YGS - LYS İçin Antrenmanlarla Matematik Kitabı Ne Kadar Yararlı Olur? Antremanlarla Matematik Kitabı Sadece YGS İçin mi LYS de Katkısı Olur mu?

Antrenmanlarla Matematik
Antrenmanlarla Matematik
YGS için önerilen antrenmanlarla matematik kitabı gerçekten YGS için yararlı olur mu? LYS için kullanılabilir mi? Antrenmanlarla matematik kitabının zorluk derecesi nedir?

Onuncu sınıfın son günlerindeydik ve artık YGS - LYS ile tam olarak ilgilenmemiz gereken dönemlere giriyorduk, haliyle işimize yarayabilecek test kitapları, konu anlatımlı kitaplar arıyorduk. Öğretmenler olsun ve bir çok üst sınıf öğrenciler olsun her zaman bize antrenmanlarla matematik kitabını öneriyorlardı. Şahsen benim o zamanlar kitabı alma şansım olmamıştı, herkes önerdiği için kitabı denemek istiyordum fakat o zamanlar kısmet olmamıştı.

Onuncu sınıfı bitirdikten sonra ise bende artık bir şekilde test kitapları vs. toplamaya başladım fakat hala aklımda antrenmanlarla matematik kitabı vardı. Bir de dedim ki internetten şu kitabı araştırıp kitapla ilgili yorumlara bakıyım, benim için ne kadar yararlı olur, işime ne kadar yarar diye.

Gördüklerim ve okuduklarım sayesinde kitabı almaya karar verdim. Bir çok kişi "YGS için çok işinize yarar, konu anlatımı çok iyi, işlem hızınızı arttıran bir kitap" yorumlarını yapmış olduğu için kitabı almaya karar verdim ve on birinci sınıfın ilk dönemi kitabı internet üzerinden getirttim. Kitap geldikten sonra ise önce içini biraz karıştırayım dedim ve gördüklerim karşısında şok oldum. Önce soruların kolaylığı dikkatimi çekti, daha sonra konu anlatımlarında gördüğüm gülücükler ve kitabın günlere ayrılmış olması ve her gün öncesi sizi karşılayan sözler... Fakat kitabın başındaki yazıdan da belliydi sadece farklı bir kitap tasarlanmak istenmiş ve matematik herkese sevdirilmek istenmiş. Ne yalan söyleyeyim ben de matematikle çok fazla içli dışlı değildim fakat bu kitap matematiğe bakış açımı değiştirdi diyebilirim. O kolay soruları çözerken olsun, bir günde kitaptaki üç dört günü çözerken olsun o kolaylığı görünce sadece şunu söyledim "ben neden matematiği o kadar kasıyordum ki?"

Neyse, sonuç olarak kitabın gerçekten işlem hızını arttırdığını söyleyebilirim, hele ki benim gibi bu zamana kadar çok az soru çözerek gelmişseniz.. :)

  1. Daha çok YGS için önerilen Antrenmanlarla Matematik kitabı ne kadar işimize yarayabilir?
    Bence bu kitap sadece işlem hızını arttırmak için tasarlanmış ve YGS için size sadece çok küçük bir destek vererek ama bir yandan matematiği sevdirerek, soru çözmenize yardımcı olarak, kısaca size alkış tutarak "YGS ye ve LYS ye daha iyi çalışabilirsin" diyen bir kitap. Yani bence soru çözme yeteneğinizi arttırmak ve soruların içini görebilmek isteyen bir kişiyseniz bu kitabı almalısınız.
  2. İkinci olarak, kitabın zorluk derecesini yazdıklarımı okuduysanız anlamışsınızdır; kolay bir kitap.
Son olarak şunu da söyleyeyim, ben sadece Antrenmanlarla Matematik kitap serisinin sadece ilki için bu yorumları yaptım, sanıyorum ki bir sonraki kitaplar daha farklı soru tiplerini barındırıyordur. Şimdilik sadece bunları söyleyebilirim, yani kitabı almak istiyorsanız rahatça alabilirsiniz.

Aslında bu yazımı neden yazdığımı da söylemem gerek: Bazı kişiler bu kitabı alıp YGS'de birinci olacağını sanıyor. Halbuki öyle bir şey yok, yani kitap size destek sağlıyor fakat sizin düzenli çalışmanız ve hedefiniz yok ise öyle büyük bir şey beklemeyin derim. Çünkü kitap gerçekten çok övülüyor, övüldüğü için de kitabı alanlar hevesleniyor, hatta bayağı hevesleniyor diyebilirim, ben sadece daha sonra kitabı aldığınızda hevesinizin kursağınızda kalmaması için bunları söylemem gerektiğini düşündüm.

Ek olarak:
  1. Kitap ile ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi antrenmanlarlamatematik.com 'da bulabilirsiniz.
  2. Kitaptaki konularla ilgili videolar da mevcut. Videoları görmek için tıklayın.
Konu ile ilgili görüşlerinizi ve sorularınızı aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar