Ödevlerini İnternetten Arayanlara Önemli Öneriler


Şu zamanlarda ne kadar işimiz olursa olsun, ne kadar yapmamız gereken ödevler olursa olsun her zaman internete koşarız. Google amcamıza ödevimizi sorar ve ödevimizi hızlı bir şekilde yaparız. Hele ki şu zamanlarda dikkatimi çeken o kadar çok şey oluyor ki "inanamıyorum." Gördüklerim ile kendimi kıyaslıyorum, işin içinden çıkamıyorum. Düşünüyorum, düşünüyorum eskiden ben böyle bir şeyi yapabilir miydim diye? İmkansız diye cevap veriyorum kendime.

Öncelikle gördüklerimi açıklayayım: Geçenlerde blogumun istatistiklerini kontrol ediyordum ve birden gözüme bir şey ilişti. Bloguma giren bir kişi şu aramayı yapıp blogumu o şekilde bulmuş; "2. sınıf hayat bilgisi dersi cevapları" Görür görmez şok oldum!!

2. sınıf hayat bilgisi dersi cevapları
İstatistiklerden bir görüntü.
Yukarıdaki resimde de görüyorsunuz işte. İnanamadım, daha sonra kendim araştırdım. Acaba ikinci sınıf hayat bilgisi dersi kitabının cevapları internette varmıdır diye. Ve bir şok daha geçirdim, varmış.

arama sonuçları


Bunları gördükten sonra kendimi düşündüm, o zamanlar ben böyle bir şey yapabilir miydim acaba? Yukarıda da cevabımı okudunuz zaten İmkansız. Yani o zamanlar imkansızdı benim için böyle bir şey. Hatta ben ödevlerimin internnete bile olduğunu bilmiyordum ki o zamanlar. Ama şimdiki çocuklara baktığımız zaman "bilmedikleri bir şey bile yok, her şeyi biliyorlar." Zaten bilmedikleri bir şey varsa da Google amcalarına soruveriyorlar.

Daha sonra düşündüm de "acaba ben sekizinci ve dokuzuncu sınıfların bazı kitaplarının cevaplarını paylaşarak hata mı yaptım." Ama aslında benim kötü bir niyetim yoktu ki onları paylaşırken, sadece cevaplarını kontrol etmelerine yardımcı oluyordum.

Her neyse gelelim şimdi benim vereceğim önerilere;

  • Ödevlerimizin cevaplarını Google amcamızda aramadan önce biz kendimiz yapsak, daha sonra da cevaplarını bulup sadece kontrol etsek olmaz mı?
  • En azından sadece yanlışlarımızı düzeltsek?
"Ne olacak ki yani ödevimizi internetten yapıyorsak" diyenlere; "En basitinden, öğrenme yetini veya öğrendiklerini kullanma yetini kaybedeceksin. Bundan da daha kötü ne olabilir ki?"

Herkes için hayırlısı olsun diyorum..!

Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan bildirebilirsiniz.

Yorumlar

  1. ha haaaa artık ödevler hep çalma çırpma yapıştırma yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, hep artık bir yerden alıp, bakıp yapıyoruz ödevleri.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.