Google Drive İle Çok Kişili Döküman Hazırlama Nasıl Yapılır?

Hayatımızın bir çok yerinde grup arkadaşlarımız ile bir döküman ya da önemli bir belge hazırlama ihtiyacı duyabiliyoruz. Bu artık okulda veya iş yerinde, her an karşılaşabileceğimiz durumlardan bir tanesi. Eskiden olsa tüm grup arkadaşları bir kişinin evinde toplanır ve ona göre gerekli belgeleri hazırlardık ama Google Drive bu ihtiyacımızı da karşılayabiliyor. Tabii bu yüzden de tüm grup arkadaşlarınızın interneti ve bilgisayarı olması gerekiyor ya da en azından bir akıllı telefonu olması gerekiyor. Gerisi ise sadece bir kaç tıklama işlemine kalıyor.

Çok basit bir kaç tıklama ile artık herkes kendi evindeyken Drive sayesinde tüm grup arkadaşları ile beraber belgelerini hazırlayabiliyor. Bu sayede de yağmur, kar, sıcak gibi bahanelerden kurtulup işimizi hemen halledebiliyoruz.

Yapmamız gereken bir kaç tık ise şu şekilde;

1- Google Drive'nize Giriş Yapın

 giriş yaptıktan sonra. butonuna tıklıyoruz.



Üst tarafta da gördüğünüz gibi karşımıza seçenekler çıkıyor ve bunlardan istediğimizi seçiyoruz.(Döküman, E-Tablo, Slayt) Çünkü hepsinde de yapacağımız işlemler aynı. Fark eden hiç bir şey yok. 


2- Açtığımız Dökümanın İçerisine Girelim
Ben sizlere döküman üzerinden anlatacağım için. Bir taneoluşturuyorum ve içine giriyorum.
Sağ üst köşeden isebutonuna tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere çıkıyor.

Hemen dökümanımızı isimlendiriyoruz ve Kaydet diyoruz.
Kaydettikten sonra karşımıza bir pencere daha çıkıyor;

Burada bizimle çalışmasını istediğimiz kişilerin isimlerini giriyoruz ve "Düzenler" kısmından onların rütbelerini seçiyoruz. İsterseniz Gelişmiş kısmına tıklayarak da kimleri eklediğinizi daha iyi görebilirsiniz.
En son ise ne olur ne olmaz, paylaşılabilir bağlantıyı al deyip bir yere kopyalıyoruz. En son ise Bitti butonuna tıklayıp işimizi bitiriyoruz.

İsterseniz daha sonralardan eklediğiniz bu kişileri çıkarma, rütbesini değiştirme gibi bir çok işlemi de yapabilirsiniz.

Konu ile ilgili öneri, soru ve görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Güzel paylaşım, peki rütbe ne işe yarıyor?¿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rütbe, bir kişinin yazılan şeyleri değiştirmesini veya sadece izleyici olarak bakmasını sağlamak için kullanılan, benim tabirim ile rütbe dediğim şey. :)

      Sil
  2. Ben de bu google drive ne işe yarıyor acaba diyordum.İsabet oldu.Harika paylaşım.Teşekkürler en azından ne olduğunu öğrenmiş oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Drive ile bir sürü şey yapabilirsiniz, sadece bu anlattıklarım değil, bir sürü şey.

      Örneğin, bloggerler için iletişim formları bile yapılabiliyor. Ve daha bir sürü şey.

      Sil
  3. ay bu gugıl drive hep karşıma çıkıyo gmailde de hiç kullanmadım daha. yahu sen bu kadar pratik ve güncel konuları nasıl saptayabiliyon yaaa bi deee nerden öğreniyon bu kadar teknik şeyleri. bravo valla sana yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim deep.

      Aslında bir çok şeyi işime yarayacağı zaman araştırıyorum ve sonucunda da bu gibi şeylere ulaşınca sizler ile paylaşıyorum. :)

      Sil
  4. Google servisleri çok sağlam ve kullanışlı. Umarım bir gün bizim de böyle, işe yarar ve kaliteli günü birinde benden bu kadar diye dükkanı kapatıp gitmeyen, servislerimiz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gerçekten öğle. Google servisleri çok iyi, her yerde çok başarılılar.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.