İş ve Blog Aynı Anda Yürütülebilir mi? Hem İşinizi Hem de Blogunuzu Aynı Anda Yürütebilmeniz İçin Bir Kaç Öneri

İş ve Blog
İş mi, blog mu? Yoksa ikisi aynı anda mı?

İş ve Blog aynı anda yürütülebilir mi? sorusu aslında bir çok kişi tarafından tartışılabilecek bir konuyken, bir çok kişi tarafından da hiç tartışılmaya değmez bir konudur. Bunu ben de geçen hafta stajyer olarak çalışmaya başladığım zamanlarda anlamaya başladım. Çünkü iş ve blog öyle şeylerdir ki - bence - ikisi aynı anda yapılmaya çalışıldığında diğer tüm yapacaklarınızı unutturan şeylerdir.

Bu söylediklerimi şu şekilde açabilirim; Örneğin ben Cumartesi ve Pazar günleri hariç olmak üzere her gün saat 9'da işe başlıyor ve saat 5'de işten çıkıyorum. Aslında biliyorum bir çok kişiye göre çok iyi saatler arasında çalışmaktayım ama ben şunu tekrar söylemek istiyorum, sadece bir stajyerim. Bu yüzden sadece 8 saat çalışabiliyorum.

Bu kadar normal saatlerde çalışmama rağmen ve sadece stajyer olmama rağmen (yani bir çok iş bana yaptırılmamasına rağmen) yine de yoruluyorum ve eve geldiğimde yapmam gereken bir çok şeyi yapmayı unutabiliyorum (aslında buna üşenmek de diyebiliriz, yani yapacağım şey aklıma gelse bile o şeyi yapmak istemeyebiliyorum).

Bir de blog yazmak var, -bunu bir çok blogger bilir- insan yorgun olduğu zaman neredeyse aklına hiçbir yeni içerik gelmez. Bu yüzden dinlenme ve temiz hava gereksinimi duyarız ki yazmak istediklerimiz okunabilir ve akıcı olsun.

Son bir şey daha; bir de bu arada yapmanız gereken bir sürü iş olabiliyor veya yetiştirmeniz gereken bir şeyler olabiliyor. O zaman da insan ya yapması gerekenlerden vazgeçiyor ya da blog yazmaktan vazgeçiyor. Tabii burada çoğunlukla blog yazmaktan vazgeçiyoruz.

Şöyle bir şey de var ki, benden bin kat daha zor işler yapıp da blog yazmaya çalışanlar da var. Düşünsenize 10 - 15 saat çalışanları, günlerinin yarısını veya yarısından fazlasını işine harcayıp, bir de bu arada blog yazmak isteyenler de var. Ayrıca hem okuyup, hem de çalışanları ve bir yandan da blog yazmaya çalışanları daha saymadım bile.

Öncelikle bu yüzden ben bir mim oluşturmak istiyorum, "iş ve blog aynı anda yürütülebilir mi?" sorusunu tüm yanıtlamak isteyen blogger arkadaşlarımın yanıtlamasını istiyorum. Ayrıca bu konu hakkında düşüncelerini yazmalarını, hatta bu kişilerin birbirlerine bloglar vasıtasıyla önerilerde bulunmalarını istiyorum, tıpkı şu an benim yaptığım gibi. Sonuçta hepimiz birilerine yardımcı olmak istemiyor muyuz? O zaman gelin şimdi de hem işini hem de blogunu aynı anda yürütebilmek isteyenlere yardımcı olalım, önerilerde bulunalım.

Hem işini hem de blogunu aynı anda yürütebilmek isteyenlere benim tek bir önerim olacak;
Öğle arası gibi zamanlarda, aklınıza bir şeyler geldiğinde, en azından sadece konunun başlığını bir yere not edin, hatta zamanınız olursa o anda bir şeyler yazmaya başlayın. Bu sayede blogunuza ne yazacağınıza karar vermiş olacaksınız ve eve gittiğinizde sadece bunu blogunuza aktarmak kalacak.
Bence basit ve etkili bir yöntem, işlerin yoğun olmadığı zamanlarda kolaylıkla bu yola başvurulabilir.

Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Günde Yaklaşık 10 saate yakın süren bir çalışma hayatım var. Haftanın 5 günü dolu geçiyor. Bir blogger olarak hafta 2 gün 2 farklı blogda yazı yazıyorum. Peki bunca yoğunluğun nasıl yazıyorum. Dinlenme aralarında veyahut iş ev arası yolculukta aklıma gelen yazılarımı öncelikle akıllı telefonuma kurduğum güzel bir program vesilesi ile kayıt altına alıyorum. Mesaj yazıyormuş konuyu boş vakit buldukça programda yazmaya devam ediyorum. Biriken yazılar eğer farklı başlıklar altında ise başlıkların içini de eve gidince sakin bir kafa ile doldurmaya çalışıyorum. Uzunca bir başlık ve içeriği de gayet dolu ise bloğumda yayınlamadan önce şablona aktarıp son düzenlemelerini yaptıktan sonra yayına hazır hale gelmiş oluyor. Yani siz istedikten ve gayret ettikten sonra hem blog hem iş layıkıyla yürür. Yeter ki isteyin ve azimle çalışın.

    Bu arada bahsetmiş olduğum program "GOOGLE KEEP" ister cep telefonunuza ister tabletinize, isterseniz de şahsi bilgisayarına kurup İnternet'in olduğu tüm anlarda senkronize bir şekilde çalışır. Daha birçok özelliği de mevcut. Sizler yeter ki isteyin yazmak sadece bir tuş ötenizde.

    Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten insan bir kere yazmaya alıştı mı bir daha vazgeçemiyor ki... Çok iyi anlatmışsınız, yorumunuz için teşekkür ederim.

      Bu arada, blogunuzda bu konu hakkında güzel bir yazı yazmanız çok iyi olur.

      Sil
  2. Güzel bir konuymuş servet eline sağlık. Blogumda bu konuyla ilgili bir yayın paylaşmak isterim seve seve.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, çok iyi olur. Bu sayede bir çok blogger arkadaşımıza yardımcı olabiliriz.

      Sil
  3. İyi bir yere değinmişsin, önemli bir konu... Benim de tavsiyem Doktor Hayat ile aynı yani Google Keep faydalı bir uygulama bende tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. Bende geçen yıl, tam 8 ay staj yaptım ama hiç sorun olmadı. zaten günün belirli saatlerınde işim bitiyordu. Zaten işimde pc başındaydı. Sabah başlayıp öglene kadar işlerimi bitiriyordum. Ögleden sonrada blog ile ugraşıyordum. Yanı blogla ugraşabilmek için işimi ögleden önce bitirmeye gayret ediyordum. İsteyince herşey olur ;)

    YanıtlaSil
  5. Aynen isteyince oluyor ama bazen istemek se yetmiyor.Şartlar önemli.Misal ben 20 gündür uğramıyorum yoğunluktan:) Güzel paylaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben de fark ettim çoktandır göremiyordum sizi. :)

      Dediğiniz gibi şartlar önemli tabii ki ama insan isteyince hem işleri ile hem de blogu ile uğraşabiliyor. Örneğin, bunun için kendinize bir plan da hazırlayabilirsiniz.

      Hatta blogunuz için sadece haftalık 1-2 saatinizi ayırsanız bile yeter.

      Sil
  6. servet gerçekten zor oluyor. sadece yazmiyorsun bloglar takip ediliyor tek tek sonra yorum atiliyor sonra gelen yorumlara cevap veriliyor cok zevkli ama tabi biraz zaman problemi olmuyor degil ; )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet işte her şey çok zevkli ama zaman bulamayınca da olmuyor işte :)

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.