüm öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.

1- Sınavlara Çalışmamız Gereken An
     Tüm öğrenciler bunu bilir. Sınavlara çalışmamız gereken an sınavdan bir gün öncesi değildir.! Ama sorsanız hepsi (ben dahil) sınavdan bir gün önce sınavlara çalışmayı çok severiz.

     Ama siz siz olun sınavdan bir gün önce sınava çalışmayın. Bilenden bir tavsiye diyelim. Hani çalışın çalışın ama o günden öncesinde de çalışmış olun. Yararını ancak bu şekilde görürsünüz.

2- Sınavlara Nasıl Çalışmalıyız?
     Bu soruyu bir örnek ile açıklamaya çalışacağım;

Diyelim ki "Matematik" dersine çalışacaksınız. Sınavda çıkacak sorular da şu şekilde olsun; "üslü sayılar, faktöriyel, deltoid, kare." Bunların bildiğiniz üzere formülleri vardır. Bunları ezberleyebilmek için en önemli şey sesli okumaktır. İkincisi ise "Ben şu an kareye çalışıyorum, karenin alanını bulabilmem için ### şunları bilmem gerekiyor." gibi bir şekilde çalışmaktır.

3- Çalışma Şeklinizi Belirleyin
     
Herkes aynı şekilde sınavlara çalışamaz. Bazı kişiler yazarak, bazıları da okuyarak, belki bazıları da test çözerek sınavlara çalışmayı sever. Siz de kendi çalışma şeklinizi belirlemeniz gerekiyor.

Bu sayede çalıştıklarınızın aklınızda daha iyi kalmasını sağlayabilirsiniz.

Örneğin ben not alarak çalışmayı severim. Bu nedenle nereye gitsem onları yanımda taşıyabilirim.

4- Konuları Birbirine Karıştırmayın!
     Örneğin yarın iki sınavınız var ve siz bir gün önce sınava çalışıyorsunuz. İşte tam da böyle bir anda bir o derse bir o derse çalışıp, konudan konuya atlarsanız gireceğiniz sınavların ikisinde de başarılı olamazsınız.

Böyle bir şeyi önlemek için de sizlere önerim dersleri kendinize göre sıralayın. Hatta gerekirse öğretmenlerinizden baraj dersinizi/derslerinizi öğrenin. Ona göre önce o derse çalışın ve daha sonra diğerine.

5- Tüm Gün Boyunca Sınavlara Çalışmayın!
     Tüm gün boyunca sınava çalışarak sınavdan yüksek bir not alacağınızı sanabilirsiniz. Ama bu çok yanlış bir davranıştır. Bunu daha önceden okuduğum bir kitapta da, öğretmenlerimden de duymuştum.

Eğer ki tüm gün boyunca sınavlarınıza çalışırsanız bir yerden sonra kafanız allak bullak olur. Bunun sonucunda da başa sarmış olursunuz. Kısacası kendinizi resetlemiş olursunuz.

Bunun çözümü de; 30 dakika çalışıp 5/10 dakika dinlenmektir. Bu dakikaları da size yararı dokunacak şekilde kendinize göre ayarlamalısınız. Ama ara vermeniz önemlidir "bunu unutmayın."

6- Öğretmenlerden sınavlarda çıkabilecek soruları öğrenmek
     Sınavda nelerin çıkabileceği hakkında bir bilginiz olursa bu sizin yararınıza olur. Her öğretmen vermez ama siz yine de isteyin. Sınavda neler çıkabileceğini öğrenince bir yandan da daha rahat bir şekilde çalışırsınız ve bu da sınavda stres - heyecan yapmanızı önler.

Aldığım tüm bilgiler aşağı yukarı bu şekilde. Sizler de isterseniz bu maddelere kendiniz de bir şeyler ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz. Sonuçta ben de bunların hepsini uygulamıyorum ama uygulamak kesinlikle sınavlarda daha başarılı olmanızı sağlar. Bundan emin olabilirsiniz. Sonuçta öğretmenlerimizden aldığımız öneriler. Tabii bazılarını da ben kattım.

Sizler de bu maddelere bir şeyler eklemek isterseniz ya da bu konu hakkında düşüncelerinizi paylaşmak isterseniz aşağıdaki yorum kutusunu kullanabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Güzel bir paylaşım olmuş;)

    YanıtlaSil
  2. hadi bakalım sıra uygulamada :D
    keşke sınavlar olmasaydı di mi;)
    sana başarılar diliyorum yüksek notlar al e mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke olmasalardı :)

      Teşekkür ederim, elimden geleni yapacağım. :)

      Sil
  3. Bugün ki aklım olsa sınav sonucunda alınan notların ortalamasını alıp hocayı ya tebrik eder ya da yüzüne vururdum.
    Çünkü sınıfın genel ortalamasının düşük olmasının iki nedeni olabilir.

    1-Ya öğretmen öğretemiyor.
    2-Ya da öğrencilerin hepsi aptal.

    Adam çalışmamış düşük almış diye düşünme kişisel değil genel olarka bak.

    Düşününce 1. si daha mantıklı geliyor tabi.

    Herkesin yüksek aldığını varsayarsak
    1-Ya herkes kopya çekti
    2-Ya herkes çok zeki
    3-Ya beden eğitimi falan :)
    4-Hoca konuyu iyi anlatmıştır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.