Yazma İsteği Nereden Gelir - Yazmak İçin Nedenlerimiz

yazı yazmak

Biliyorsunuz ki herkes kolay kolay özgün yazı yazamaz. Özgün yazı yazabilmek için en önemli şeylerden biri de tecrübedir. Herkesin atladığı şey de budur zaten; "tecrübe".

Bilirsiniz, bir konuda tecrübesi olmayan insan o konu hakkında neler yapacağını bilemez, bu yüzden o kişiyi sıfırda olarak kabul edebiliriz, yani yeni doğmuş bir insan gibi düşünebiliriz. Ama o kişi bu konu üzerine yoğunlaştığı zaman görebileceksiniz ki; artık sıfırda değildir, bir sonraki basamağa bire yükselmiştir, bu da yeni doğmuş kişinin hayatta kalma mücadelesini gösterir.

Tabii bir de bunların diğer basamakları vardır, hayatta kalma mücadelesini kendimizce başardıktan sonraki basamaklardır bunlar.

Öncelikle sizlere tecrübeden bahsetmemin nedeni, şunu anlayabilmenizdir; "Bir konuda uzman olan kişiler, sadece o şey hakkında sizden daha tecrübeli olanlardır." En basit cümlesi ile açıklaması bundan başkası olamaz sanırım.

Bu yüzden herhangi bir işe başladığınızda önceliğiniz "hayatta kalma mücadelesini kendinizce başarmanızdır." Bu yeni bir okula başlamak olabilir, daha iyi bir yazı yazmak olabilir veya benzer bir şey olabilir.

Şimdi ise gelelim; yazma isteği nereden gelir? sorusunu cevaplamaya.

Bu sorunun cevabını da şöyle açıklayayım; Sizin yazma konusunda ne kadar tecrübeniz var ise yazma isteğinizde ona göre değişiklik gösterebilir.

Sizlere bunu bir örnek ile izah edeyim: Düşünün ki her gün spor yapmayı çok seviyorsunuz, artık spor konusunda vazgeçilemez bir yerdesiniz. Bundan sonraki hayatınızda da spor yapma isteğinizden vazgeçebilir misiniz? Tabii ki hayır.

Çünkü siz artık spor konusunda o kadar tecrübelisiniz ki, tıpkı sigarayı sevip bağımlısı olan bir insan gibi sporu bırakamıyor ve sürekli olarak spor yapmak istiyorsunuz. İşte yazı yazma isteği de böyle bir şeydir. Bağımlısı oldunuz mu bırakamayacağınız bir şeydir. Bir de işin içine eskiden edindiğiniz tecrübeler de girince tüm vidalar yerine oturuyor ve artık yazdığınız yazılar hiçbir gücün sökemeyeceği bir hal alıyor.

Peki yazmak için nedenlerimiz neler?

Benim nedenlerimi saysam bir ömür boyu bu yazıyı okumakla geçirebilirsiniz deyip biraz mübalağa edeyim. Ama nedenlerimden biri şudur: Birilerine bir şeyleri(öğrendiklerimi) gücüm yettiğince, dilim döndüğünce öğretebilmek.

Sizlerde (yazmayı sevenler) yazmak için bir nedeninizi yazabilirsiniz.

Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kutusundan bildirebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Yazma isteği bence tıpkı okumada olduğu gibi içten gelen bir şey olsa gerek.Çünkü kimseye zorla bir şeyler okutamazsın,aynı şekilde yazdıramazsında.Ama buda bir ihtiyaç aslında.Yazmak için alında bir sürü nedenim var.Düşüncelerimi,fikirlerimi,bir şekilde yazarak karşımdakine aktarıyorum.Yazmak bence eksik bir şeyleri tamamlamak gibi.Faydalı olmak için yazarım aslında.Başkaları benim yazılarımdan faydalanırsa çok mutlu olurum.Yazılanları okumayı da ayrıca çok severim.Aslında bunu daha örnekleyebiliriz.Güzel yazı,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin gibi 'Kitap Cumhuriyetim' yazmak da okumaya benzer.

      Zaten insan yazmaya başlayınca, belli bir yerden sonra artık ihtiyaca dönüşüyor, bu yüzden de sigara içen bir insanı örnek verdim yazımda.

      Ayrıca; Gerçekten de dediğin gibi bir sürü neden bulabiliriz yazmak için, zaten bunların en başında da mutlu olmak geliyor. Çünkü ben de yazınca mutlu olurum ve birileri benim yazımı okuyup bundan bir şey öğrendiyse daha da çok mutlu olurum.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.