Okuduğunuz Kitaptan Sıkıldıysanız Deneyebilirsiniz - Yasak Tarih Adlı Kitaptan Ön Bilgi

yasak tarih
Kitabın Türkçe Adı: Yasak Tarih
Kitabın Gerçek Adı: Forbidden History
Kitabın Yazarı: J. Douglas Kenyon
Kitabı Türkçe'ye Çeviren: Demet Taşkan
Yayın evi: Klan
Kitabın Sayfa Sayısı: 464

Yaklaşık bir buçuk aydır bu kitabı okuyorum. Normalde tarihi araştırmaları seven ve bu tür şeyleri okumayı da seven bir kişi olarak bu kitabı okurken sıkılacağımı hiç düşünmezdim ama muhtemelen kitabı okumaya başladıktan sonra yaşadıklarımdan olacak ki kitabı bir türlü bitiremedim. Sanırsın ki kitaba kara büyü gibi bir şey yapılmış. Her ne olduysa bu kitabı okumaya başlamamdan sonra oldu.

Not: Kitabı bitirebilmem için şu an aklıma gelen yöntemlerden bir tanesi bu olduğu için "kitabı aldığım günden bugüne kadar neler yaşamışım" diye kısaca bir göz gezdireceğim, bir yandan da şu ana kadar neler okuduğumu sizler ile paylaşacağım.

Günlerden bir gün ben yine blogumla uğraşır iken kapı çalar. Bir kargo kutusu gelmiştir. Kutunun içerisinde yanlış hatırlamıyorsam yedi tane kitap vardı. Bunlardan üçü benim dördü abimindi. Bilgisayarın başından kalktım ve hemen kutuyu elime aldım. Kutuyu açtım ve kitaplarımı içerisinden çıkardım. Bu kitaplar şunlardı "Yasak Tarih, Her Şeyin Başı Blog, Eyvah Kitap" İlk başta gözüme ilişen kitap tahmin edebileceğiniz gibi Yasak Tarih olduğundan direk onu elime aldım ve okumaya başladım. Tabii kitabı okumaya başlamadan önce dikkatimi çeken bazı şeyleri de söylemem gerekir ki gerçekten benim çok dikkatimi çekti, kitabı bir buçuk aydır hala okuyorsam sırf bu yüzdendir zaten.

1- Kitabın kapağındaki piramitler çok dikkatimi çekti, çünkü piramitler gerçekten benim vazgeçilmez tarihim. Yani Mısır'a gidip onları görmeyi çok isterdim. Anlayacağınız, kitap beni başından itibaren etkilemişti.

2- 304. sayfa ile 305. sayfa arasında kalan ilginç bir bölüm. Henüz oraya yetişmedim ve oraya yetişmeden de kitabı bırakmayı düşünmüyorum. Çünkü uzay ile ilgili resimler ve yazılar var. Tahmin edebileceğiniz gibi uzaya karşı da biraz ilgim var.

3- Son olarak da yine kitabın kapağında yer alan yazı "Tarih öncesi teknolojiler, dünyadışı müdahaleler, medeniyetin gizli kökenleri."

İşte kitabı hala okumama neden olan üç şey. Zaten bunlarda olmasa kitabın ikinci bölümüne kalmaz kitabı elimden bırakırdım. Ama tabii ki şunu da unutmadan söylemek gerekir, kitabın içerisinde yer alan bazı araştırmalar, söylenen sözler ve benzeri şeyler de dikkat çekmiyor değil.

Kitabın biraz da içeriğinden bahsedecek olursam, şunları söyleyebilirim; Kitabın ilk bölümünde öncelikle Darwinizm'den bahsediliyor, daha sonra ortaya atılan teoriler, gerçekler ve yalanlar tartışılıyor. Ortaya atılan teoriler ile ilgili yazılan kitaplardan bahsediliyor (kitabın yazarı "Kenyon" bayağı bir kitap okumuş olmalı ki bir sürü kitaptan bahsediyor. Hele ki kitabın başlarında. Tabii şu an o sayılan kitapların hiçbiri aklımda değil, o da ayrı bir mesele.)

İlerleyen sayfalarda ise diğer bilim adamlarına, tarihçilere ve onlarında ortaya attıkları teorilere geçiliyor. Kitabı okudukça önceleri bir çok şey çıkıyor karşınıza. Araştırmacılar arasındaki tartışmalar mı dersiniz yoksa iyi olanın dışlanması gerektiği mi dersiniz. Bir sürü değişik olay anlatılıyor ve bunların üstüne de milattan önce beş binler, dokuz binler konuşulunca ortaya karışık şeyler çıkıyor. Ama daha sonra kitap öyle bir yere geliyor ki artık yeter diyorsunuz. Artık kitap ara ara sizi sıkıp sıkıp geri bırakıyor, biraz dinlendiriyor ve tekrar sıkıyor. Yani aslını söylemek gerekirse bir limona dönüşüyorsunuz. İşte ben de tam da buralardayım.

Ama ne olursa olsun kitabın sonuna kadar ilerlemeye çalışacağım. Kitabın bir sonraki bölümlerinde de beni etkileyecek farklı şeyler ile karşılaşmam umuduyla yazımı burada sonlandırıyorum.

Not: Sizler de okuduğunuz kitaptan sıkıldıysanız, benim gibi bunu bir yere yazarak (blog, günlük, defter gibi) biraz da olsa okuyacağınız kitaba olan ilginizi arttırabilirsiniz. Tabii ilginizin artıp artmayacağı tartışılır ama yine de denemekten zarar gelmez, öğle değil mi?

Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kutusundan belirtebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Gayet mantıklı bir açıklama.Ben genelde sıkılsam da hemen bitirmeye çalışırım.Ama bazı kitaplar zulüm gibi:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.