Her Zaman Spor Yapamıyor ve Evde Küçük Egzersizler Yapmak İstiyorsanız

Her zaman spor yapamıyorum ama en azından egzersiz yapmak istiyorum ve çok yoğun bir iş hayatım var ya da evden okula okuldan eve gidiyorum diyorsanız sizler için güzel bir önerim var.

Birazdan okuyacağınız bu egzersizleri en fazla 10 - 15 dakikada tamamlayabilirsiniz. 

Başlayalım ;
Öncelikle üzerinizde rahat kıyafetler olsun.

1. Kanepe Üzerinde Bacak Çalışması : Sırtınızı kısmen arkaya yaslar pozisyonda kanepeye oturun , ağırlığınızı kollarınıza verin. Ayaklarınızı yere paralel olarak düz uzatın ve sonra yavaşça dizlerinizi bükün , göğsünüze doğru çekin ve tekrar düz uzatın. Bu hareketi en az 30 saniye tekrarlayın.


Bu hareketi en az 30 saniye yaptıktan sonra 2. egzersizimize geçelim.

2. Kanepe Mekiği : İlginç bir şeylere başlamak ve karın kaslarınızı sıkıştırmak için 30 saniyeniz olacak. Ayaklarınızı koltuğun dirsekliğine koyun , elleriniz başınızın arkasında olsun ve dik oturun , vücudunuzu olabildiğince yukarı kaldırın.


3. Kanepe Şınavı : Şınav çekme pozisyonu alın. Dirseklerinizi dışarıya doğru değil , kendinize yakın tutun. Avuçlarınız göğsünüzün hemen altında olmalı. Ayaklarınızı koltuğun uç tarafına yerleştirin. Karnınızı gergin tutarak , 30 saniye bu pozisyonda kalın.


4. Kanepe Kaldırma : Yere uzanın , koltuğun alt kenarından tutun. Alttaki fotoğrafta gösterildiği gibi bacaklarınızı düz tutarak yer ile 45 derecelik açı yapacak şekilde kanepeyi kaldırın. Bir süre o pozisyonda kalın ve sonra yavaşça ayaklarınızı yere indirin. En az 30 saniye bu egzersizi tekrarlayın.


NOT : Fotoğraflar alıntı olduğu için biraz bulanık görünmektedirler.

Bence bu egzersizler ;
Ben ne yalan söylüyüm çok spor yapan biri değilimdir ama bu egzersizleri yaptıktan sonra biraz da olsa rahatlıyor ve kendinize geliyorsunuz. Bir de şöyle bir şey var , benim gibi çok az hatta hiç denilecek kadar spor yapıyorsanız bu egzersizleri yapınca bazı yerlerinizde ağrılar hissedebilirsiniz. Ama 2 - 3 gün bu egzersizleri yaptıktan sonra o ağrılar da hissedilmeyecektir.

Önemli Not :
Hareketleri kendi kafanıza göre yapmamanızda fayda vardır. Eğer ki bir yerinizi sakatlamak istemiyorsanız hareketleri doğru bir şekilde yapınız.

Önemli bir sakatlığınız vb. bir şeyiniz var ise de önce doktorunuza "ben bu hareketleri yapabilir miyim?" diye başvurunuz.

Yorumlar

  1. bu iş tam benlik valla çok üşengeç biriyim sabah erken saatte de uyanamıyorum oyüzden hiç spor yapamıyorum

    YanıtlaSil
  2. : )

    Sadece erken kalkamadığınız için spor yapamıyorsanız , bence bu egzersizler ile ilgilenmenize gerek yok.

    Biraz kendinizi alıştırsanız erken uyanırsınız.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.