Whatsapp İle İlgili Bilinmeyen Fotoğraf Gizleme , Son Görülme Tarihini Gizleme , Bir Kişiyi Engelleme vs.



Whatsapp ' ın "gizlilik" ayarlarından çok az kişinin haberi vardır.

Küçük bir örnekle açıklamak istiyorum ;

Diğelim ki ben sizin numaranızı rehberime eklemişim ve siz benim numaramı eklememişsiniz. Ben normalde sizin fotoğrafınızı , durumunuzu ve whatsap a son giriş tarihinizi görebiliyorum.

Ama siz bunların herhangi birinin başkaları tarafından görülmesini istemiyorsanız aşağıdaki yolları izlemeniz gerekiyor.

Android telefon kullananların izlemesi gereken yol ; Whatsapp ' a girip sağ üstteki üç noktaya basıyoruz > Ayarlar > Hesap > Gizlilik ; Burada karşımıza çıkan "Kişisel bilgilerimi kimler görebilir" yerinde son görülme , profil fotoğrafı , durum butonlarını görüyoruz onlara tıklayıp istediğiniz şekilde değiştiriyorsunuz.

Örneğin son görülmeye tıkladınız ve karşınıza çıkacak olan 3 şey sırasıyla ; Herkes , Kişilerim ve Hiç kimse dir. Bunlardan istediğimizi işaretliyip bırakıyoruz ve istersek daha sonra tekrar düzeltebiliyoruz.

Android telefon kullanmayanların izlemesi gereken yol ; Whatsapp ' a giriyoruz > Seçenekler > Ayarlar > Genel > Gizlilik ; girdikten sonra isteğimize göre hepsini ayarlıyoruz.

Aynı şekilde bu yolları izleyip istemediğimiz kişileri de Engelleme butonu ile engelleyebiliyoruz.

Yorumlar