Türkiye'yi Sanal Ortamda Ziyaret Etmek İster misiniz?

Mekan360

Hiç bilmediğiniz ve çok gitmek istediğiniz bir müzeyi mi gezmek istiyorsunuz? Veya gitmek istediğiniz bir otel hakkında bilgi mi almak istiyorsunuz?

Bunları yapmak işte mekan360 ile artık çok basit.

Peki mekan360 Nedir?
Mekan 360 benim de yeni keşfettiğim ve herkesin bilmesi gerektiğini düşündüğüm Türkiye'nin Sanal Gezi Rehberi olan bir web sitesi. Bu web sitesi sayesinde tıpkı bir bilgisayar oyunu oynar gibi seçtiğiniz bir şehrin tüm kentsel, tarihi ve kültürel mekanlarını ayrıca işletme ve marka mekanlarını kolayca gezebiliyor ve oralar hakkında bilgilere sahip olabiliyorsunuz. Ve aynı zamanda bunu 360 derece döner kameralar ile önceden çekilmiş görüntüler sayesinde özgürce istediğiniz yerde dolaşabiliyorsunuz.

mekan360 Hakkında daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız burayı tıklayınız.


mekan360 ' ı Nasıl Keşfettim?
mekan360 ' ı bir müzenin içini görmek için aramıştım ve şöyle düşünmüştüm; Acaba Windows 8 ' de olduğu gibi [Windows 8 'de istediğiniz bir ülkenin belli bir bölgesini 360 derece görebiliyorsunuz.Örneğin Fransa-Eyfel kulesi.] bir müzenin içini de bu şekilde görebilir miyim? Ve aradığım şeyde tam olarak karşıma çıktı.

Belkide bu web sitesini daha öncelerden duyanlar vardır. Ama yine de benim bu yazıyı yazma nedenim okullarda bazen ödevler verilebiliyor. Örneğin x müzesi hakkında bilgi toplayın , ya da şehrimizde bulunan x müzesi hakkında bilgiler toplayın ve bilindik eserlerin fotoğraflarını çekin.

İşte bu gibi ödevlere de bir yandan yardımcı olan mekan360 ' ı bende herkese duyurmak, tanıtmak istedim.

Benim çektiğim aşağıdaki örnek videoyu da izleyebilirsiniz. Ayrıca şunu da söylemek isterim , her şey tamamen ücretsizdir. Bir müzeyi görebilmek için ücret ödemek zorunda değilsiniz.


Yorumlar

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.