Hayallerime Küçük Bir Mektup - Gizli Bilgiler İçeride Saklı

hayallerime mektup

Düşündüm, düşündüm, düşündüm...

Bloguma yazılar yazamadığım şu zamanlarda neler yaşadım, neden bir şeyler yazmam gerekirken hep erteledim? diye.. Sonunda buldum; Çünkü her şey üst üste gelmişti, ödevler bir yandan biz buradayız diyorken, diğer bir yandan da blogum beni de unutma diyordu. Ben her ikisine de yetişmeye çalışınca da olmuyordu, olamazdı. Ama aklıma şöyle bir şey geldi, "hayallerime bir mektup yazmak". Hayallerime yazacağım bu mektup ya kötü olur ya da iyi, bu yüzden şimdilik ya blogumu ya da ödevlerimi seçmek zorundaydım. Çünkü her ikisi maalesef ki olmuyordu.

Bu yüzden de ödevlerimi seçtim ve hayallerime doğru giden bu yoldaki engelleri temizlemeye çalıştım elimden geldiğince.

Ama neyse ki ödev faslının kapanmasına ve tatil günlerinin başlamasına çok az bir zaman kaldı, sadece üç haftacık.

Konuyu çok fazla da dağıtmadan mektubuma geçiyorum;

Öncelikle şunu belirteyim; ne bir gün besleyeceğim minik bir köpek hayalimi ne kuracağım büyük bir çiftliğin hayalini, ne de çok iyi bir blogger olma hayalimi hiçbir zaman unutmayacağım. Çünkü sizlerde biliyorsunuz ki hayaller olmadan dünya gözümüze tamamen boş görünür ve gireceğimiz her savaştan mağlubiyet ile ayrılırız. Aslında bunlara hedef de diyebiliriz.

Yani ben hayallerimi gerçekleştirmek için eğer ki ödevlerimi seçmişsem benim bir nedenim, bir hayalim, bir hedefim olmalıydı. Yoksa ne ben ödevlere, ne de onlar bana katlanamazdı.

Aslında hayatın kendisi de bir hayal değil midir zaten? Bu hayaline devam edebilmek için ya hayalini kurmaya, genişletmeye devam edersin ya da yarıda kesip bu dünyadan (hayallerinden) vazgeçersin.

Şu andan itibaren hala benim hayallerime mektup yazmamı bekliyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü başlıkta da belirttiğim gibi "Gizli bilgiler içeride(konu içerisinde) saklı"

Şimdi bazılarınız (hele ki büyüklerimiz) şöyle düşünebilir; "hayal kurmak çocuklukta kaldı, hayal aleminde yaşamıyoruz" gibi.. Onlara da tekrar aslında hayatlarımızın da birer hayal olduğunu hatırlatmak istiyorum. Ya hayalinize doğru gitmeye devam eder çocuk kalırsınız, ya da yarıda kesip her şeyden vazgeçersiniz.

Dikkat ettiyseniz şu ana kadar yazdığım her şey seçeneklerden oluşmakta, işte asıl dikkat etmeniz gereken yerlerde bu seçenekler. Bunları ya doğru seçersiniz, ya da yanlış. İşte size bir seçenek daha. Burada öğretmenlerimizin her zaman söylediği bir sözü de tekrarlamak istiyorum; "karşınızda iki yol var. Ya doğrusundan gider adam olursunuz ya da yanlışından gider geri dönmek zorunda kalırsınız."

Yorumlar

  1. Güzel yazı olmuş, merak ettim fotoğraftaki mektup seti size mi ait?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, fotoğrafı internetten buldum.

      Sil
  2. hadi bakalım ödevlerin derslerin bitince hikayelerinin devamını getirirsin o halde di mi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii, şu ödevlerden kurtulur kurtulmaz neden olmasın :)

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.