Wİndows 10 Herkes Kullanmalı mı? Windows 10 Ne Kadar İyi? Resimler İle Windows 10 Hakkındaki Tüm Görüşlerim

windows-10-hakkında
Windows 10
Windows 10 çıktığından beri neredeyse tüm dünyanın ilgi odağında ve bir çok kişi Windows 8'den sonra Windows 10'u yükleyip yüklememekte de kararsız. "Windows 10 gerçekten o kadar iyi midir? Söylendiği kadar var mıdır?" diye bir çok kişi tereddütte kalmış durumda.

Ben de hem sorularınızı cevaplamak adına, hem de Windows 10'un diğer Windows'lardan farkını anlamamız adına elimden geldiğince aklıma gelen her sorunun cevabını sizlere ve kendime en iyi şekilde vermeye çalışacağım. Yani soru-cevap şeklinde Windows 10'u sizlere tanıtmaya çalışacağım.

Bakalım Windows 10 söylendiği kadar varmıymış.

1- Windows 10'u diğer Windows'lardan ayıran en göze çarpan özelliyi nedir?
     Bunu iyi veya kötü anlamda söylemiyorum ama Windows 10'un en çok göze çarpan özelliği denetim masasının olmaması. Yani şöyle ki; Denetim masasını aradığınızda onun yerine "Ayarlar" menüsünü bulacaksınız.

Ayrıca "ayarlar menüsü" Wİndows 8.1'e kadar gördüğünüz denetim masasından çok çok farklı olduğu için ve ikonlarının tamamen değiştiği için az da olsa bir şeyleri değiştireceğiniz zaman zorlanabilirsiniz ama sorun etmeyin her şeyin cevabı internette mevcut, araştırabilirsiniz.

windows-10-ayarlar-menüsü
Windows 10, Ayarlar menüsü.
2- Windows 10 Başlat Menüsü Kullanışlı mı?
windows-10-başlat-menüsü
Wİndows 10, Başlat menüsü.
Windows 10 başlat menüsü yukarıda da gördüğünüz gibi Win-7 ve Win-8'in birleşimi gibi diyebiliriz.

Bir de şöyle bir şey var; bazı kişiler başlat menüsünün Windows 8'deki gibi ekranı kaplayıp kaplamadığını merak ediyorlar ama merak etmeyin öyle bir şey yok. Başlat menüsü tamamı ile yukarıda gördüğünüz gibidir. Tabii isterseniz uygulamaların yerini değiştirebilir, kaldırabilir veya yeni bir şeyler ekleyebilirsiniz.

3- Windows 10 Rengi Neden Herkeste Farklı?
     Windows 10'da renk seçimi size bırakıldığı için ayarlardan istediğiniz rengi seçebiliyorsunuz.

4- Windows 10 Mağazası İle İlgili Neler Söylenebilir?
     Şöyle ki; mağazadaki bir çok uygulama windows 10 ile uyumlu olmadığı için pek de kullanışlı değil. Ayrıca şöyle bir şey de var ki, bu hem hoşuma gitti hem de gitmedi; mağazadaki bir çok uygulama akıllı telefonunuza indirdiğiniz uygulamaların aynısı.

Açıkçası Windows 10 mağazasına girdiğimde ne yapacağımı bilemiyorum.

windows10-mağazası
Windows 10, Mağaza.
4- Windows 10 Hızlı İşlem Merkezi
     Hızlı işlem merkezini Windows 8'deki sağ kenarda saklı olan ayarlar kısmına benzetebiliriz ama burada bir gizlilik söz konusu değil. Hızlı işlem merkezini sağ alttaki bildirim butonundan görebiliyoruz.

Buradan size gönderilen e-postaları, gerekli güncellemeleri, gerekli bakım ve onarımları kolayca kontrol edebilmeniz mümkün.

5- Wİndows 10 Açılan Pencereleri (programları) kapatma, küçültme simgelerinin görünümü.
     Windows 10'u kullanmaya başladığınızda gözünüze ilişen ilk şey bu olacak sanırım.
Kapatma,küçültme simgeleri
Normalde renksiz.
Windows-10-simgeler
Üzerine gelince renkleniyor.
6- Windows 10 Genel Görünüşü Hakkında Neler Söylenebilir?
     Windows 10 genel görünümü bence önceki Windowslara göre çok daha iyi.

Aslında Win-10'un genel görünümü Windows 8'e çok benzediği için Win-10'un genel görünümünü de tahmin edebilirsiniz. Ama Windows 7 kullanıcıları için aynı şeyi söyleyebilmemiz pek mümkün değil.

Bir de; Bilgisayarım, çöp kutusu gibi butonların ikonlarını merak edenler için de şöyle göstereyim;
Win-10-bilgisayarım-ikonu
Win-10, Bilgisayarım İkonu.
Win-10-geri-dönüşüm-kutusu-ikonu
Win-10, Geri Dönüşüm Kutusu İkonu.
Win-10, Not Defteri İkonu.
Win-10, Hoparlör göstergesi.
Win-10, Hoparlör göstergesi.
Win-10, Hoparlör göstergesi 2
Win-10, Hoparlör göstergesi 2
7- Windows 10 Herkes Kullanmalı mı? Windows 10 Ne Kadar İyi?
     Windows 10 kullanımı hakkında, önerilmesi hakkında bir çok kişi "Windows 10 herkese önerir misin? Sen memnun musun? Kullanımı kolay mı?" gibi bir çok soru soruyor.

Cevabım ise şu; eğer ki Windows 10 her güncellendiğinde oluşan hataları bir şekilde düzeltebilirim diyorsanız buyurun Windows 10 kullanın. Eğer ki yok ben çıkan sorunlarla başa çıkamam derseniz o zaman hiç bulaşmayın derim.

Ama şöyle bir şeyde var ki; isterseniz güncellemeleri kapatıp aynı sürümde kalabilirsiniz ya da güncelleştirilmelerin size sorulmasını isteyebilirsiniz. Bu şekilde hiçbir şeyle uğraşmazsınız, sadece bilgisayarınızı kullanırsınız ama ben bunu önermem.

Nedeni de şu; Windows 10 henüz yeni piyasaya çıktığı için illlaki bir kaç şeyde güncellemeler yapmanız gerekiyor. Hatta bir örnek vereyim tam anlaşılsın; Ben Windows 10'u ilk kurduğumda ekran ayarını yapamıyordum, düşünün yani o dereceydi. Her şey büsbüyüktü. Taa ki güncellemeleri yapana kadar. Hatta şunu da söyleyeyim, bilgisayarı uyku moduna alma ve yeniden başlatma butonları bile yoktu.

Haliyle güncellemeler olması gerekiyordu. Sonucunda da bazı hatalar ile vs. karşılaşabiliyoruz. Onları düzeltmek de bana,size,onlara kalıyor. Sanırım demek istediğimi anladınız.

Windows 10 hakkında benim kısaca söyleyeceklerim bu kadar. Sormak istediğiniz farklı sorular olursa aşağıdaki yorum kutusunu kullanabilirsiniz.

NOT: Windows 10'a sadece ilk yıl ücretsiz yükseltme yapılabileceğini de unutmayın derim.

Yorumlar

  1. Ben hala Windows 7 taraftarıyım...Windows 10 un şimdilik sorunları olacaktır...Zaman geçtikçe rayına oturacaktır...Faydalı bir yazı olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Tabii dediğiniz gibi Windows 10'un illaki sorunları olacaktır.

      Sil
  2. Bende geçmek istiyorum aslında çok güzel duruyor ama yılların win 7 kullanıcısıyım, ihanet etmek istemiyorum sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne tesadüf, ben de ihanet etmek istemiyordum Win-7'ye ama yenilik iyidir diye düşündüm. :)

      Sil
    2. + Tema Hayırlı olsun ;) güzel olmuş yanlış bloğa girdim sandım :D

      Sil
  3. Çok faydalı bir paylaşım olmuş.emeğine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.