Aradığınız Sorulara Hızlı Cevap Bulmanın Google'den Başka Yöntemleri

sorular ve cevaplar

Bir kere  daha sorularıma hemen cevap bulabileceğim yerleri kullanıp yararını görünce, sizlere de bunlardan bahsetmek istedim. Çünkü hepimiz insanız, ne zaman başımızın sıkışacağını bilemeyiz. Bir bakarsınız değişik bir sorun ile karşılaşırsınız, bir bakarsınız yolunda gitmeyen şeyler vardır. Bunların da neden böyle olduğunu, neleri düzeltmemiz gerektiğini her zaman araştırırız.

Biliyorum ki sizler de bir çok kişi gibi araştırmalarınız da veya buna benzer bir çok şeyde en çok Google amcamızı kullanıyorsunuz ama şöyle bir şey de var ki; bazen aradıklarınızın cevabını bulamayabiliyorsunuz. Daha sonra da ne yapacağım diye kendinizi yiyip bitiriyorsunuz.

Aslında yöntemler basit ama sanırım çoğu kişiye (Google amcaya oranla) zor geldiği için pek fazla kullanılmıyor. Ama halbuki şunun da çok iyi bilinmesi gerekiyor; eğer ki bir sorunla ilk kez siz karşılaşmışsanız, bu sorunun cevabını Google amcamız bulamayacaktır. Nedeni de şu; İnsanlar karşılaştıkları sorunun cevabını buldukları zaman zaten siteler, bloglar veya forumlar vasıtasıyla duyuruyorlar. Ama bilmeyen bir kişi olarak herhangi bir sorunla ilk siz karşılaştığınızda bunun cevabını hemen bulamazsınız. Bunun için Google amcamız yerine diğer yöntemleri kullanmanız gerekir.


Diğer yöntemler de (Google'den başka) şu şekilde sıralanabilir;

1- Forumlar
Her ne kadar normal bir bilgisayar kullanıcısının bilmediği bir şey olsa da forumlar aslında bir çok cevabın saklandığı yerdir.

Çünkü forumların amacı zaten budur. Siz sorarsınız, bilen kişiler cevap verir. Yada onlar sorar, siz biliyorsanız cevap verirsiniz.

Düşünsenize Google amcamıza sorduğunuz bir soru 10 dakika veya 1 saat sonra yada diğer güne kadar cevaplanabilir mi? Tabiki hayır. Ama forumlar en azından bilen bir kişi sizin sorununuzu okuyunca cevaplanır. Çünkü forumlar bu yüzden vardır.

Tabii forumlarında içerik olarak bir çok çeşidi vardır. Bu yüzden size uygun forumları da şimdiden bulup, kayıt olmanızda fayda var.

2- İletişim, Yorum Kutuları
İletişim, yorum kutuları dediğim şey "oynadığınız bir oyun, aradığınız ödev ile ilgili bir şey veya benzeri şeyler olabilir." Her ne kadar az kullanılsalar da bu kutular aslında size hızlı cevap verebilecek en önemli yerlerdir.

Bunu şöyle düşünebilirsiniz. Örneğin şu an okuduğunuz bu konu ile ilgili bir şeyi bilmek istiyorsunuz ve ben ola ki o şeyi yazmayı unutmuşum. Bunun için işte aşağıdaki yorum kutusunu veya iletişim kutusunu kullanmanız gerekir ki ben sizin sorununuza hızlıca cevap verebileyim.

Veya oynadığınız bir oyunun "support" kısmı da buna örnek verilebilir. Oyun ile ilgili bir şeyi bulamamanız ya da herhangi bir arıza sebebinde "support" diye adlandırılan kısımdan sorular sorup, hızlı cevaplar alabilirsiniz.

Bu yüzden de ben her yayınladığım konun altına şöyle bir not düşerim (yorum kutusuna dikkat çekmek için);
Konu ile ilgili öneri, soru ve görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar