İlizyon [Sihirbazlık] Gösterilerinin Sırları ve Hileleri Nasıl Bulunur?

ilizyon

İlizyon ya da sihirbazlık, her ne diyorsanız artık. Bu dünyanın içerisine şu ana kadar nereden baktığınızı, hangi pencereden baktığınızı bilmiyorum. Bilmem mümkün de değil zaten "diyebilirsiniz". Ama bence mümkün. Hatta şöyle söyleyeyim; bunun için sihirbaz veya benzeri bir şey olmanıza da gerek yok. Sadece biraz düşünmek yetiyor.

Örneğin sizin "ilizyon dünyasına" nereden baktığınızı bilmem gerekse, ben sadece "izleyici" cevabını veririm. Çünkü siz arama motorunuzda ilizyonun sırlarını veya hilelerini aradınız. Bu yüzden de bu siteye geldiniz ve bu yüzden de benim cevabımın doğru olması %99,9'luk bir orana denk geliyor.

Şu ana kadar söylediklerim belki de hepinize saçma geliyordur ama gerçekten de sihirbazların sırlarını çözmek için sadece biraz düşünmeniz yetiyor.

Nasıl mı?

Gelin bir kaç tane ilizyon numarasını beraber inceleyelim.

  1. Kutunun içerisine koyulan hayvanı yok etme ve geri getirme ilizyonunun sırrı (hilesi)
    Hepimizin en çok gördüğü ve bir çoğumuzun en çok dikkatini çeken numaralardan bir tanesidir bu numara. Çünkü bildiğimiz capcanlı bir hayvanı bir kutunun içerisine koyuyorlar ve kutuyu bir açıyorlar içi bomboş. İnanılmaz bir şeymiş gibi geliyor öğle değil mi? Halbuki nasıl yapıldığını öğrenince "hadi canım, o kadar da kolay olamaz" diyeceksiniz.

    Bu ilizyonun sırrı: Sadece doğru bir şekilde kullanılan bir ayna. Bir de işin içine hız da girince, işte size bir ilizyon gösterisi. Aslında burada hızın bir önemi var mı tam olarak bilmiyorum ama bir sürü gösteride hız önemliyse bunda da önemlidir diye düşünüyorum.
  2. Kafesin içerisindeki minik kuşu ve kafesi yok etme ilizyonunun sırrı (hilesi)
    Sanırım bu ilizyon gösterisini izleyebilmeniz için bayağı eskilere gitmeniz gerekecek. Çünkü bu zamanlarda bu tür gösteriler ile karşılaşabileceğinizi sanmıyorum. Nedeni bu ilizyonun sırrında.

    Bu ilizyonun sırrı: Kafesin bükülebilir olmasıdır. Çünkü kafes bir örtü ile örtülür, sonrasında ise kafesin üzerine hızlıca vurulur. Sonucunda ise kafes bükülür, içerisindeki kuş ölür, örtü ile beraber kafes hızlıca kaldırılır ve kafes yok olmuştur.
  3. Elde tutulan herhangi küçük bir nesneyi yok etme ilizyonunun sırrı (hilesi)
    Bu ilizyonu da neredeyse her yerde görüyoruz, hatta bazılarımız yapabiliyoruz bile. Çünkü çok basit ve diğerleri gibi bayağı akıllıca bir numara.

    Bu ilizyonun sırrı: Bir kişiden ele sığabilecek, küçük bir nesne alınır. Bu kişi genellikle seyirciler arasından seçilir. İlizyoncu da aldığı bu nesneyi önce herkese gösterir ve daha sonra elinin üzerine bir örtü koyar. Örtünün altından bir çok kişiye elinin altında hala kendisine verilen nesnenin kendisinde olup olmadığını kontrol etmelerini ister. İlizyoncunun eline bakan son kişi de ilizyoncunun elindeki o nesneyi alır ve ilizyoncu seyirciye elini gösterdiğinde eli tamamen boştur. Aynı nesneyi tekrar getirmeye geldiğinde de aynı şeyi yapar ve nesneyi verilen kişiden alır.

    Burada tüm dikkat örtüde toplanır. Herkes örtüde bir numara olduğunu sanır ama halbuki örtü sadece dikkat çekmek için orada vardır ve nesne alış-verişinin gözükmemesi için.
Gördüğünüz gibi olaylar bu kadar basit ve açıktır ama biz o ilizyon gösterilerini izlerken o kadar içine gömülüyoruz ki neler olup bittiğini anlayamıyoruz ve kolayca kandırılıyoruz.

Aslında dikkatli izleseniz bile her ilizyonun hilesini anında anlayamazsınız. Bazı ilizyonları en az iki kere izleyip, ancak anlayabiliyorsunuz. Ama bazılarını da elli kere izleseniz de anlayamıyorsunuz. Çünkü bazı ilizyon gösterileri var ki en iyi mühendislerin elinden çıkıyor ve her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor.

Eğer ki sizlerde onların hilelerini (sırlarını) öğrenmek istiyorsanız, sizlere önerim onları canlı bir şekilde, kendiniz kameraya çekmenizdir. Baktıkları her yeri ve gösterdikleri herkesi.

Sonnot: Okuduklarınızın hepsi ilgimi çeken bazı yazılardan ve filmlerden alıntıdır. Aralarda da kendi düşüncelerim yer almaktadır.

Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Bu numaraları bulmak için kim bilir ne kadar emek harcanıyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii bayağı emek harcanıyordur. Zor iş.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.