Papağan Evcil Hayvan vb. Satın Almadan Önce Yapılması Gerekenler


Evcil hayvan almadan önce neler yapılmalı diye düşünenimiz çok azdır herhalde. Bu yüzden ben kendi hikayemden de paylaşarak , sizlere daha çok papağanlardan bahsedeceğim. Üstte gördüğünüz fotoğraftaki kuşlar da benim tahmin edebileceğiniz gibi. : )

Öncelikle kısaca kendi hikayemden bahsedeceğim ;
Benim önceleri hiç kuş vb. bir evcil hayvan alma isteğim yoktu , çoğu çocuğun istediği gibi köpek istiyordum ama onu besleyecek iyi bir yerimiz yoktu.

Daha sonra bir papağan alalım dedik (Fotoğraflarda gördüğünüz değil) bir gün yaşadı ve öldü , çünkü kanadından vurulmuştu ve biz dikkat etmeden almıştık.

(Fotoğraflarda gördüğünüz papağanlar) İşte aldık onları yedi ay önce falan.

Onları almadan önce araştırma yapalım dedik , tabi fotoğraflarda gördüğünüz papağanlar cennet papağanı ama biz daha ne alacağımızı bilmiyorduk.Peki araştırmamızı neye göre yapacaktık?

Bütün papağan türlerine neredeyse baktık (jako , cennet , sevda , sultan papağanları vs.) hepsi üzerinde kısaca bilgimiz oldu gibiydi.Daha sonra kuşları almaya gittik ve bu kuşları beğenip aldık. Ve hala beraber yaşıyoruz.

Kuşları aldıktan sonra bilgimiz oldu sanıyorduk , meğer biz hiçbir şey bilmiyorduk. Halen yeni şeyler öğreniyoruz onlar hakkında.

-*-Şimdi ben de şunu söyleyebilirim ki kesinlikle bir evcil hayvan alacağınız zaman ne alacağınızı bilin ve geniş bir araştırma yapın. Eğer benim gibi sizde papağan almak istiyorsanız , size bu siteyi önerebilirim.Siteye Girmek İçin Tıklayın.

Bir evcil hayvan almadan önce yapılması gereken en önemli şeyleri madde halinde sıralamak gerekirse ;

1) Önceden yapılmış geniş bir araştırma.
2) Araştırdıktan sonra , alacağınız evcil hayvan ile ilgili iyi bir besleme alanınız var mı? sorusunu cevaplamak.
3) Almaya karar verdiyseniz , alacağınız evcil hayvan ile ilgili yuva , kafes (kısaca yaşam alanı) önceden alınmalı.
4) Ne ile beslenirler bilmeniz gerekli.
5) Takviye besinleri nelerdir , meyve yerler mi , yerlerse hangi meyvelerden ?

Bu tür araştırmalardan sonra eğer gerçekten hepsini karşılayacak şekilde bir alanınız vs. varsa. İşte o zaman hem aldığınız hayvan hem de siz mutlu olursunuz. Aksi takdirde hayvana eziyet çektirir ve sizde mutlu olamazsınız.




Yorumlar

  1. kuşlarınız çok güzelmiş admin

    YanıtlaSil
  2. çok merak ettim papağanlarınız konuşuyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef konuşamıyorlar , öğretiyorum inşallah öğrenirler : )

      Sil
  3. BEN 5.SINIFIM ÖĞRETMENİMİZ BİZE ÖDEV VERDİ KUŞ TÜRLERİNİ ARAŞTIRIN VE BEĞENDİKLERİNİZDEN BİR TANE GETİRİN.BEN SİZİN KUŞLARI ÇOK BEĞENDİM AMA FOTOĞRAFLARI BİLGİSAYARIMA KAYIT EDEMEDİM NEDEN ACABA LÜTFEN BANA YARDIM EDİN :(

    YanıtlaSil
  4. Ekrem , eyer sen bu fotoğrafları istiyorsan bana sağ taraftaki iletişim bölümünden e-postanı gönder sana bu fotoğrafları ve diğer çektiğim fotoğrafları göndereyim. Sen hangisini istersen seçersin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.