PHP Derslerinin Zorluk Derecesi Nedir? PHP Kolay Öğrenilebilir mi? PHP Kodlamak İçin Neleri Bilmek Gerekir?

php - soru - görüş - öneri
php - soru - görüş - öneri
Beş günde (bence) büyük yol kat ettiğim PHP programlama dili ile ilgili 'zorluk derecesi' hakkında bilgiler aklımdan silinmeden önce bunları sizlerle paylaşmak istedim. Umarım faydasını görürsünüz. Ama öncesinde şunu söylemek isterim; "Hiçbir zorluk sizi yıldırmasın. Aksine her zorluğun üzerine gidin ki öğrenme dediğimiz şey gerçekleşsin." Kısacası size göre zor gelse de bırakmayın.

  1. PHP öğrenmeden önce neleri bilmek gerekir?
    Bence php öğrenmek isteyen herkes öncelikle html/css kodlamayı öğrenmeli. İlk baştan bunu söylememin nedeni şu; php ile tasarım işini halledemezsiniz, yaptıklarınız dikkat çekici olmaz, fakat html/css + php hepsi bilikte daha iyi olur diye düşünenlerdenim.

    Ayrıca php ile veri tabanı da yapacağınızdan, veri tabanı hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. En azından bir ön araştırma sizin için iyi olabilir.
  2. Önce PHP'den daha kolay olan bir dili öğrensem?
    Diye düşünüyorsanız size önerim C#(sharp) da siyah ekran dediğimiz programlama dili olur. Çünkü ben C# ve PHP dillerini birbirleri ile çok yakın buluyorum.

    Bazıları C++ ve PHP dilleri de çok yakın diyebilir fakat benim C# dilini önermemin nedeni meslek liselerinin ilk programlama dilinin C# olmasındandır. Bir nedeni vardır ki öncelikle C# öğretiyorlar.
  3. PHP dilinin tam olarak zorluk derecesi nedir?
    Ben C# dilini öğrendikten bir yıl sonra PHP öğrenmeye başladığım için belkide bana PHP dili çok basit geldi. Çünkü neredeyse her şey tamamıyla aynı. Sadece PHP dilinde veri tabanını öğrenmem gerkti. Bu yüzden ben çok zorlanmadım. Fakat ilkten PHP öğrenmeye başlayacak olanlara sadece şunu söyleyebilirim: öğrendiklerinizi hemen kestirip atmayın.

    Örneğin "for" komutu ile döngü işlemini gerçekleştirebildiğinizi öğrendiğiniz zaman ben bunu öğrendim deyip geçmeyin. En az altı - yedi kere deneyin, aklınızda yer etsin. (Bu her programlama dilini öğrenen için geçerlidir, hatta her zaman önemlidir "tekrar" etmek.)
  4. PHP dilini öğrenmeye nereden başlamalı? (Kitap, video, özel ders)
    Bence sadece php dili değil tüm kodlama dilleri dahil olmak üzere hiçbirini sadece kitaplarla öğrenemeyiz. Çünkü kitap bize sadece mantık öğretebilir ve örnek gösterebilir, ne demek istediğini anlayamazsınız. Tabii bunun yanında özel ders olduğu zaman kitaplar işe yarayabilir.

    Videolar ise anlatıma bağlı olarak size kolaylık gösterebilir. Bunun için size göre en iyi anlatımcıyı bulmanız ve tüm derslerini dinlemeniz gerekir.

    Sonuç olarak: videolar ile php dilini öğrenmek bence daha kolay olur tabii özel ders alamıyorsanız. Eğer özel ders alma imkanınız varsa kitaplarla destekleyebilir + videolar ile tam olarak pekiştirebilirsiniz diyorum.
Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilir, konu ile ilgili istediğiniz soruları sorabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Php'de siteye tasarım uygulamak için html ve css çok lazım oluyor. style.css ile çok çok çok iş oluyor. En basit örnek ile
    etiketi başta olmak üzere birçok html etiketine ihtiyaç duyuyorum. Bununla beraber MySql de lazım oluyor. Yani birçok şeyi minimum orta derecede bilmek gerekiyor. Bende meslek lisesi mezunuyum. Şuan üniversitede bilgisayar programcılığı okuyorum. Ve C#'ı daha yeni işliyoruz derste. Lisede iken ne hikmetse bize C dili gösgermişlerdi. Ögrenme aşaması olarak güzel bir egitim seti olsa video ile ögrenmek çok etkili olabilir. Ama kodlab'yn kitapları çok faydalı... Tavsiyemdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Alnıak, tavsiyelerin için teşekkürler. Fakat ben kitapların tek başına etkili olacağını düşünmüyorum. Yazımda da belirtmiş olduğum gibi bence kitaplar en azından eğitim videoları veya özel dersler ile birleştirilmeli.
      Meslek liselerinde de farklılık olduğunu bilmiyordum, ben her meslek lisesi bilişim öğrencisi 10. sınıfta C# görüyor sanıyordum.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.