Sony Xperia Z1 Güncellendikten Sonra Oluşan Arama Hatası (Sorunu)


Elimizde bulunan Sony Xperia Z1 telefonunu güncelledikten sonra telefonumuzda şöyle bir hata oluştu; Telefon ile arama yaptığımızda karşımızdaki kişi sesimizin kesintili (hışırtılı) geldiğini söylüyordu, ama biz kendisinin sesini tam olarak duyabiliyorduk. Daha sonra bir kaç kişiyi daha aradık ve herkes sorunun aynı olduğunu söylüyordu, bu yüzden telefonumuzun mikrofonunda sorun olduğunu düşündük ve garanti belgesi ile telefonu aldığımız yere gitmeye karar verdik.

Ama bunun öncesinde telefonu tam olarak boşaltmamız gerekiyordu (fotoğraf, video, alınan notlar yedeklenmesi ve silinmesi gerekiyordu). Biz de telefonun içerisindeki her şeyin yedeğini aldıktan sonra telefonu fabrika ayarlarına döndürdük (telefonu sıfırladık) ve telefonu tekrar denemeye karar verdik. Sonucunda ise telefonun düzeldiğini gördük. Ama yinede telefonu aldığımız yere sorduk bunu, kendileri de eğer düzeldiyse garantiye göndermenize gerek yok dedi ve bizde göndermedik.

Eve geldiğimizde telefonu tekrar güncelledik ve bir kaç kişiyi aradık, sorunun devam etmediğini gördük.

Bu sorunun gerçekten telefonu güncellememiz ile alakalı olup olmadığını bilmiyoruz ama şu an için hiç bir sıkıntımız yok.

Sizler de aynı sorunu yaşıyorsanız, yapmanız gerekenler;

  1. Telefonunuzdaki her şeyin yedeğini alın (video, fotoğraf, not vb.)
  2. Telefonunuzun ayarlarına girerek, telefonunuzu sıfırlayın. Bunun için aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz;
    Menü >> Ayarlar >> Yedekle ve Sıfırla >> Fabrika verilerine sıfırla
Eğer ki bu konu ile ilgili bir bilginiz yok ise bilen bir kişiye danışmanızı tavsiye ederim. Konu ile ilgili görüşlerinizi de aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Bu konuda ki yazın bilgi açısından çok iyi olmuş kalemine sağlık.Ben de Sony Xperia Z1 kullanıyorum son olarak gelen güncellemeyi beğenmedim açıkçası.Son gelen bildirimler ana sayfada gözüküyor.Yani masanın üzerine bıraktığınızda kimden ne gelmiş herkes görüyor..Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.

      Aynen dediklerine katılıyorum mor kedi güncelleme kötü olmuş. Daha iyi olabilirmiş sanki.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.