Bilginin Nereden Geleceği Belli Olmaz!

bilgi sınırsızdır


BİLGİNİN NEREDEN GELECEĞİ BELLİ OLMAZ!!!
     Neden bu başlığı koydum bilmiyorum, aslında ödevim gereği makale araştırıyordum ve araştırdığım makalenin içeriği dikkatimi çekti.Belki birçoğunuzun bildiği fakat benim şuanda araştırırken öğrendiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim."Sağ elini kullanan insanlarda beynin sol yarım küresi, sol ellerini kullananlarda beynin sağ yarım küresi dil kullanma yetisinin denetimini ele alırmış."

     Düşünsenize, belki de bu bilgi sizler için hiçbir şey ifade etmiyor fakat  başkaları için çok şey ifade ediyor olabilir.

     Kısacası başlıktan da anlaşıldığı gibi bilgi her zaman her yerde karşımıza çıkabilir ve bilgi paylaştıkça çoğalır. Tabii bu bilginin çoğalması için önceliğimiz okumaktır. Okumakta yaşamaktır.Yaşamınızdan vazgeçmeyin.

     Bilgi denen şey deniz olsa biz o denizde ancak kum tanesi olabiliriz. Bilgi denizine dalmaktan korkmayın. Derine dalın, en derine çünkü bilgi denizi sizi boğmaz, aksine derine daldıkça yeni şeyler keşfedersiniz. Bir yandan da kendi hayatınıza ve başkalarının hayatına ışık tutmuş olursunuz. Işık saçmak demek bana göre kültürlü olmaktır. Kültürlü olmak da okumaktan geçiyor yani başta da söylediğim gibi her şey okumakla başlıyor. Mesela bir örnek verecek olursak; Okuyarak, yazım yanlışlarınızı da düzeltebilirsiniz.

     Okuyun ne bulursanız okuyun. Bir kitap, bir gazete köşesi veya dergi hiç fark etmez illa ki ilginizi çekecek bir şeyler ile karşılaşırsınız ve benim tabirimle bilgi denizine adım adım yaklaşmış olursunuz. Konuyu toparlamak gerekirse bilgi sonsuzdur. Bu yüzden bildikleriniz size kalmasın başkalarıyla da paylaşın(tıpkı benim şu anda yaptığım gibi) ki belki sizin  için gereksiz gibi görünen bir bilgi bir başkasının hayatını değiştirecektir.

     Hatta isterseniz şu an bile buraya tıklayarak, bu blog sayesinde bilgilerinizi duyurabilirsiniz.

Yorumlar

  1. İlk yazın çok iyi olmuş Eda ablacığım. :) Çok güzel bir konuya değinmişsin. "Bilgi her an her yerden çıkabilir."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Daha yolun başındayım ama zamanım oldukça yazıp kendimi geliştireceğim.

      Sil
  2. Güzel yazı olmuş Eda. Ellerine sağlık. 4-5 yıldır yakın çevremde benden başka blog yazan hiç kimse yokken önce Servet, sonra da senin yazmaya başlaman çok iyi olmuş. Artık bu konuda tek başıma değilim. :) Bu yazılarının devamı da gelir İnşallah. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öğle, sayende yeni şeyler keşfetmiş olduk. :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim Ali. Bir anda ilham geldi diyebilirim ödev yaparken birdenbire bunu yazarken buldum kendimi ama zamanım oldukça ve elimden geldiği kadar yazacağım.

      Sil
    3. O bende de oluyor bazen. Bir derse çalışırken o dersi paylaşasım gelir. Onu yazarım mesela. Böylece başkalarına da faydamız dokunmuş oluyor. :)

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.