Geçmiş Şimdi Gelecek

gecmis simdi gelecek

Bir an için aynı anda farklı zaman dilimlerini düşünmeye çalışalım mı? Ne dersiniz? Mesela ben şimdi, şu anda yazımı yazarken, bana göre şimdiki zamanda acaba siz ne yapıyorsunuz? Gelecekte ne yapacağınızı biliyorum. Siz bana göre olan gelecekte bu yazıyı okuyor olacaksınız ve size göre olan şimdiki zamanda, siz yazıyı okurken, benim şu anki, yazıyı yazıyor olduğum bu halim size göre geçmiş zaman olacak. Kısaca, geçmiş şimdi gelecek!

Okuduklarınız biraz aklınızı karıştırmış olabilir. Ben de yazarken, bir kalemde yazdım diyemem zaten. Bu yüzden gelin düşüncelerimi size elimden geldiğince açık ve anlaşılır bir şekilde anlatayım.

Geçmiş Zaman:
- Bana göre: Bu satırları nasıl ifade edeceğimi bilmiyor olduğum zaman. Henüz bu satırları nasıl yazacağımı düşünüyor olduğum an.
- Size göre: Benim bu satırları yazıyor olduğum zaman.

Şimdiki Zaman:
- Bana göre: Bu satırı yazıyor olduğum an.
- Size göre: Bu satırı okuyor olduğunuz an.

Gelecek Zaman:
- Bana göre: Okurun, yani sizin bu satırları okuduğunuz zaman.
- Size göre: Bu satırları okuduktan sonra bu yazı üzerine düşüneceğiniz zaman.

Bence bunun farkında olmak ilginç... En azından şu an için ilginç.

Tabii bir de şu var. Ben bu satırları geçmişe bırakırken, siz gelecekte okuyorsunuz. Bir yandan her ikimiz de şimdiki zamanda artık aynı düşüncelerle geleceğe doğru yol alıyoruz. Peki birbirimizi anlayabiliyor muyuz? Bilmiyorum. Ama onu da zaman bir şekilde anlatıyor, biliyorum.

Yorumlar

  1. Zaman kendince açıklıyor olan biteni, zamana şans verelim bu halde :))

    YanıtlaSil
  2. zaman zaman sen yoktun sanki dönmüşsün galibaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanın unutturmamış olmasına sevindim :)

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.