Hızlı PhotoShop Dersleri İle Ne Kadar Profesyonel Olunur? PhotoShop Hızlı Öğrenilirse Profesyonel Olunur mu?

Photoshop
PhotoShop
Günümüzde bir çok kişinin bilgisayarı öğrendikten sonra buna bağlı olarak interneti ve sosyal medyayı da öğrendiğini biliyoruz. Ve buna bağlı olarak da sosyal medyaya fotoğraf yüklemeyi de öğrendiğini biliyoruz. Son olarak buna bağlı olarak da insanların (çoğunun değil ama) photoshop derslerine merak saldığını da biliyoruz. Bu yüzden phptoshop derslerini en hızlı ve en profesyonel şekilde öğrenmek de istiyoruz.

Ama hepimiz şunu da biliyoruz ki; bir çok bilgisayar dersi gibi photoshop dersleri de aceleye gelmez. Tabii eğer profesyonel olmak gibi bir amacınız varsa. Eğer profesyonel olmak istemiyorum, ben sadece bir kaç şeyi öğrensem yeter diyorsanız orasını bilemem. O zaman hızlı öğrenseniz de çok fazla sorun etmezsiniz. Çünkü neyi öğrenip neyi öğrenmediğinizi zaten bilmeyeceksiniz. Bu konuya daha sonra kısaca değineceğim ama şu anki konumuz "hızlı photoshop dersleri ile ne kadar profesyonel olacağımız."

Not olarak şunu da belirtmek istiyorum: Ben photoshopu dibine kadar bilen bir kişi değilim ama dibine kadar öğrenmek isteyen bir kişiyim. Ve şu ana kadar öğrendiklerimden faydalanarak sizlere hızlı photoshop dersleri ile ne kadar ileri gidebileceğinizi elimden geldiğince açıklamaya çalışacağım.

Photoshop derslerinde profesyonel olmaya gelince, ben öncelikle sizlere şunu söylemek istiyorum: (bence) hızlı ve profesyonellik aynı kefeye koyulamaz ikililerden bir tanesidir. Çünkü bir şeyi hızlı öğrenmek istiyorsanız, bu demektir ki sadece o şeyi yüzeysel öğrenmek istiyorsunuz. Derine dalıp ayrıntılar ile zamanınızı harcamak istemiyorsunuz. Demek ki profesyonel olmak istemiyorsunuz. Ama profesyonel olmak isteyen bir kişiye baktığımız zaman, o kişinin en ince ayrıntıya bile dikkat ettiğini görebiliriz. Zaten bu sadece photoshopta değil her şeyde böyledir.

Yani sonuç olarak sizlere ilk tavsiyem hızlı ve profesyonelliği aynı kefeye koymayın. Çünkü bu yazıyı yazan kişi yaklaşık üç yıldır photoshopu hızlı bir şekilde öğrenmeye çalışıyor ama bir türlü tam olarak öğrenemiyor. Nedeni de her zaman aceleci davranmasıydı. Tabii bu geçen seneye kadar olan bir durumdu, şu an için yavaş bir şekilde ilerleyerek ve kendi örneklerini de yaparak iki yılda öyrenemediğini şu an iki ayda öğrenebildi. Sonucunda insanız, eski günlerimizden ders çıkartıp yolumuza o şekilde devam ediyoruz.

Hadi diyelim benim şu an yazdıklarımın hiçbirini takmadınız ve dediniz ki ben hızlıca profesyonel olabilirim. O zaman size şunları da söylemek istiyorum;

  1. O zaman, paranız olmalı ve iyi bir photoshop kursuna gitmelisiniz. Ya da tüm gününüzü internetteki photoshop derslerini izleyerek geçirmelisiniz.
  2. Aksi takdirde profesyonel olamazsınız. Ama yine de kendinizi geliştirirsiniz belli bir yere kadar, o da artık size kalmış (isteğinize bağlı) bir şeydir.
Gelelim şimdi ikinci tavsiyeme, "Photoshopu gerçekten profesyonel olmak için öğrenmek istiyorsanız en iyi photoshop programları ile çalışın."

Yani sizlere şunu söylemek istiyorum; bir şeyi öğrenecekseniz ve gerçekten en iyi şekilde öğrenecekseniz o zaman "siz en iyisinizdir". Peki en iyiler ne yapar? En iyiler ile çalışır, öğle değil mi?

Son olarak üçüncü tavsiyem ise; İçinizdeki sevgi bitmeden önce öğrenmek istediklerinizi öğrenin. Amacınız ne ise onu yapın. Profesyonel olmak ya da olmamak bunlar aslında boş iş, önemli olan sadece sizin istediğinizdir.

Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Profesyonel olmak biraz da yetenek işi. Yani bir şeyde usta olmak eğer o yetenek genetik yapımızda varsa olur. O da çok çalışma ile ve bol bol alıştırma yapmak ile mümkün. Video dersler ilk başta yol gösterici olabilir ama sonrası için kişisel çaba şart. Kurslar ise pek faydalı değil. Kurslar sadece giriş için insana neler yapabileceğini öğretir. Kurslara tonla para dökmeye gerek yoktur. Hızlı olmak ya da yavaş olmak değil; kaliteli işler yapmak önemli. Benimde epeyce Photoshop, Indesign ve Illustrator video derslerim var. Uzun zamandır yenilerini hazırlamadım ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence, yetenek profesyonel olmanın sadece küçük bir kısmıdır. Önemli olan istemektir. Dediğiniz gibi video dersleri de belli bir ölçüde size bir şeyleri öğretir, yani işin yüzeysel kısmını öğretir, gerisini de siz çabalarsanız öğrenirsiniz. Kurslar için dediklerinize de katılıyorum, bana sorarsanız bilgisayar derslerinin hiçbirine para koymaya gerek yoktur.

      Benim hızlı olmak veya yavaş olmak dediğim şey şu; bir şeyi hızlı öğrenmeye çalışırsanız küçük ayrıntıları kaçırırsınız ama yavaş öğrenirseniz öğrendiğiniz küçücük ayrıntılar ile büyük bir şeyi başarabilirsiniz.

      Photoshop derslerinizi de en kısa zamanda izlemeye çalışacağım. :) Ne öğrensek kardır. :)

      Sil
  2. 3.tavsiyeni tek geciyorum ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.