AYT İçin Antrenmanlarla Matematik Serisinin 2. 3. ve 4. Kitapları Ne Kadar Faydalı? - Hepsini Bitiren Var mı? - TYT ve YKS İçin Önerilir mi?

antrenman yayınları logo


Üniversiteye hazırlık zamanının yaklaşmaya başlamasıyla birlikte öğrencilerde kolay-orta-zor ölçekli soru bankaları ve konu anlatımlı kitap arama telaşı başlar. Haliyle haklı olarak internetten de her kitap hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteriz.

Ben de bu yazımda matematik bilgisi zayıf olan her öğrenciye önerilen Antrenmanlarla Matematik serisini sizler için yeniden, ayrıntılı olarak ele alıp, bu sefer kitapların tümünü çözmüş biri olarak hem kendi deneyimlerimi, görüşlerimi sizlere ileteceğim, hem de kitap ile ilgili öğretmen ve öğrenci görüşlerini sizlerle paylaşacağım. Ayrıca serinin tüm soru ve cevaplarının bulunduğu mobil uygulamayı bilmeyenlere birkaç ekran resmi ile anlatacağım.

Serinin ilk kitabını çoğumuz biliyoruz zaten, ilk kitabın asıl amacı işlem yapma hızınızı artırmak ve matematiğe sıfırdan başlayıp, temelini sağlamlaştırmak isteyenler için şahsen önemli bulduğum bir kitap. Nedenini kısaca açıklamak istiyorum: Öncelikle birbirimizi kandırmayalım. Ben de 11. sınıfa gelene kadar çok soru çözen, çok fazla kitap okuyan biri değildim. Haliyle işlem yeteneğim yavaştı. "Ne gerek var" kafasındaydım. Ama serinin ilk kitabını bitirdiğimde gerçekten şunları söyledim, "ya biz matematiği kendi içimizde büyütüyormuşuz", "ben daha önce öğrenmek için uğraşmamışım."

Uzun lafın kısası ilk kitabı "temel atma töreni" ya da "ön hazırlık" gibi düşünebiliriz. Ama size tavsiyem bu seriye başlayacaksanız bu yazıyı okuduktan hemen sonra ilk kitabı bir an önce bitirmeye çalışmanız olur.

İkinci kitap ise TYT konuları ile ilgili diyebiliriz. Yani 9. ve 10. sınıf başlıkları. Eğer ki birinci kitabı tam anlamıyla bitirebilirseniz ikinci kitapta işlem yeteneğinizi konuşturmaya başlayabilirsiniz. Benim ikinci kitap için söyleyeceğim asıl şey ise şu olur; "TYT hazırlık kitabı." İçinde sizi zorlayacak sorular da vardır elbette ama serinin bu kitabı bence TYT'nin kolay ve orta ölçekli sorularına hazırlığı gibi. Özellikle problemler konusu gibi, soruları çözerken nereden başlayacağını bilemeyip test kitabını bırakmak gibi sorunlar yaşıyorsanız; temelinizin birinci katını çıkmak için ideal bir kitap diye düşünüyorum.

Serinin üçüncü kitabına gelirsek; "Parabol, Trigonometri, Olasılık" gibi AYT konularının başlangıcı için "önce kolayını öğreneyim, sonra zor kitaptan konuyu pekiştiririm" diyorsanız alabilirsiniz. Ben bu kitabı şöyle kullanıyordum; dershanede hangi konuyu işlersek o başlıkla ilgili soruları önce bu kitaptan çözüyordum, sonra daha zor olduğunu düşündüğüm farklı bir kitaba geçiyordum. Oradan da konuyla ilgili farklı örnekler çözmeye çalışıyordum.

Son olarak dördüncü kitap için; "AYT'nin baba konularını barındırıyor" diyebiliriz. Limit, Türev ve İntegral bu kitapta bulunuyor. İlgili konuyu işledikten sonra bu kitaptan soru çözmeye başlarsanız eminim şunu dersiniz; "ya o kadar da değilmiş, ben de çözüyorum işte..." Soruları kolay demiyorum, konuları pekiştirmeniz için yararı olur diyorum. Sonrasında yine daha zor sorular barındıran bir kitaptan farklı soru tiplerini görebilirsiniz.

Kısaca kitaplar hakkında kendi fikirlerim bu şekilde. Genel olarak değerlendirip, bazı öğretmen ve öğrenci görüşlerini de sizlerle paylaşayım.

Ben sınava hazırlanırken Antrenmanlarla Matematik serisinin ilk kitabını on birinci sınıfın başında bitirdim, ikinci kitabını on ikinci sınıfın ortalarında. Sonrasında üçüncü ve sonrasında dördüncü kitaba geçtim ama artık vakit kalmamıştı. Sonradan mevzuna kalıp dershane ile birlikte, dershanenin de verdiği kitaplarla devam ettim çalışmalarıma. Söyleyeceğim şu ki; sadece bu seriyi bitirerek çok yüksek puanlar yapmayı beklemeyin derim ben. Nedeni de şu; bazı arkadaşlarım vardı mesela ilk iki kitabı bitirsem YGS'den (o zamanlar ygs idi) en az 300 puan alırım gibi şeyler konuşuyorlardı. Yazının başlarında da dediğim gibi, gerçekçi olalım. Bu seriyi almak istiyorsak matematiğimiz zayıftır. Bu kitapla hızlı bir temel atmak mantıklı bir seçim elbette ama sadece bu kitaptaki sorularla yüksek bir puan yapmanız kolay olmaz.

Diğer bir yandan öğretmenlere baktığımızda bazıları şunu söylüyor;
Matematiği öğrenmeye bu seriden başlayabilirsiniz ama en az iki adımlı doğrulama kodunuz olsun. Yani bu seriyi kolay ve orta ölçekli olarak çözün ama bir konu başlığını buradan bitirdiğiniz zaman farklı bir orta ölçekli soru bankasından kendinizi biraz daha zorlayın. Hatta yapabilirseniz kendinizi zor bir soru bankasıyla da deneyin. En az bir test çözmeye çalışın. Kolaydan zora doğru soru tiplerini görün.

Tanıdığım, tanımadığım, internette araştırırken dikkatimi çeken, öğrencilerin neler söylediğine gelirsek; ben henüz bu seriye kötü yorum yapan birini görmedim diyebilirim. Herkes kolay ve orta ölçekli soru tiplerini barındırdığını en az bir kitapla bu soruları desteklemek gerektiğini söylüyor.

Antrenmanlarla Matematik Mobil Uygulaması
Sanırım bu serinin en sevdiğim yanı bu oldu. Çünkü çözemediğim tüm kitaplardaki soruların çözüm videoları bu uygulamada mevcut. Emeği geçen herkesi de tebrik ediyorum. Bir soruda takıldığınız anda hoca veya arkadaş aramanıza gerek kalmıyor, açıyorsunuz uygulamayı seçiyorsunuz sorunuzu video şeklinde izleyip nerede hata yaptığınızı kolayca görebiliyorsunuz. Aşağıdaki linklerden uygulamayı da kontrol edebilirsiniz.
IOS için: Tıklayın.
ANDROİD için: Tıklayın.

mobil uygulama
Uygulamanın ana ekranı

kitaplar
Serinin kitapları

Kitabı seçtikten sonra seçilen antrenmanın soruları.

İlgili konu için benim anlatacaklarım bu kadar. Kafanıza takılan soruları veya iletmek istediğiniz görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan benimle ve okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Farklı bir başlıkta tekrar görüşmek üzere.

Yorumlar

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.