Sosyal Medya Kullanım İstatistikleri - Milyonlarca Sosyal Medya Kullanıcıları Arasında Kendinizi Görebiliyor musunuz?

Bir kaç gündür okuduğum teknoloji haberlerinde sürekli şu tür yazılar okumaya başladım; "Periscop kullanıcıları 10 milyona ulaştı! , WhatsApp aktif kullanıcıları 1 milyara yaklaştı!!"

Bu yüzden bu tür istatistikleri ve konu hakkındaki düşüncelerimi sizler ile paylaşmak istiyorum. Ayrıca yaşanmış komik öyküleri de sizlere anlatmak istiyorum ki aynı şeyleri sizler de yaşamayasınız.

Öncelikle bir kaç istatistik ile başlayalım.

1- WhatsApp: Sadece Google Play Store'de 1 milyardan fazla kez indirilen WhatsApp'ın aktif kullanıcı sayısı tamı tamına 900 milyon kullanıcı.

2- Facebook: Alexa sıralamasına göre dünyaca Google'den sonra ikinci olarak en çok ziyaret ettiğimiz web sitesi Facebook ve Türkiye'de son sayımlara göre 40.000.000 kişinin Facebook hesabı bulunuyor. Ayrıca Facebook'un aktif kullanıcı sayısı 1.25 milyara yükselmiş.

3- Twitter: Son sayımlara göre Twitter aktif kullanıcı sayısı 316 milyon. Alexa sıralamasına göre ise dünyaca en çok ziyaret ettiğimiz dokuzuncu web sitesi.

4- İnstagram: Aktif kullanıcı sayısı 300 milyon ve İnstagram'a günde 70 milyon fotoğraf yükleniyor.

5- Periscope: Bilmeyen yoktur sanırım periscope'u, yeni çıkmış olmasına rağmen tam 10 milyon aktif kullanıcıya sahip.

Gördüğünüz gibi. Sosyal medya kanımıza işlemiş artık, bağımlısı olup çıkmışız. Bu durumlar hakkındaki karikatürleri görmüşsünüzdür siz de sosyal medya mecralarında... Ama daha iyileri var; yaşanmış şeyler, anlatacaklarım. Bir de onları okuyun, eminim sizler de bu tür durumlar ile karşılaşmışsınızdır.

Yaşanmış, teknoloji ile ilgili hikayeler...Geçenlerde bir kaç kişi ile oturmuştuk ve konu teknolojiye geldi. Herkes de o an bir şeyler anlatmaya başladı. Hepsi yaşanmış ve gerçek şeyler.
1. hikaye (Anlatan kişi şoför): Genç bir bayan gece son minibüsü beklemekteymiş, elinde telefon bir arkadaşı ile mesajlaşıyor. Şoför bayanı durakta görünce bir-iki kere korna çalıyor ve sinyal veriyor son minibüs kendisi olduğu için. Ama bayanın gözü hala telefonda... Ve bir anda minibüsün arkasından seslenmeler başlıyor... Duraktan yaklaşık 20 metre sonra şoför aniden duruyor ve aynadan baktığında durakta bekleyen bayanın koşarak minibüse koştuğunu görüyor.
Daha sonra şoför soruyor, "ben sana o kadar korna çaldım, sinyal verdim neden hiç bakmadın ve beni durdurmadın?" diye. Bayanın cevabı ise şu "Arkadaşım ile mesajlaşıyordum, duymadım."
2. hikaye (Anlatan kişi yukarıdaki hikayenin şoförü): Yine son minibüs kendisi ve son iki yolcusu var. Biri yaşlı bir amca, diğeri de yine genç bir bayan. Son durağa yaklaşmadan önce şoför soruyor yaşlı amcaya "nerede ineceksin?" diye. Amca, "az ilerde ineceğim" diyor. Daha sonra bayana sesleniyor şoför... Bayandan ses gelmiyor. Şoför bayanın sağır olduğunu düşünerek amcaya bayanı konuşturmasını söylüyor...
Amca bayanı konuşturuyor ve bayan bir anda irkiliyor. "Efendim?" diye cevap veriyor. Şoför "Nerede ineceksiniz bayan?" diye soruyor.
Bayan: "Ben... şey.. Benim üç-dört kilometre önce inmem gerekiyordu." diyor.
3. hikaye (Anlatan kişi bir amca): "Geçenlerde bir şey okudum" diyor anlatan amca. Artık öyle bir nesle geldik ki... Artık yaşlılar gençlere yolu kesmeleri için yardım ediyor. Başka bir kişi soruyor, "neden? ne alakası var?"
Anlatan kişi, "Gençler başını telefondan kaldırmıyor ki..." diyor.

Bu hikayelerin üzerine daha da ne denebilir ki? diyebilir bazılarımız ama şunlar da var;

Asıl olan siz bu konunun neresindesiniz. Kendinizi bu konunun dışında mı içerisinde mi görüyorsunuz?

Konu hakkında birilerine ders vermek haddime değil ama emin olun bu konu hakkında ders almamız gereken bir çok şey var. Sizler de bir hikayeye konu olmadan bu işi rayına oturtun derim ben "diyorum" ve susuyorum.

Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Periscope yeni olmasına rağmen çok başarılı gerçekten, bilgilendirme için teşekkürler. Karikatürler de güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de bir çok sosyal medya aracı amacı dışında kullanılınca... Başarılı olmamaları elde değil. Ben de teşekkür ederim yorumun için, beğenmene sevindim.

      Sil
  2. Geçenlerde hep birlikte yemeğe oturduk ve yandaki odada bulunan ergen kuzenim defalarca seslenmemize rağmen gelmedi. Bunun üzerine, ben de ona whatsapp'tan "yemek hazııııııııııııııırrrrr!" diye mesaj attım ve hemen gülerek geldi :) Toplu taşıma araçlarında kimse kimsenin suratına bakmıyor artık, geçen kolu alçılı bir adama kimsenin yer vermediğine şahit oldum. Bilerek vermediler değil, görmediler. Ben söyleyince kaç kişi birden ayaklandı çünkü. herkes ellerindeki sanal dünyasında geziniyordu. Böyle bakınca bu insanlar bağımlı ve yardıma ihtiyaçları var gibi bir hisse de kapılıyorum bazen. Elbette hepsi faydalı, ama kararında kullanılınca. Sen neresindesin diye sorarsan, benim fazla bir bağımlılığım yok. hele ki şu aralar sosyal ağlara hiç uğramıyorum. Ama google olmadan yaşayamam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Konu ile ilgili çok güzel örnekler vermişsiniz. Ayrıca dediğiniz gibi; tüm sosyal medya araçları kararında kullanılmalı.. Çünkü biz kimseye sosyal medyayı kullanmayın demiyoruz, ama kararında kullanın diyoruz. :) Bu hem sağlığımız için hem de sosyalleşebilmemiz için önemli bir şey. Bunun da altını çizmeliyiz.

      Sil
  3. Sosyal medya aldı başını gitti.Millet asosyal olmaya başladı.Çok büyük bir güç gerçekten.Bilgilendirme için sağol.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.