Kitaplardan Soğumak İstemiyorum! - Kitapları Sevmek İçin Neler Yaptım ve Neler Yapıyorum? - Öneriler ve Şu Zamanlarda En Çok Satılan Kitaplar

kitaplardan bıkmayalım

Ne yapmam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yoktu. Ama sonunda olmuştu, artık kitap okumayı sevmiştim, mutluydum, her şey çok güzeldi. Artık kitap demek ben demekti. Burada da bahsetmiştim sizlere, kitaplarla barışabilmek için neler yaptığım hakkında bir çok yazı yazmıştım bu blogda.

Peki ne oldu da ben tekrar kitaplardan soğumaya başladım? Acaba etrafımdaki insanların kitap okumaması beni etkiliyor mu, bu yüzden mi kitaplardan soğumaya başladım? Hiç bilmiyorum ki, aslında insan biraz düşününce "eğer kitapları sevmiyorsam neden böyle bir yazı yazıyorum ki" diye söyleniyor.

Ama durun, durun. Sanırım şimdi sorunun kaynağını buldum. Ben aslında bu blogda 1 Ocak 2015 tarihinde yaptığım güncellemelerden sonra her zaman kitap ile ilgili yazılar paylaşıyordum ve bu da beni kitap okumaya itiyordu. Ama her nedense yaklaşık bir buçuk aydır ben kitaplar ile ilgili hiçbir şey yazmıyorum. Etrafımdaki bir çok konu ve düşünce sanıyorum ki beni ele geçirmişti ve sırf o konular hakkında düşündüğüm için de onlar hakkında yazılar yazmaktan başka çarem kalmıyordu. Çünkü aklıma kitabın "k"si bile gelmiyordu.

İnanın bana aslında bu yazıyı bu şekilde devam ettirmeyecektim ama sorunumun kaynağını henüz ikinci paragrafımı yazarken bulduğum için biraz farklı bir şey oldu diyebilirim. Ama bu demek değildir ki yazım burada son buluyor. Asıl şimdi başlıyoruz...

Öncelikle sizlere kitap okumak için bugüne kadar neler yaptığımı kısa maddeler halinde yazmak istiyorum. Bu sayede belki sizler de çocuğunuz olsun, eşiniz olsun ya da herhangi bir dostunuz olsun bir çok kişiye yardımcı olabilirsiniz. Hatta belki de kendinize yardımcı olursunuz, bilemem.

  1. Benim kitapları sevmem için yaptığım ilk şey sanırım onları kabullenmek oldu. Tıpkı bir kardeşinizin olacağını öğrendiğinizde onu kabullenmeniz gerektiğini anlayıp, daha sonra kabullenip sevmeye başlamanız gibi. İşte ben de buna benzer bir şekilde kitapları kabullenmeye ve sevmeye karar verdim. Onları hayatımın bir parçası olarak gördüm.
  2. Sonrasında ise beni mutlu eden, okuduğum zaman beni gülümseten yazıları okumak istedim. Bu gazetede veya kitaplarda hiç fark etmiyordu, sadece okumayı da sevmek istiyordum.
  3. Okumanın bana neler katacağını düşünerek kendimi motive ediyorum. (Bunu blogumda da yapıyorum ki her an her yerde kitaplar karşıma çıksın diye.)
Kısaca kitap okumayı sevmek için yaptığım şeyler bu şekildeydi ve hala bu şekilde.

Kitap okumaktan bıkmamak için de sanırım şunları da yapmamız gerekiyor;
- Mesela şu zamanlarda en çok satan kitaplar.
- Ya da ilgilendiğimiz kategorideki, şu zamanlarda en çok satan kitaplar.

Bence bu şekilde kitaplara farklı bir ilgi ile bakabiliyoruz.

Hatta isterseniz siz yorulmadan ben sizlere şu zamanlarda en çok satan kitapların listesini vereyim;

  • Dört Mevsim
  • Pi
  • Konstantiniyye Oteli
  • Esrarengiz Bahçe
  • Desen Gülü
  • Kötü Çocuk 2
  • Fi
Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ben de son zamanlarda kitap okumamaya başladım. Çok az okuyorum. Sorunun kaynağını çözemedim. Bu ay sonu yeni kitaplar sipariş edip tekrar okumaya çalışacağım. Okumayınca yazmak da istemiyorum. Ben de ikisi beraber gidiyor. Ne kadar çok okursam o kadar çok yazıyorum.

    Çok satan kitaplara her zaman uyuz oldum. İçi boş popüler kitapları sevmiyorum. Her şey gibi kitaplar da artık para kazanma kaynağı ve insanları sömürmenin "entel" türü oldu.

    Okumak ver bir şeyler üretmek her zaman iyidir. Geleceğimizi fikir ve hayal dünyamız üzerine inşa etmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Çok az okuyorsanız ve bu sorunun kaynağını bulup düzeltmek istiyorsanız;
      a) Etraflıca düşünmelisiniz.
      b) Zamana bırakmalısınız.

      Çünkü bir anda "aa ben bu yüzden okumuyorum" diyemezsiniz.

      2- Bence çok satan kitapların hepsine aynı gözle bakmamak gerekir.

      3- "Geleceğimizi fikir ve hayal dünyamız üzerine inşa etmeliyiz." sözünüze bende katılıyorum. Çünkü ben de öyle yapıyorum.

      Sil
  2. esrarerengiz bahçe bende de var o bir boyama kitabı :) bazen kitap bizi okuyor böyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyleymiş, ben de sonradan öğrendim. Her yaş için boyama kitabıymış. :)

      Sil
  3. Zaman zaman bu tğr kopmalar bende de oluyor.Ama eninde sonunda tekrar okumaya başlıyorum.Okumadığım zaman içimde anlamsız bir huzursuzluk ve boşluk oluyor.Yazdıklarına katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Keşke bu tip kopmalar hiç olmasa diyorum ama maalesef olmuyor.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.