İnsanlar Birbirlerinden Farklıdır

insanlar birbirlerinden farklıdır

Hepimiz birbirimizi biliriz, sonuçta hepimiz insanız. İnsanlar birbirlerinden farklı yaratılmıştır ve hangi konuda olursa olsun birbirlerinden farklı düşünürler, çünkü bu insanların doğasında vardır, kimse bunu değiştiremez. En basit örnek ile sizlere şöyle açıklayayım; Şimdi en sevdiğiniz ve kendinize en yakın hissettiğiniz bir kişinin yanına gidin. İkinizin de birbirinizden farklı olduğunu anlayabilmeniz için aşağıdaki birkaç soruyu cevaplayın. Bakalım sonuç ne olacak.

Hatta hiç kimseyi bulamazsanız benim cevaplarım ile kendinizinkini karşılaştırın.

  • Soru 1: Okul veya işiniz dışında en çok sevdiğiniz şeyler nelerdir?
    Benim cevabım: Blogum, gitarım ve kitaplarım.
  • Soru 2: En çok sevdiğiniz / beslemek istediğiniz hayvan hangisi?
    Benim cevabım: Köpek.
  • Soru 3: "Telefon, tablet, bilgisayar, televizyon", bunlardan hangisi en çok ilginizi çekiyor?
    Benim cevabım: Bilgisayar.
İşte bu üç soru bile sizin diğer insanlardan ne kadar farklı olduğunun bir göstergesidir. Tabii bu soruları sonsuza kadar da uzatabiliriz, "en sevdiğiniz oyun", "en sevdiğiniz yemek", "en sevdiğiniz araç", "en sevdiğiniz kitap" gibi.

Peki bazılarımız neden kendini diğer insanlar gibi sanıp, onlar gibi olmak ister?

Aslında cevap açık ve net. Ama bazı açıklamalarımı yapmadan önce "Hayal Kahvem" adlı bloga teşekkür etmek istiyorum, bana bu yazımı yazmamda vesile olduğu için; şöyle ki, blogumda yaptığım ilk çekilişte bir yorum yaptı ve benim bu yazımı yazmamda bana vesile olmuş oldu. Kendisinin bu  yazımı yanlış anlamasını da istemem, sadece ben insanlar arasındaki farklılıklara değinmek istedim.

Şimdi sorumuza dönelim; dediğim gibi sorumuzun cevabı açık ve net aslında. Sadece negatif yönlerimizi pozitife çevirebilmek için tanıdığımız bir kişi gibi olmak isteriz.

Bunu da bir örnek ile şöyle açıklayabilirim sizlere: İki insan düşünün ve bunlardan biri "a" konuşmayı çok sevmiyor olsun, diğeri ise "b" neredeyse hiç susmak bilmiyor olsun, yani konuşmayı çok seviyor.

b kişisi etraftan aldığı tepkiler nedeniyle a kişisi gibi olmak istiyor.

Şimdi sizlere soruvereyim, b kişisi ne kadar çok a kişisine benzeyebilir? Hiç. Çünkü dış görünüşü her ne kadar konuşmuyor gözükse de içinde kendini yiyip bitirir.

Yani aslında demem şu ki: Kendiniz olun. Çünkü siz busunuz. Farklı bir kişi olamazsınız. Eğer ki negatif bir yönünüzü pozitife çevirmek istiyorsanız bunu kendiniz yapmalısınız "başkası gibi olmadan, başkasına benzemeden, kendi iradeniz ile."

Unutmayın ki bizi biz yapan kendimizizdir. Bu yıllardır böyleydi, hala da böyle.

Umarım "Hayal Kahvem" beni yanlış anlamamıştır, ben sadece ilgimi çeken her konuya değinmeyi severim. Bu da beni ben yapan şeylerden biri işte.

Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kutusundan bildirebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Vaktinde yazdığım bir yazıyı anımsadım :) http://yinegunlerdenbirgun.blogspot.com.tr/2015/02/biz-siz-onlar.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu konu hakkında bir sürü yazılar yazılmıştır, bir o kadar da daha yazılabilir. Siz de güzel bir yazı yazmışsınız, elinize sağlık. :)

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.