Yeni Nesil Çocuklara Eskiden En Çok Okunan Masal Kitap Önerileri

masal kitapları
 

     Eskiden bir çok çocuğun okuduğu bu masal kitaplarını, şimdi sizlerde okuyabilirsiniz. Hatta tekrar okumak isteyenler de bu kitapları kitap mağazalarından bulup alabilir.

     Peki eskiden bu kadar çok sevilen kitaplar nelerdi? Şimdi de bunlara bakalım. Eskiden herkesin severek okuduğu, hatta şimdilerde çizgi filmlerini dahi izlediğimiz bu kitaplar nelerdi? Aslında birazdan sizler de önerdiğim kitapların isimlerini okuyacaksınız, bu kitapları kesinlikle çoğunuz duymuşsunuzdur. Ama tekrar hatırlamak isteyenler de buradan öğrensin diye ben bunları paylaşıyorum. Ve en çok da yeni nesil bu kitapları öğrensin diye bu kitapları sizlerle paylaşıyorum.


  1. Pinokyo
         Bu masal kitabını okumamış olsak bile hepimiz biliriz, çünkü her küçük çocuk yalan söylemeye çalıştığında büyükleri ona "yalan söylersen Pinokyo gibi burnun uzar" derdi ve hala diyenleri duyuyorum.

         Yani kitabın içeriği hakkında neredeyse hepimiz küçükte olsa bir bilgiye sahibiz; "Pinokyo her yalan söylediğinde burnu uzar ve yalan söylediği hemen anlaşılır. Yani bu kitaptan çıkaracağımız anlam "Yalan söylemek kötü bir şeydir." olması gerekir."

         Bir sonraki kitap önerim ise;
  2. Robın Hood
         Bu masal kitabını da bilmeyenimiz yoktur herhalde. "Zenginden alıp, fakire veren" bir kahramanımız.
  3. Dede Korkut Hikayeleri     Bu kitabı da en güzel şekli ile sanırım şu şekilde açıklanır; "Her hikayenin sonunda Dede Korkut söz alır ve öğütler verir."
        
  4. Pollyanna
         Her ne kadar okumamış olduğum bir kitap olsa da önerilerim arasında yer alıyor. Çünkü çoğu kişinin okuduğu ve önerdiği kitaplar arasında yer alıyor, sadece ben okumadım, nedenini de sorsanız "bilmiyorum."
  5. Üç Silahşörler
         Bu kitabın son zamanlarda aynı isim ile yeni bir hikayesi çıkmış diye aklımda kalmış. Tam olarak hatırlamıyorum ama benim bildiğim, bu kitabın içeriği şöyle idi; "Bir kral yaşlanır ve oğullarına der ki; ben artık yaşlandım ve yerime biriniz kral olmalı... Ve kral olmaları için de o üç oğluna görevler verir..."
  6. Karagöz İle Hacivat     Karagöz ile Hacivat'ın birbirleri ile komik konuşmaları anlatılan bir kitaptır. Ama aslında Karagöz ile Hacivat bir "gölge oyunudur." Gölge oyunundan gelme bir kitaptır diyebiliriz.

    Bu şekilde bir çok kitabı sizlerde okumak veya tekrar hatırlamak istiyorsanız "100 Temel Eser"den bulabilirsiniz.

    Diğer kitap önerilerim ise şu şekilde;
  7. Peter Pan
  8. Gülliver'in Gezileri
  9. Keloğlan Masalları
  10. Alice Harikalar Ülkesinde
  11. Andersen Masalları
  12. Heidi
     devam eder.

     Bu kitapların yayınevi "Evrensel İletişim Yayınları"dır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.