Blog Yazmaya Nasıl Başladım? - O Günden Bu Güne Neler Değişti? (Blog Yazmaya Başlama Hikayem) - Mim

blogcu

Son zamanlarda o kadar çok hikaye yazdım ki, bazıları uzun oldu, bazıları kısa. Bazılarını sizler ile paylaştım, bazılarını kendime sakladım. Şimdi ise (ilk kez) kendimden tam olarak bahsedeceğim bir hikaye yazacağım ve sizler ile paylaşacağım. "Blog yazmaya başlama hikayemi" yazacağım.

Yaklaşık yedi yıl önce internet ile tam olarak tanıştım. Tam olarak dediysem de, sadece nasıl kullanılacağını, nasıl arama yapacağımı falan tam olarak öğrenmiştim ve dahası internette sadece komik videolar ve oyunlar olduğunu sanıyordum. Başka da hiçbir şey bilmiyordum.

Her gün bilgisayara oturup oyunlar oynuyordum, her gün en az iki saat ve hiç bıkmadan oyun oynuyordum. Ta ki oynadığım bu oyunlardan biri için kuzenimin bir tane site kurmasına kadar. İçerisine oyunla ilgili bir kaç şey eklemişti ve aynı oyunu oynayan kişiler ile beraber konuşabileceğimiz bir chat eklemişti. Eski bedava sitelerdendi. Ben o ana kadar hiç de normal bir kişinin site kurabileceğini veya benzeri bir şey yapabileceğini bilmiyordum. Ama oluyormuş işte.

Daha sonra interneti de yavaş yavaş anlayınca, site nedir, blog nedir yavaş yavaş öğrendim. Tabii bunların hepsini kuzenim sayesinde öğrendim. Bir gün kuzenimin de bir blogu olduğunu öğrenince kendisinden tekrar yardım aldım ve blog açmaya karar verdim. Blogumu açtım ve herkes gibi öncelikle kopyala-yapıştır yaparak bir yerlere varmaya çalıştım. Tabii ki olmadı. Daha sonra kopyaladığım şeylere bir kaç kelime ekleyeyim derken belli bir yerden sonra artık kendi özgün içeriklerimi, yazılarımı yazmaya başladım.

Bu anlattıklarımın hepsi 2012 yılı ve öncesi şeylerdi. Benim asıl başlangıcım sanırım 2012 yılından sonra oldu. Hatta sanmıyorum, çünkü öyle oldu. 2013 yılında artık profesyonel olarak blogum ile ilgileniyordum. Ya da ben öyle sanıyordum. Çünkü ben her blogu tam olarak öğrendim dediğim zaman yeni bir şey daha öğreniyorum veya bir şeyler değişiyor ve ben yine bir şey öğrenmek zorunda kalıyorum.

Bu da demek oluyor ki henüz profesyonel olmadım ama olmayacağım anlamına da gelmez.

Uzun lafın kısası ben blog yazmaya yukarıda okuduğunuz şekilde başladım. O günden bugüne de neler değişti diye baktığımda bir sürü şeyin değişmiş olduğunu fark ettim. Hele ki bu yazıyı yazdığımda bunların hepsini tekrar tekrar hatırlayınca, eski günlerimi güzel bir şekilde andım.

Bu yüzden bana her zaman yardım eden kuzenime de, bana bu mimi şutlayan Gökhan abiye de teşekkür ederim.

Bu mimi okuyan herkes ve bu mim ile ilgili yazı yazmamış olan herkese de bu mimi şutluyorum.

Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Eski günlerinizi anmak sizlere de iyi gelecek, tabii o günlerinizi iyi bir şekilde yaşayabilmişseniz. Eğer ki eski günlerinizi iyi bir şekilde anamıyorsanız, bu günlerinizi daha iyi bir şekilde geçirmeye özen gösteriniz.
Servet ARSLAN

Yorumlar

  1. O zaman iyi ki blogu keşfetmişsiniz. Biz de böylece güzel yazılarınızı okumuş oluyoruz. :)

    YanıtlaSil
  2. Blogcunun profesyoneli olmaz Servet . Amatör ruhu kaybetmemek temel ilkemiz bizim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuca bakacak olursak, amatörlüğü tamamen kaybedince profesyonel olmuyor musunuz? :)

      Yani istesek de istemesek de hepimiz bir gün profesyonel oluyoruz.

      Sil
  3. Mim'e cevap verdiğin için teşekkür ederim servet , iyi ki blog kurmuşsun kendine böylece vaktini oyunlar ile harcamak yerine bu şekilde senin yazılarından fikirlerinden yararlanıyoruz iyi ki varsın ve iyi ki blog kurmuşsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gökhan abi. Sende iyi ki varsın, iyi ki böyle bir mimi yapmama vesile oldun..

      Sil
  4. Gerçekten aslında senin yaşıtların için blog tutmak büyük faydalar sağlayacaktır. oyunlarla boşa geçecek zamanı özgün içerik ve araştırmaya ayırıp kişisel gelişimlerine katkıda bulunabilirler. senin blog da çok doğru ilerliyor servetcim seni tebrik ediyorum kocaman yüs puan sana heheh :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.