Alexa Değerimi Nasıl Düşürdüm? Uzun Uğraşlar Sonucunda Nerelerde Hata Yaptım? Alexa Değerinizi Sizler Nasıl Düşürebilirsiniz? - Öneriler

bilgieksenim alexa

Bilmiyorum benim kadar uğraşan olmuş mudur şu Alexa ile. Önceleri (yani blogumu ilk kurduğum zamanlarda) bu tür şeylerden habersiz yaşarken daha sonra (Alexa'yı öğrendikten sonra) benim de iyi bir Alexa değerim olmalı dedim ve şu anda bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hatta daha iyi bir değere sahip olana kadar durmayacağım. Çünkü ben Alexa değerimi düşürmek için çabalarken eskilere dönüp bir baktım da şöyle; "ben blogumu eğer ki iyi bir yerlere getirmeyeceksem, herkes beni tanımayacaksa ben neden bu blogu devam ettireyim ki?" Ayrıca ben Alexa değerimi düşürmeye çalışırken bir yandan da yazı yazmam gerekiyor, haliyle bu da bende bir yandan yazı yazma isteği uyandırıyor. Bu yüzden çabaladıkça çabaladım ve iki yılda alamadığım sonucu iki ayda aldım.

Bu süre zaafında hiç tanımadığım o kadar kişi yardım etti ki bana inanamazsınız. Hiç tanımadığım ama blogunu severek takip ettiğim kişiler mi dersiniz, forumda bir konu hakkında yardım istediğim ve sonucunda da o kişiler ile tanışmam ve bana yardım etmeleri mi dersiniz. Sayacak o kadar çok kişi var ki hangi birini sayacağımı bilemiyorum. Ama her ne kadar isimlerini sayamasam da o isimsiz kahramanlara teşekkür ediyorum bana yardım ettikleri için.

Ama şunun da yanlış anlaşılmasını istemiyorum; "onlar bana sadece ne yapacağımı söyledi ve öğretti. Blogumda hiçbiri admin vs. olmadı, sadece içlerinden geldi ve bana neyi nasıl yapacağımı öğrettiler."

Şöyle bir şey de var ki bunu söylemeden geçemeyeceğim: "Tanıştığım bir kaç blogger arkadaş bana iki ayda Alexa değerlerini düşürdüklerini söyleyince şok olmuştum. Onlara ben iki yılda nasıl Alexa sıralamasına giremediğimi sordum. Onlar da dedi ki: Eğer ki sen iki yılını bir şey bilmeden sadece kısa yazılar yazarak geçirmişsen üç yıl sonra da sıralamaya giremiyebilirsin. Yapman gereken sadece biraz uzun ve özgün yazılar yazman, sonucunu sen de iki ayda alabilirsin."

Bu gerçekten de böyle oldu. Aslında yapmam gereken sadece bu değilmiş daha sonra çok geçmeden onu da öğrendim. Hani daha önce özgün yazı yazmıyor muydum? Kısa olsa da yazıyordum. Ama ben blog takibi hiç yapmıyordum. İşte ikinci bir sebep de tek başıma takılıyodum, herkesin beni Google'de arayarak bulmasını bekliyordum. Daha sonra öğrendim ki blog takibi çok önemliymiş. Bu sayede hem yeni bloglar keşif ediyorum hem de yazacak yeni, değişik yazılar buluyorum.

Farkındayım sizlere hala söylemedim Alexa düşürmenin yöntemlerini ama ben iki yıl bekledim biraz da siz bekleyin. Ben o zamanlar neler yaşamışım neyi nasıl öğrenmişim ona bakın değil mi ama. :)

Aslında kısacası şuymuş benim blogum açısından (kendi açımdan): Öğretmek için öğren, öğrenmek için takip et/araştır. Çünkü benim sizlere bir şeyler öğretebilmem için kendim bir şeyler öğrenmem gerekiyor. Bunun için de takip edip araştırmalar yapmam gerekiyor.

Neyse buraları çok fazla uzatmayayım artık; Sizlere istediğiniz bilgileri vereyim:

  1. Öncelikle daha öncelerde yazdığım şu yazıyımı  inceleyebilirsiniz.
  2. Takip etmek önemlidir, hele ki bir blogger iseniz. Bu sayede sizde takipçi kazanırsınız. Bu konu ile ilgili de şöyle bir yazım var; Tıklayınız.
  3. Özgün olmak çok önemli, hatta en önemli şey özgün olmak diyebiliriz. Ayrıntı için şu yazıma bakabilirsiniz.
  4. Yorumlar da önemlidir. Blogunuz yorum alıyorsa bu demektir ki takip edilen bir blogsunuz. Sonuç=Alexa düşer.
Sizlere önerilerim ve yazacaklarım bu kadar. Verdiğim bilgiler her ne kadar kısa gözükse de verdiğim linklerde ayrıntılarına ulaşabilirsiniz. Hemen kestirip atmayın, hele ki benim gibi Alexa değerinizi düşürmek için uğraşıyorsanız. Hiçbir zaman yapamam demeyin, çünkü yapabilmek de yapamamak da sizin elinizde.

Yazımı olduğunca kısa tutmaya çalıştım, sizleri sıkmak istemedim.

Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kutusundan belirtebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Merhaba Servet
    Bahsettiklerine katılıyorum ; yani gerçekten bu konuda yapılacak tek şey akıcı ve okunabilir bir uzun yazı yazmak olacaktır. Bunun yanında diger blogları takip edip yorumlamakta çok önemli, okudukça kişiyede ilham kaynagı olup, yeni yazılar yazmak için fikir sahibi olmaya fayda sağlıyor.
    Takip edip okuyup yazdıkça, etkileşimi artırdıkça zamanla herşey oluyor... Süreklilikde önemli tabiki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)

      Düşüncelerinizi paylaştığınız için için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Güncel ve özgün bir blog olmak, Alexa'nın düşmesinde bayağı etkili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de takipçiniz varsa Alexa değeri daha hızlı düşebilir. Çünkü sadece güncel ve özgün olmak yetmiyor maalesef.Yani bende yetmedi.

      Sil
  3. Gerçekten siteniz güzel olmuş. Alexa değeri bu gidişle daha da güzel olacaktır. Başarılar

    YanıtlaSil
  4. Başarılarınızın devamını dilerim.Güzel ip uçları içinde teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.