Teknolojiye Ayak Uydurmak - Telefonlar - Öneriler {Mim}

     Bugün gelen mesajlarımı kontrol ederken tıpkı onun gibi bende bir ilk yaşadım. İlk defa "mim" aldım. Kast ettiğim kişi "Gökhan Tekin", blogunu severek takip ettiğim bir kişi ve beni şu konuda mimlemiş: "Telefonlar ve Bugüne Kadar Kullandığım Telefonlar." Konu da çok hoşuma gitti, sevdiğim konulardan biridir "eskilere gitmeyi severim."

     Öncelikle Gökhan Bey'e bana böyle bir ilk yaşattığı için teşekkür ediyorum ve hemen konumuza geçiyorum.

     Konumuz: Telefonlar ve Bugüne Kadar Kullandığım Telefonlar

     BilgiEksenim'i daha önceden takip edenler veya daha sonra takip etmeye başlayanlar belki rastlamıştır, telefonlar ile ilgili bir kaç yazım olmuştu. Bu konuyu da iyi bir şekilde açıklayabilmek adına kullandığım telefonlara geçmeden önce "telefonların bizi nereden nereye getirdiğine" kısaca değinmek istiyorum.

     Yeni nesil telefonlara baktığımız zaman şunu net bir şekilde görebiliyoruz; "Telefonlar artık bilgisayarların yerini almaya başlıyor." Çünkü, artık sadece telefon değil, bence daha çok cep bilgisayarlar üretilmeye başlandı. Mesela ilk telefonlara baktığımız zaman, (geçmişten-günümüze telefonları anlatan bir tv programında) şunu duymuştum; "İlk çıkan telefon bir kilo ağırlığında üretilmiş." Ama şu an ise kilonun "k" harfi değil, gramlar konuşur durumda. Haliyle bu da bizleri ve çevremizdeki tüm insanları telefon bağımlısı yapmaya yetiyor.

     Ayrıca yeni nesil telefonların sadece hafif olması değil, internet özelliği, sosyal medyayı kullanabilmemiz ve bunun gibi bir çok şey de bizleri telefon bağımlısı olmamıza sürüklüyor.

     Telefonlar ile ilgili son olarak da şunları söylemek istiyorum; "En basitinden bir misafirliğe gittiğimiz zaman bile telefonun etkisini görebiliyoruz. Artık anne-babalarımız bile sosyal medyayı vs. öğrendiğinden dolayı misafirlikte de hem çocukların hem de büyüklerin elinde telefonları görebiliyoruz ve bu da yetmezmiş gibi aralarındaki konuşmalar da 'Geçenlerde sen buraya gitmişsin fotoğraflarını gördük' vb. şekilde oluyor. Özel hayat diye bir şey de kalmıyor." Ama özel hayatımızı aslında biz kendimiz başkalarına gösteriyoruz, sonra da diyoruz ki "özel hayat diye bir şey kalmadı."

     Yani insan artık belli bir yerden sonra korkmaya da başlıyor, acaba telefonlar bizleri ele geçirecek mi diye. Tabi bu işin şakası ama dönüp şöyle bir çevremize baktığımız zaman buna benzer şeyler görebiliyoruz...

     Bu konuyu aslında ayrıntılı bir şekilde ele almak isterdim ama konumuzun dışına çıkmak istemiyorum. Bu yüzden artık "şimdiye kadar kullandığım telefonları" yazmaya başlasam iyi olur. Zaten şu ana kadar pek fazla telefon değiştirmedim.

     1- Nokıa 1112
nokıa 1112
     Bu telefonu sekizinci sınıfta kullanmaya başlamıştım. Eski ve hoş bir telefon. Bu telefonu kullanmaya başladığımda herkes yeni nesil telefonlara geçiş yapıyordu. Zaten ben de bu telefonu bir veya bir buçuk yıl kadar kullandım ve diğer bir telefona geçtim. Ayrıca telefonun hala çalıştığını söylemek isterim :)

     2- Nokıa 700
nokıa 700
      Bu telefonu da bir önceki telefonumdan hemen sonra kullanmaya başladım, telefonu kullanma ve sevmemin nedenlerinden biri telefonun ip ince olması. Yukarıda da bahsetmiştim, eskiden ilk üretilen bir kiloluk telefonları düşününce, insan bu telefonun uzaylıların ürettiğini düşünmeden edemiyor. :)

Ve son olarak, başlığımda da belirttiğim gibi sizlere bir de önerim olacak; "Son zamanlarda yarattığımız streslerden biri de "telefonları çok fazla kafamıza takmamızmış." Örneğin şu anda herkesin facebook, ınstagram, whatsapp gibi hesapları mevcut ve bunları o kadar çok kafaya takanlar varmış ki stresten geceleri uyuyamayanlar mı dersiniz yoksa okulda, derste arkadaşına mesaj atmaya çalışanlar mı dersiniz... Araştırdıkça, içine girdikçe telefonların bizi nereye sürüklediğine anlam veremez oluyoruz." Bu yüzden, telefonları bu kadar kafaya takmayın ve stressiz bir hayat yaşayın diye küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

Bana gelen bu mimi bende, Ali Arslan ve Adam Zeka'ya gönderiyorum.

Yorumlar

  1. Cevap için teşekkür ederim Servet , Teknoloji çok hızlı gelişiyor artık bilgisayarların yaptıkları işleri ceplerimizde taşır hale geldik teknoloji sayesinde , ayrıca her şeyin ilki iyi olur servet , konuyu güzel değerlendirmişsin eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, teknolojiye artık yetişemez olduk. Ben de teşekkür ederim yorumun için.

      Sil
  2. Mim için teşekkür ederim Servet. Mim'ine istinaden ben de konuyla ilgili yazımı yazdım. Bu sayede taslaklarımda yarım kalan yazılarımı da yayına almış oldum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de mime cevap verdiğin için teşekkür ederim. :)

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.