Blogger Yeni GadGet - Öne Çıkan Yayın Gadgeti

blogger
Blogger

Bir çok blogger gibi ben de bloggerden yeni gadgetler ve yeni fikirler istiyordum ki 10 Aralık 2015 tarihinde eklenen yeni bir gadget "Öne Çıkan Yayın Gadgeti" eklendiğini gördüm. Bana sorarsanız bu gadget her bloggerin kullanabileceği türden bir gadget olmadığı gibi geliştirilmesi gereken bir gadgettir.

Yani uzun lafın kısası bence blogger yöneticilerinin daha fazla çalışıp bizlere yeni gadgetler önermeleri gerekiyor. En azından yeni çıkan bir çok blog servisine yetişebilmek adına bunu yapmaları gerektiğini düşünenlerdenim.

Peki bu gadgeti nereden - nasıl ekleyebilirsiniz?

Blogger yönetim kısmınıza girin ve Yerleşim >> Gadget Ekle >> Öne Çıkan Yayın yolunu takip ederek ekleyebilirsiniz. Seçtiğiniz bir yazıyı ise önce önizlemesini görerek ekleyebilirsiniz.

yeni gadget bloggerr
Öne Çıkan Yayın gadgeti üzerine tıkladığınız zaman aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır.

yeni gadget blogger
Buradan da gerekli bilgileri girip kaydet butonuna tıkladığınız zaman gadgetiniz eklenmiş olacaktır.
Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Olması gereken bir gadget'dı bu. Bazen blogdaki bir yayını öne çıkarmak için banner ya da slider kullanıyordum. Yeni gadget için bir video hazırlamak şart oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Sönmez,

      İşinize yaraması iyi olmuş.

      Sil
  2. Blogger'de "Recent Posts" adında bir Blogger eklentisi var. Resmi olarak Blogger'in eklentisi değil. Birileri tarafından Blogger için geliştirilmiş bir gadget. "Önce Çıkanlar" gadgetini görünce aklıma o geldi. Tabii bloggerin yapmış olduğu eklenti diğerine göre daha gelişmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recent Posts 'u hiç duymamıştım da tabii ki o eklentiye göre blogger'in yapmış olduğu eklenti daha gelişmiştir.

      Ama ben yine de bloggerden yeni çıkartacağı tüm gadgetlerde blogumuza tam anlamıyla o gadgetin oturabilmesi açısından biraz renklendirme, yazı tipi vs. değiştirebilmemiz için düzenleme araçları eklemesini isterdim.

      Sil
    2. O dediğim eklenti halen var. Diğer gadgetler kısmından arama kısmından aratman lazım. Sitedeki son paylaşımları sıralıyor. Blogger'in yaptığı biraz daha farklıymış. Şimdi farkettim. Blogger'de istediğimiz herhangi bir gönderiyi seçebiliyormuşuz.

      Sil
    3. Evet şimdi baktım, senin dediğin daha değişikmiş. Aynı amaç için yapılmamış ama senin dediğin recent posts daha iyi gibi.

      Sil
    4. Bunlar dışında Blogger'in "Popüler Yayınlar" eklentisini beğeniyorum ben.

      Sil
    5. Aynen, popüler yayınlar eklentisini ben de beğeniyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.