Blog Yazarları Kaça Ayrılır?

blog yazarları

Daha önceleri sizler de duydunuz mu bilmiyorum ama ben ilk kez duyuyorum, blog yazarları aslında dörde ayrılırmış; "Yazmayı sevenler, video çekmeyi sevenler, fotoğraf çekmeyi sevenler ve müzik dinlemeyi sevenler" olarak dörde ayrılırmış.

Bu bilgiyi ilk duyduğumda direk takip ettiğim bloglar aklıma geldi ve kısaca durup bir düşündüm. Takip ettiğim blogların çoğu sadece yazı yazmayı ve fotoğraf çekmeyi seviyor, belki de en basit olanları bunlar olduğu için ya da ben bunları sevdiğim için onları takip ediyorumdur, bilmiyorum. Daha sonra kendi bloguma bir baktım; çoğunluk yazı ve resim olmak üzere kendi çektiğim videolar ve sesler de blgumda mevcut.

Hiçbir şeyi anlayamadım önce. Eğer blog yazarları dörde ayrılıyorsa nasıl oluyor da bazılarımız tüm bu grupların içerisine girebiliyor? Yani neye göre söylenmiş bir şey bu?

Daha sonra anladım ki blog yazarları zaten her konuda dörde ayrılıyormuş ki... Bunu anlayabilmeniz için takip ettiğiniz bloglara iyice bakın. Sizlerde göreceksiniz, her konuda ayrı bir gruplaşma var zaten.

Örneğin az önce söylediklerime tekrar bir değinelim; yazmayı, video çekmeyi, fotoğraf çekmeyi ve müzik dinlemeyi sevenlerden bahsettik. Ama ben dedim ki ben bunların hepsini seviyorum ve blogumda da hepsini kullanıyorum. Gördüğünüz gibi burada da bir gruplaşma var zaten. Hatta işin içine sevmek ve istemek bile giriyor. Bazılarımız her şeyi kullanıp takipçilerine her yönüyle bir şeyi anlatmak isterken, bazılarımız sırf yazayım da onlar anlar zaten deyip geçiyor ya da sadece bu kadarına vakitleri yettiği için takipçilerine bu kadarlık bir destek verebiliyor.

Yani anlatmak istediğim şey şu ki; biz zaten insanız, her yönümüz ile ayrıyız. Bir de bunu bloglar için de uygulamaya gerek yok. Bence önemli olan blogumuza gereken değeri verip takipçilerimiz ile blogumuz arasındaki doğrultuyu bozmamaktır. Çünkü ben şu sözümü daha öncelerde de söylemiştim "insanlar bizi tanıyıp ona göre takip edip etmeyeceklerine karar vermezler. Bizim yazdıklarımızı ya da paylaştığımız herhangi bir şeyleri beğendikleri için bizi takip ederler."

Bizler de ona göre davranmaya devam etmeliyiz. Yani onların bizi tanıdığı gibi. Eğer insanlar benim yazılarımı beğendiği için takip ediyorsa ben ne diye video çekmeyi bilmediğim halde gidip video çekeyim ki? Üstüne üstlük bunu blogumda paylaşayım. Bunun için ayrı bir blog kurmak daha iyi olmaz mı sizce de?

Bu yüzden söylenecek tek bir şey var; Blogumuz için ne yapıyorsak, nasıl yapıyorsak yapalım ama en iyi şekilde yapalım. Gerisi teferruat.

Konu ile ilgili görüşlerinizi belirtmek için aşağıdaki yorum kutusunu kullanabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Bende şaşırdım önce. ;Lakin yazınızı okuyunca hak verdim. Güzel bir konuya değinmişsiniz. Emeğinize Sağlık

    Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

    YanıtlaSil
  2. Metin ve kıvamında forograf dolu blog blogdur bence. Gerisi blog sayılmaz, blog olmaktan çıkmıştır bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru aslında, bu da sizin görüşünüz. Blog denildiği zaman akla gelen ilk şey bir metin ve o metne uygun bir fotoğraftır.

      Sil
  3. Çok güzel bir konuya değinmişsin servet , benim de takip ettiğim bloglar genelde kişisel bloglar çünkü fotoğraf ve video blogları henüz çok fazla değil.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.