EBA E-Kurs Başvuru Süresi Uzatıldı - EBA E-Kurs Nasıl Başvuru Yapılır?

eba - eğitim bilişim ağı
eba - eğitim bilişim ağı

Neredeyse tüm öğrencilerin de bildiği gibi artık eba e-kurs ile hafta sonları ücretsiz ve istediğimiz okulda, istediğimiz derslerden ve istediğimiz öğretmenlerden hafta sonları ek ders alabiliyoruz.

Bunu biraz ayrıntılı ve herkesin anlayabileceği şekilde şöyle açıklayabilirim;
EBA e-kurs ile isteyen öğrenci başvuru yapmak şartıyla istediği okulda hafta sonları ek ders alabiliyor. Hafta sonları seçtiği okula giderek ek ders alıyor ve hiçbir ücret ödemiyor.

Eğer başvuru yaptırmak isteyen öğrenciler varsa başvurusunu aşağıda anlatığım şekilde yapabilir;

Öncelikle başvuru yaptırmak isteyen öğrencilerin şu an okuduğu okuldaki müdür veya müdür yardımcısına gidip öğrenciye özel olarak verilen şifresini istemesi gerekiyor. (Bazı okul müdürleri öğrencilerin şifresini sınıf öğretmenine veya sınıf başkanına verebiliyor ve o kişi de sınıftaki tüm öğrencilere şifresini veriyor.)

Daha sonra eba e-kurs sistemine girip (buraya tıklayabilirsiniz) öğrenciler için eba girişi butonuna tıklıyorsunuz. Eba girişi ile kullanıcı adınızı (TC kimlik numaranızı) ve okulunuzdan aldığınız şifrenizi girerek giriş butonuna tıklıyorsunuz.

eba - e-kayıt
eba - e-kurs 1

Eğer girdiğiniz tüm bilgiler doğru ise yeni bir sayfanın açıldığını göreceksiniz ve sağ üst köşede isminizin yazılı olduğunu göreceksiniz.

eba - e-kayıt
eba - e-kurs 2
eba - e-kayıt
eba - e-kurs 3

Sol kenara baktığınız zaman ise kurs tercih butonunu göreceksiniz. Son olarak oraya tıklayıp istediğiniz okulu seçip, istediğiniz dersi seçip, istediğiniz öğretmeni seçip hiçbir ücret ödemeden e-kurs ile başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Küçük not: Derslerinizi seçtikten sonra kayıt etmeyi unutmayın.

ÖNEMLİ NOT: 1. dönem kursları 3 Ekim 2015'te başlayacak ve 24 Ocak 2016'da sona erecek.
2. dönem kursları ise 8 Şubat 2016'da başlayacak. ve 17 Haziran 2016'da sona erecek.
3. dönem yaz kursları ise 20 Haziran-11 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek.
Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecekler.
Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak.


Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Bizim okul hiçbir şey söylemedi bu konuda pazartesi bir müdür yardımcısına gideyim. Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.