Blogcular Kendilerine Nasıl Hitap Edilmesini İsterler?

blog dünyası


Blog hayatıma başladığım andan itibaren her zaman benden büyük kişiler ile karşılaştım. Bazıları benden bir yaş büyük, bazıları da on beş yaş büyük. Benden küçük blogcuları sorarsanız en fazla bir - iki kişi ile karşılaşmışımdır bugüne kadar.

Düşündüm... Acaba benden yaşça büyük olan blogger arkadaşlarım kendilerine nasıl hitap edilmesini isterler? Ciddiyeti mi yoksa samimiyeti mi severler. Hatta daha sonra düşünmekle de kalmadım kendilerine sordum da. Cevaplarını çok merak ediyordum, hatta hepsinden farklı yanıtlar bekliyordum ama hiç de öğle olmadı.

Sorum şuydu: "Size nasıl hitap edilmesini istersiniz? - (Size gönderilen maillerde ve blogunuza yapılan yorumlarda)"

Soru sorduğum bu bloglardan bazıları yeni yeni büyümekte olan bloglar, bazıları da büyümüş ve baya bir izleyicisi olan bloglardı. Şimdi sizlere de sormuş olayım, sizlerin de yorumlarını aşağıya bekliyorum.

Dediğim gibi cevaplar hiç beklediğim gibi değildi, hepsinin de cevabı "istedikleri gibi yorum veya mail atsınlar fark etmez" idi, samimiyet yeterli diyenler de vardı. Ne yalan söyleyeyim bunları duyduğuma da mutlu oldum. Demek ki herkes benim gibi düşünüyormuş. Çünkü bence blog hayatına ciddiyet girdiyi zaman o blog blog olmaktan çıkıyor.

Tam da bu yazımı hemen bitiririm derken aklıma şöyle bir soru daha geldi: "Blogunuza yapılan bir yorum veya size gönderilen bir mail ciddiyet ile yazılmış ise siz nasıl cevap verirsiniz? - Ciddi bir dille mi yoksa samimi bir dille mi geri dönüş yaparsınız?" Ya da bu sorunun tam tersi. Yani yapılan yorum samimi ise siz ciddi mi samimi mi olursunuz?

Biliyorum benim de bu soruları yanıtlamam gerektiğini düşünenleriniz vardır. Hani ben bu soruları sizlere soruyorum da "asıl ben kendime nasıl hitap edilmesini isterim?" Cevabımı aslında verdim ama açık açık tekrar söyleyeyim; "Benim bloguma istediğiniz gibi yorum yapabilirsiniz ve bana istediğiniz gibi mail gönderebilirsiniz. İsterseniz ciddi olun, isterseniz samimi bir dil kullanın. Benim için hiç fark etmez. Siz bana karşı nasıl bir dil kullanmışsanız bende sizlere daha çok aynı şekilde dönmeye çalışırım. Çünkü siz öyle bir dil kullanmayı seviyorsunuz ki bana da böyle bir mail veya yorum göndermişsiniz."

Ama şöyle bir şey de var "samimi bir dil kullansam da benden aşırı samimi olmamı beklemeyin, işte o bana tam olarak uymuyor, yapamıyorum, saçma geliyor."

Konu ile ilgili düşüncelerinizi ve sorduğum soruların yanıtlarını aşağıdaki yorum kutusunu kullanarak gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ciddi mesaja belli ölçüde de olsa ciddi dönüş yapmak gerekir. Ama sıcak bir ciddiyet... okuyucuyu uzaklaştıracak kadar ciddi değil... Yorum "ben sizi sıcaklıkla karşılıyorum" mesajı vermeli.
    Samimi bir mesaja çok ciddi bir dönüş yapmak da olmaz... Bir anlamda o okuyucuya sanki bu sayfaya bir daha gelme... böyle yorum yapma dermiş gibi.. o da olmaz... samimi yoruma yine aynı şekilde ben sizi sıcaklıkla samimiyetle karşılıyorum mesajı vermek gerekir..
    okuyucuyla aramıza sınır çizmememiz gerektiği gibi, sınırların dışına da çok taşmamalıyız... Saygı çerçeveisnde, sıcak ve samimi olmak gerek özetle...,
    Bunlar benim fikirlerim...:)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında benim açıklamak istediğimi güzel, kısa ve net bir şekilde anlatmışsınız. Yorumunuz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Aşkım desinler, bir tanem desinler :P Şaka bir yana hareket etmeyip, aptal aptal konuşmadıkları sürece diledikleri şekilde konuşabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısacası tüm bloggerlerin istediği gibi. :)

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.