Yeni Bir Blog(Post) Yazmaya Çalışıyorum Ama Ne Yazacağımı Bilemiyorum! - Öneriler

blog-yazıları-yazmak

Şimdiye kadar sanırım bir çok bloggerin başına gelmiştir bu durum. Ne yazacağınızı bilemediğiniz o an... Çok kötü bir durumdur, ne yazacağınızı bilemezsiniz ve bazen deliye dönersiniz. Çünkü blogunuz takip ediliyorsa sizden illaki bir şeyler yazmanız beklenir. Siz de bir şeyler yazmak istersiniz ama yazamazsınız. Ah işte ne kötüdür o an.

İşte tam da o anların güzel bir çözümünü buldum desem size?

Aslında çözümümüz çok basit; Hele ki hedef kitlemiz (yazılarımızı kimlere yönelik yazdığımız) belli ise. Çözümümüz aşağıdakiler gibidir;

1- Doğru anı bulun.
     Herkesin aklına her zaman ne tür yazılar yazacağı gelmeyebilir. Bu çok normal bir durumdur. Her bloggerin başına gelebilecek en doğal durumlardan biridir bu. Ama burada yapmamız gerekenlerden biri "doğru anı bulmaktır."

Peki doğru anı nasıl bulacaksınız? -Çok basit; her zamanki gibi kendimden vereceğim bir örnek ile bu konuyu açıklığa kavuşturacağım.

Ben bloguma bir şeyler yazacağımı düşündüğüm zaman kesinlikle aklıma hiç bir şey gelmez. Bu yüzden kendim için şöyle bir doğru an belirledim: Gece yatmadan önceki an. Kafam o kadar çok dolu oluyor ki, işte her şey aklıma o an geliyor. O an ben her şeyi düşünüyor, o an kafamda belirliyorum her şeyi. Daha sonra bunları(bulduğum başlıkları) telefonuma not alıp diğer gün veya bir sonraki gün yazıya geçiriyorum.

Sizler de benim gibi doğru bir an bulabilirsiniz. Bu sizin için belki de sabah uyandığınız an olabilir.

2- Değişik blogları/siteleri/haberleri takip edin.
     Değişik yerleri takip ederek aklınıza  yazabileceğiniz konular hakkında bir şeyler gelmesini sağlayabilirsiniz. Buna da şöyle bir örnek verebilirim; Diyelim ki bilgisayarlar hakkında bloglar yazıyorsunuz, işiniz bu(bilgisayarlar). Eğer ki siz yeni çıkan bilgisayarları takip etmezseniz o zaman yazacak yeni ve güncel bir yazı bulamazsınız. Tıkanır kalırsınız.

3- Her önünüze geleni, aklınıza geleni yazmayın.
     Bu en önemli maddelerden bir tanesidir. Her aklınıza geleni (güncel bir konu olsa dahi) yazmamalısınız. Bir kaç kere düşünüp o şekilde yazınızı yazmalısınız. Çünkü sizi takip edenler sizlerden önceki yazılarınız gibi her zaman aynı olmanızı beklerler. Çünkü sizi bu yüzden takip ediyorlardır.

Eğer ki siz takipçilerinize yazdığınız 10 yazıdan 9 unda bilgi verdiyseniz siz bilgi verdiğiniz için takip ediliyorsunuzdur geriye kalan 1 yazınızda da saçma sapan bir yazı yazıp takipçilerinizin kaybolmasına neden olabilirsiniz. Bu yüzden bir kaç kere düşünüp, yazılarınızı o şekilde yazmanız daha iyidir.

Bunların dışında da; araştırmalar yapmak, bir konu hakkında düşünmek, kitap okumak vb. sizlere yeni bir yazı yazmanızda yardımcı olacaktır.

Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kutusundan belirtebilirsiniz.

Yorumlar

  1. 3 numarada ben sınıfa kaldım galiba :) aklıma geleni yazıyom gidiyo .nolcak piki benim bu halim :)
    post çok iyi bu arada , super gidiyosun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.

      Ama Başkan sizin yazdığınız konular her zaman bir şey ile alakalı oluyor. Yani sizin yazdığınız konular her taraftan olduğu için sorun olmuyor, sizi de bu yüzden takip ediyoruz. :) Belki de siz 3. yü uygulasanız benim dediğimin tersi bir durum olabilir.

      Sil
  2. Güzel önerilerin için teşekkür ederim servet

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.