Okunduktan Sonra Toprağa Ekilen Kitap - Geri Dönüşüm Projesi

geri dönüşümlü kitap - toprağa ekilen kitap

Küçük çocuklara kitapların nasıl üretildiğini anlatmak isteyen bir yayın evi çok iyi bir geri dönüşüm projesine imzasını atmış. Şöyle ki; Pequeno Editor isimli yayın evi, FCB Buenos Aires isimli ajansla ortak bir çalışma yürüterek çevre dostu kitaplar üretmişler ve bu kitaplar okunduktan sonra toprağa ekildiğinde tekrar bir ağaca dönüşüyor.

Jacaranda ağacı tohumlarını barındıran bu kitap öncelikle çocuklar tarafından okunuyor, daha sonra ise tekrar çocuklar tarafından toprağa gömülüyor. Bu şekilde de kitabın içerisindeki tohumlar gün geçtikçe ayrışıyor ve kitabın asıl yuvası olan doğaya geri dönüş sağlanıyor. Ayrıca çocuklar da hem kitap okumaya teşvik ediliyor, hem de büyük bir geri dönüşüm projesine katkı sağlanıyor.

Henüz bu projenin nereye kadar ilerleyeceği ile ilgili bir bilgi bulamadım ama böyle bir proje bence tüm kitaplarda uygulansa hiç de fena olmaz. Hatta bir sürü insan bu yüzden bile kitap okumayı sevebilir diye düşünüyorum.

Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. kesinlikle tüm kitaplarda uygulanmalı. Ne kadar duyarlı ve zekice bir projeymiş ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öğle, kesinlikle her yerde, tüm kitaplarda uygulanması gereken bir proje.

      Sil
  2. Çok zekice... Kim düşünmüşse iyi düşünmüş..:)

    YanıtlaSil
  3. Bu projeyi çok beğenmiştim hatta 1 hafta önce bloğumda yayınlamıştım:) Gerçekten çok hoş bir proje.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunda paylaştığını görmemiştim. :) Böyle şeylerin her yerde paylaşılması da çok güzel bir şey. Sizin de paylaşmış olmanıza ayrıca sevindim.

      Sil
  4. Çok güzel bir olay İnşallah çabuk yaygınlaşır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öğle, inşallah çabuk yaygınlaşır.

      Sil

Yorum Gönder

Dikkat! Konu ile ilgili özgürce yorumunuzu yazabilirsiniz fakat lütfen yazacağınız yorum konu ile alakalı, hakaret içermeyen ve düzgün bir Türkçe ile yazılmış olsun. Aksi takdirde yorumunuz "spam" olarak kabul edilecektir. İlginiz için teşekkür ederim.