D&R En Yeni Güncel Kitaplar Eylül 2015

Her ay olduğu gibi bu ay da en yeni ve güncel kitapları En Yeni Güncel Kitaplar - Eylül 2015 başlıklı yazımı takip ederek öğrenebilirsiniz.

Geçen aylarda da olduğu gibi Eylül ayında da bizleri çok değişik ve güzel kitaplar bekliyor olacak. Hatta bazı kitaplar raflarda yerini aldı bile.

Öncelikle henüz raflarda olmayan kitaplara bakalım.

1- Grey - Grinin Elli Tonu
Grey - Grinin Elli Tonu
Grey - Grinin Elli Tonu
Yazar: E L James
Çevirmen: İstem Erdener
Sayfa Sayısı: 600
Yayınevi: Doğan Kitap
Ön Sipariş Tarihi: 16.09.2015
Fiyatı: 22,04 TL

Tanıtım Bülteninden:
Tüm dünyada fırtınalar estiren Grinin Elli Tonu serisi devam ediyor!

Şimdi Anlatma Sırası Christian'da…
Sende bir şeyler var Anastasia.
Uzak duramıyorum senden.
Ateşe uçan pervane gibiyim.
Seni fena halde istiyorum, hem de tam şu anda…

E L James, dünyanın dört bir yanında milyonlarca okuru kendine esir eden bu aşk hikâyesine, Christian'ın kendi ağzından; onun düşünceleri, duyguları ve hayalleriyle yepyeni bir bakış açısı getiriyor.

Christian Grey her konuda kontrolü elinde tutmayı seviyor; dünyası düzenli, disiplinli ve bomboş - ta ki Anastasia Steele, biçimli bacakları ve birbirine girmiş uzun kahverengi saçlarıyla ofisine düşene kadar. Christian onu unutmaya çalışsa da anlayamadığı ve karşı koyamadığı bir duygu fırtınasına kapılıyor. Daha önce tanıdığı bütün kadınların aksine utangaç, saf Ana sanki Christian'ın "iş dünyasının züppe harika çocuğu" maskesinin altındaki buz gibi, yaralı kalbini görebiliyor.

Ana'yla birlikte olmak Christian'ı her gece uykularını kaçıran çocukluk korkularından kurtarabilecek mi? Yoksa karanlık cinsel arzuları, 
kontrol takıntısı ve kendine duyduğu derin nefret bu kızı uzaklaştırıp ona sunduğu hassas kalbi parçalayacak mı?

Kitap Hakkındaki Düşüncelerim: Ben bu tür kitapları okumayı sevmediğim için pek fazla bir şey söğlemeyeceğim. Fakat bir çoğumuzun da bildiği gibi bu kitabın bir de filmi çekildi ama beğenilmedi. Kitap ise görünüşe göre bayağı satıyor. 

Ben sadece bu seriyi okuyanların yorumunu almak istiyorum. Bu seri ne kadar çok beğenildi?

2- Benim Yolum
Benim Yolum
Benim Yolum
Yazar: Chiristina Daniels
Çevirmen: Özlem Gültekin
Sayfa Sayısı: 352
Yayınevi: Martı Yayınları
Ön Sipariş Tarihi: 10.09.2015
Fiyatı: 13,87 TL

Tanıtım Bülteninden:
Aamir Khan'ın İnanılmaz Yolculuğu

Hayranları yeteneğini oynadığı filmlerden önce gözündeki ışıktan seziyor çünkü oyunculuğu da kendisi gibi samimi. "Gözleriyle oynayan adam" lakabını almasının bir sebebi var. Ona sadece sevgi değil saygı da duyuyorlar çünkü ülkesinde yolsuzluk, eğitim sistemi, cinsiyetçilik, çocuk istismarıyla mücadele, insan hakları gibi meselelerde örnek bir aktivist. O, bir zamanların Hintli çocuk yıldızı, sinemanın içinde doğmuş bir aileye mensup, oyunculuktan yönetmeliğe uzanan zirvenin sahibi. Gençlerin kalbinin gümbür gümbür atmasına sebep olan 'çikolata oğlan'dan, Hint sinemasının dönüm noktası sayılan filmlere uzanan yolculuğuyla parlamış bir yıldız.

Çağdaş Hint sineması ona çok şey borçlu. Filmografisindeki yirmi bir filmle kalıplaşmış algısına yenilikler kattığı Bollywood'un gözbebeği, Time'ın seçtiği en etkili 100 isimden biri. Amir Khan'ın zirveye yaptığı tutkulu ve olgun yolculuğun, hayata ve sinemaya duyduğu aşkın, Tanrı'ya ulaşma çabasının inanılmaz hikâyesi…

"Eğer bir şeyleri değiştirmek istiyorsak, hepimizin içine dürüst bir şekilde bakması, yanlış bulduğu şeyleri düzeltmek için çalışması gerek. O zaman toplum genelinde büyük bir değişim yaşanır." 
- Aamir Kahn-

"Mezuniyete inanmıyorum. Bir işte gerçekten iyi olmak istiyorsanız, onu öğrenmelisiniz. Ben de bunu yaptım. Büyük bir karardı."
-Aamir Kahn-

Aamir Khan Hint sinemasının en sağlam yıldızlarından biri.
-The Guardian-

Aamir Khan Bollywood'un en saygın genç aktörüdür. Jenerasyonunun ilk starı olup rollerini seçtiğinde sektörün de standardını belirlemiştir.
-Time-


Sinematik becerinin kesin kavranmasından bahseden seçkin bir film. Görselliği ve zorlu şiirselliği çağrıştırmasıyla, Raakh çarpıcı bir yapım.
-The Sunday Observer-

Orijinal ve canlı... Küller Hint melodramının klişelerinin ötesine geçmek için uğraşıyor ve bunu başarıyor.
-The Guardian-

Olumsuz bir rolde çarpıcı bir performans. Filmfare, Aamir'in Raakh'daki rolüne dair.

-Stoklarda Olanlar-

3- Vişne Bahçesi
Vişne Bahçesi
Vişne Bahçesi
Yazar: Anton Çehov
Çevirmen: Belgi Paksoy
Sayfa Sayısı: 89
Yayınevi: İmge Kitabevi
Fiyatı: 6,88 TL

Tanıtım Bülteninden: 
1903 yılında Tiyatro Sansür Kurumu'nun oyundan yasakladığı bir bölüm... 'İnsanlık kendini geliştirerek ilerliyor. Eskiden akıl erdiremediği bazı kavramlara gittikçe yaklaşıyor, aydınlanıyor. İşte bu nedenle çalışmamız, tüm gücümüzle çalışarak gerçeği arayanlara yardımcı olmamız gerekiyor. Bugün Rusya'da çok az kişi çalışıyor. Tanıdığım okumuş kişilerin büyük bir çoğunluğu hiçbir araştırma yapmıyor. Henüz çalışmaya, işe yatkın değiller. Kendilerini 'entelektüel' olarak adlandırırlar, hizmetçilerine 'sen' diye hitap ederler, kölelerine hayvan muamelesi yaparlar. Ne yeni bir şey öğrenirler, ne de ciddi bir şeyler okurlar. Kısacası hiçbir şey yapmaksızın, bilimden yanlızca söz ederler, sanattan da anladıkları yoktur. Hepsi ciddi, asık suratlıdır, yanlızca önemli konulardan söz ederler ve felsefe yaparlar. Onlara göre işçiler korkunç yemek yiyen, otuzu kırkı bir odada, tahtakuruları, leş gibi kokular, küf ve rutubet içinde, yastıksız uyuyan düşük ahlaklı kişilerdir... Ve açıkça görülüyor ki bizde yapılan bütün akıllıca konuşmalar dikkatleri başka yöne çekmeye ve göz boyamaya yöneliktir. O pek sık sözü edilen kreşler, okuma odaları nerede? Onlardan yalnızca romanlarda söz edilir.

Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

NOT: Her güncellemede farklı kitaplar ile karşılaşabilirsiniz.

Eylül Ayı İçin Yapılan Son Güncelleme: 8.9.2015

Yorumlar

  1. Hocam kitaplar güzelde fiyatı çok pahalı geldi bana :D biraz düşünce alırım artık. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bence fiyatlar normal, ayrıca D&R dan almak zorunda da değilsiniz farklı kitabevlerinden de alabilirsiniz aynı kitapları (belki) daha ucuza. :)

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.