Tanınması Gereken Bloglar #4 - BlogHocam - Blog Okullarının En Ünlü Hocalarından Serdar Kara

Blog Hocam
Blog Hocam
Her ne kadar üye sayısı 2684 kişi olsa da, onu bir çok kişi tanısa da ben Blog Hocam'ı yine de sizlere tanıtmak istiyorum. Aslında tanıtmaktan ziyade onun bizlere ne kadar yararı dokunduğunu hepimize hatırlatmak istiyorum.  Çünkü Serdar abimizin bloguna her girdiğimde aklıma o eski günlerde, hiç bir şey bilmediğim zamanlar geliyor ve aklıma onlar geldikçe Blog Hocam'ın şimdiye kadar bizlere ne kadar yararı olduğunu, ne kadar şey kattığını hatırladıkça ve hala da aynı şey için uğraştığını gördükçe hem sizlere Blog Hocam'ı hatırlatmak hem de yeni blogger arkadaşlarımıza Blog Hocam'ı duyurmak istiyorum. Sonuçta amacım bu "tanınması gereken tüm blogları bir çatı altında toplamak".

Her neyse buraları geçelim ve artık Blog Hocam'ı en başından tanımaya başlayalım. Ama bunu gelin en en en başından yapalım, yani belki birçoğumuzun henüz bloghocam'dan haberi olmadığı 2011 senesine dönelim ve öncelikle Blog Hocam'ın logosunu görelim ve biraz üzerine konuşalım.
blog-hocam-eski-logo-2011
Blog Hocam'ın Eski Logosu - 2011
Ne yalan söyleyeyim ben bu logoyu göreceğimi tahmin etmiyordum. Meğer bloghocam da benim gibi önce kırmızı renginden yanaymış, daha sonra turuncu rengi ile yoluna devam etmiş. Ayrıca yazı tipi de blogun şu anki logosunu hatırlatmıyor değil.

Bir de şöyle bir şey var; acaba bu logo bir işaret mi, benim de blogumun kaderi bloghocam'a mı benzeyecek, hani benzese fena olmaz değil mi ama. Sonuçta 2600 takipçisi olmasını hangi blogger istemez. Öğle değil mi? :)

Neyse ben bide size 2011 yılında bloghocam'ızın yazdığı bir kaç yazıdan bahsedeyim. Bir de her yazıya yerleştirilen mükemmel resimler/fotoğraflardan. Resmen her yazıyı gördüğümde içeriğini merak ediyordum sırf koyulan resimlerden dolayı. Hepsini okumak istiyordum fakat maalesef öyle bir şansım olamadı, çünkü internetim çok kasıyordu. :) Tabi birde bu yazıyı yetiştirme derdim vardı.

Hadi o zaman hocamızın 2011 yılında yazmış olduğu iki yazıyı görelim ve 2012 yılına doğru yol alalım.

Blog Hocam'ın eski yazıları - 1
Blog Hocam'ın eski yazıları - 1
Blog Hocam'ın eski yazıları - 2
Blog Hocam'ın eski yazıları - 2

Şimdi doğruları söyleme zamanı; sizin de ilk dikkatinizi çeken şey resimler mi oldu?

Bu soruyu sorduğuma göre tahmin ediyorsunuzdur, benim ilk dikkatimi çeken şeyler sırasıyla;
1- Resimer.
2- Başlık ve Resimlerin uyumu.
3- Yazıların taa o zamanlardan beri profesyonel bir şekilde yazılması.

Tabii yazıların hepsini okuma şansım olmadı yukarıda da bahsettiğim gibi fakat görünen kısımdan anladığım kadarıyla yazılan yazılar 2011 yılından beri çok iyi bir şekilde yazılmış.

Ve fazla uzatmadan şimdi de 2012 yılına doğru uzanıyoruz, bir de ne görelim yine logo ilk dikkatimizi çeken şey oluyor.

Blog Hocam 2013 Logosu
Blog Hocam 2011 sonu logosu
Evet yine logo dikkatimizi çekiyor fakat asıl logonun alt taraftaki sloganı görünce ben biraz durmak istedim. Çünkü şu anki slogan o zamanlardan geliyormuş meğer. :) Ayrıca logonun bu denli değişmesine de şaşırmadım diyemem. Bunun da nedenini şöyle açıklayayım; sloganın düz olmasına alışık değiliz sanırım Serdar hocam.
Blog Hocam 2012 yılı logosu
Blog Hocam 2012 yılı logosu
2012'de de sade bir logo bizleri karşılıyor. Belki de şu anki logonun yeşili ve turuncusu buradan geliyordur. Olabilir mi ki? Hocamız belki daha sonra bunlara yorum yaparak değinir. Hadi burayı da geçelim...

Fakat geçmeden önce BlogHocam hakkında birçok kişinin bilmediği bir şeyi söylemek istiyorum: Ben de bir röportaj dolayısıyla bunu öğrenmiştim, meğer kendisi hoca değilmiş, biz kendisini hocamız olarak görmüşüz. :)
- Etrafınızda arkadaşlarınız aileniz sizin hoca olduğunuzu biliyorlar mı? :) Blog hocam karakteri hayatınızda ne kadar var? 

Aslında Blog Hocam ismi okuyucu tarafından yanlış algılandı. Hoca olan ben değilim, blogun kendisi. Amacım blogcuların fayadlanabileceği rehber niteliğinde bir blog oluşturmaktı. Bu yüzden ismine Blog Hocam koymuştum. Ancak Blog Hocam sanki benim ismim veya rumuzum gibi algılandı :)

Blog yazdığımdan yakın çevremin haberi var. Ancak blog yazarlığı konusuna hiç ilgi duymadıkları için merak edip okumuyorular, okuduklarında da bir şey anlamadıklarını söylüyorlar :)

Evet, şimdi geçebiliriz.

Belki 2012 yıllarında da hocamızın nasıl yazılar yazmış olduğunu merak edenleriniz vardır, hemen söyleyeyim; 2012 yılı yazıları için de şunları söyleyebiliriz; Hala az buz yorumlar alan, resimleriyle dikkat çeken ve profesyonel yazıları yazmaya devam eden bir bloghocam karşımızda durmaya devam ediyor.

Ve artık 2016 yılına doğru hızlıca koşuyoruz, bloghocam'ızın şu anki şablonuna, logosuna, yazılarına rastlıyoruz. Neden hızlıca koştuğumuzu da söyleyeyim, yanlış anlaşılmasın; Çünkü artık 2013 den 2016 ya kadar fazla bir şeyin değişmediğini görünce, artık ayrıntılardan vesaire bahsetmek istemedim. Ayrıca daha bir çok şeyden de bahsetmem lazım. Bu yüzden her şeye kısa kısa değiniyorum kusuruma bakmazsınız umarım.

BlogHocam Ne Zaman Ünlendi?
Benim merak ettiğim sorulardan biri buydu ve cevap olarak şunu buldum; Bazı araştırmalarım sonucu bloghocam yorumlarının 2013 yıllından itibaren artışlar görünmeye başladığını ve bloghocam'ızın ünlenmeye başladığını fark ettim.

Neden BlogHocam'ızın Takipçileri Bu Denli Artmış?
Belki klişe bir cevap olacak ama olsun, sorduk artık cevaplayalım. Ben bunun nedenini şöyle tanımlıyorum: BlogHocam sadece blog hakkında öğrendiklerini bize öğretmedi, dahası yazdığı yazılarda bile bizlere yardım edebilme hevesini gösterdi. Şahsen öyle düşünüyorum. Şu anki yazılarına kadar hepsine bakın, hepsinde de bu içtenliği fark edeceğinizi düşünüyorum.

Son ve Genel Olarak BlogHocam Hakkında
Kimsenin tanımadığı bir blog hakkında birşeyler söylemek kolay da herkesin tanıdığı bloglar hakkında bir şeyler söylemeye korkuyor insan, yanlış anlaşılır mıyım, yazdıklarım ne kadar doğrudur, acaba doğru araştırabilmişmiyim gibi, insanın ister istemez içinde bir korku oluyor.

Fakat genel olarak ve son olarak BlogHocam ve Serdar Abi hakkında şunları söyleyebilirim; Şu ana kadar yazdığı yazılardan tutun, cevap olarak yazdığı yorumlara kadar bakın her zaman bizlere yardım edebilme duygusuyla hareket etmiş, her zaman yanımızda olmaya çalışmış bir blog sahibi görüyoruz. Bu yüzden ben kendi adıma kendisine teşekkür ediyorum ve iyi ki böyle bir blog kurup yazılarını bizlere okutmuşsun deyip bitirmek istiyorum.

Yazının sonu olarak da;
Blog yazan arkadaşlarıma şunları söylemek istiyorum; Örneğini bloghocam sayesinde de bir kere daha gördüğümüz gibi "büyük blogların, yorum alan blogların" hepsi bunu hak edecek dereceye gelebilen bloglardır. Ve en önemlisi bıkmadan, usanmadan hedefi doğrultusunda yol alabilen bloglardır. Bu yüzden kendinizi küçümsemeyin ve siz de hedefiniz doğrultusunda ilerleyin diyorum. Belki de tanınması gereken blog yakında sizin blogunuz olacak.

BlogHocam'a buradan ulaşabilirsiniz; www.bloghocam.blogspot.com

Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Selamlar, benim fikrim bloghocam takip edilmeye değmiyecek vasat bir site, sürekli aynı şeyleri tekrarlayan, bilgi kalitesi düşük, zaten bilinen şeyleri uzun uzun anlatan blogcuların elit bilgi öğrenemeyeceği kısaca en fazla 12 yaş zekası ve altına hitap eden bir yapı. biraz sert oldu ama düşüncem bu. mesela içerik önemli yw bunu zaten kime sorsan söyler uzun uzun 50 yayında aynı şeyi okusan ne olacak, vs. vs aslında çok kaliteli yayınlar veya niş konularda sağlam blogcular var ama yanlış anlaşılmasın diye link vermek istemiyorum. kısaca zaman kaybı içi boş bir balon, olmasada sorun değil yani, zaten arşivi taradım sonra hiç bakmadım şimdi denk gelince bir baktım aynı boş yazılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii bu da sizin görüşünüz, fakat siz belli ki bilişim ile ilgilenen, bilgili biri olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz. Fakat blog aleminde 12 yaşından tutun 50 - 60 yaşına kadar bloglar ile ilgilenen bir çok insan tanıyorum ben. Herkes sizin gibi bilgili olmayabilir. Bu yüzden ben Serdar hocamızın çok iyi bir iş yaptığını düşünüyorum ve bir çok insan da böyle düşünüyor ki kendisini takip ediyor.

      Sil
  2. Mail atıyoruz bir şey soruyoruz cevap yok.
    Reklam verelim dedik konuştuk. Yine cevap yok. Sayfada yorum yapıyoruz yine cevap yok.
    Kısacası blog hocama uyuz olmaya başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail gönderimi ile ilgili bir şey diyemem fakat bloghocamın tüm yorumlara yetişmesi çok zor bir durum olduğunu tahmin edeibliyorum. Kendisinin evli ve bir çocuk babası olduğunu okumuştum. Yorumlara cevap verememesinin nedeni bu gibi konulardan olduğunu tahmin ediyorum. Tabii yine de en doğru cevabı kendisine sormamız gerekir.

      Sil
  3. Gerçeği görün para akışı kesilse tozlanmaya terkedilecek bir blog, amma övmüşsünüz ama bence tabi vasat, hatta yorum yapanların sitelerine baktım yüzde doksanı 3-5 yayın yapıp blogculuğu terk eden bir boş kalabalık kitlesi var, ammaaan bana ne, sizde takmayın bedavaya bu yayını yazmışsanız daha iyi araştırın admin abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BlogHocam'ı bu kadar incelediğinize göre kendisini kıskanıyor olmalısınız. Lütfen daha fazla kendinizi yormayın, kendisini takip etmek istemiyorsanız da etmeyin, fakat başkalarının da bloghocamı takip etmesini engellemek istiyor gibi bir niyetiniz olduğunu düşünüyorum, "yorumlarınızdan" öyle anlaşılıyor, bırakın herkes kendi kararını kendi versin.

      Sil
  4. Serdar bey hakkında bilmediğim şeyleri de öğrenmiş oldum :) Benim blogculuk serüvenime ilk adımları attıran bloghocam sitesi olmuştu. Zamanında çok faydalandım, ama şimdi çoğu problemi kendim halledebiliyorum. Sorum olduğunda her zaman cevap alırdım eskiden, ama şimdi eskisine göre daha durgun, bunun nedeni de yeni bir işe girmişti sanırım onun yoğunluğundan dolayı fazla ilgilenemediğini belirtmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk blog zamanlarımda çoğu konuda bloghocamdan yardım alıyordum. Fakat tabii ki insan bir şeyleri öğrendikçe artık öyle sitelere fazla bakmıyor ya da gerek duymuyor.
      Bloghocam ın bu zamanlarındaki durgunluğunu tam olarak bilmiyordum, bunu da öğrenmiş oldum sizden. Teşekkürler.

      Sil
  5. Blog hocam blogger dünyasına yeni adım atan her blogger'ın uğradığı bir blog.Konuları yıllandıkça eskimiyor ;)Tanıtım yazınız da harika olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Aynen öyle, her yeni blogun tanıması gereken bir blog. :)

      Sil
  6. Çoğu blog yazarına emeği geçmiş başarılı bir sayfa..Önemli bilgiler ve işe yarayacak eklentiler paylaşmayı seviyor. Detaylarıyla güzel bir tanıtım olmuş..Bu arada temayı kullandığımızı görüyorum:) İyi bloglar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Evet aynı temayı kullanıyormuşuz.. :) Size de iyi bloglar dilerim..

      Sil
  7. Blog hocam hakkında iyi şeyler yazmışsınız zaten kötüsünü söyleyen insandan şüphe duyarım
    Yorumlara maillere adam karşılıksız yardımcı oluyor ve bizimle paylaşıyor yukarda bazı arkadaşlar yağdırmış ama hani derler ya meyve veren ağaç taşlanir diye e bizede ' Daha iyi Bloglar için ' Demek düşer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi herkesin görüşü kendine, kimseyi kimseye zorla sevdiremeyiz. Birçok kişinin yaptığı ise sadece su yüzeyinde duran bir nesneyi dibe batırmaya çalışma azmi fakat biliyoruz ki yüzen cisimler öyle kolay kolay batmazlar.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.