Çok Kullanılmış Kalpler Dükkanı Kilidin Şifresi ve Kitabın Analizi - Bu Kitabı Çok Seveceksiniz
Çok Kullanılmış Kalpler Dükkanı
Kitabın Yazarı: Bilal Sami Gökdemir
Kitabın sayfa sayısı: 365
Yayınevi: Dolce Vita kitap
Fiyatı: 14,60
|
çok kullanılmış kalpler dükkanı |
Otele geldiğimde, saat gece yarısına yaklaşıyor. Hemen oturuyorum daktilomun başına... Bu yazım için güzel bir giriş yazısı olmalı deyip başlıyorum yazmaya...
"İlkokulda öğrendiğimiz ve hayatımız boyunca sürekli karşımıza çıkan bir bilgidir beş duyumuzun bulunduğu... Bize kulaklarımızın duymaya, gözlerimizin görmeye, tenimizin dokunmaya, dilimizin tat almaya ve burnumuzun koklamaya yaradığını öğrettiler hep; ama yaşamımız boyunca bize en gerekli olanı öğretmediler, Kalbimizin sevmeye ve hissetmeye yaradığını kendi tecrübelerimiz ile öğrendik hepimiz. Belkide bu yüzdendi çektiğimiz tüm acılar ve belki de bu yüzdendi boğazımıza düğümlenen tüm yumruklar...
Bununla birlikte sorgulamaya başladım, okulda öğretilen tüm bilgileri... Zamanla görmek için gözün yetmeyeceğini de öğrendim. Hatta gözleri olup görmeyenleri de, kulakları olup duymayanları da... ...ve tabii kalbini sevgi dışındaki duygularla dolduranları da...
Bir başka şeyi daha öğrendim sonraları... Görmek için göze, duymak için kulağa ihtiyaç yokmuş meğerse... Bize öğretilen beş duyu organının görevini yerine getiren bir tek organ yetiyormuş aslında tüm bunlar için; KALP...
Ama öğlesine bir kalp değil bu. Boş bir kalp değil mesela... Dolu olması yetiyor mu? Hayır. Önemli olan neyle doldurulduğuymuş.
Gözlerin görmese de sevdalı bir bakış kafi gelebiliyormuş insana.
Kulakların işitmesine gerek yokmuş. Tatlı sözleri duyabiliyormuş insan...
...ve dertlerini anlatabilmesi için illa konuşması gerekmiyormuş karşısındakinin. Bazen susmak da fazlasıyla yetiyormuş tüm dertlerini aktarabilmene...
Bazen susmak da ağlatabiliyormuş insanı... Tıpkı bazen konuşsan da anlatamadığın gibi bir çok şeyi...
Hatta çoğu zaman konuşarak anlatamadıklarını ve hatta daha fazlasını anlatabiliyormuş insan susarak...
Ama önce susmayı da öğrenmesi gerekiyor insanın. Onu zaten çoktan biliyorum. Susmayı, gereksiz konuşanlardan öğrendim.
İşte böyle bir zamanda karar verdim yazmaya... Susmaya başladığımda... Olur da gözleri olup da görmeyenler, kulakları olup da duymayanlar, kalbi olup da sevemeyenler anlar birçok şeyi diye..."
İşte ben tam burada, bu bölümde okuduğum kitaba tekrar tekrar okumak istercesine bağlandım. (15. bölüm)
"O zaman kitabın sonunu(kilitten sonrasını) neden okumadın?" diyiveriyor birden iç sesim...
"Ama nedeni çok basit değil miydi, eğer bir kitap bu kadar güzel başlıyorsa ve öğle devam edebiliyorsa elbet kötü bitecekti sonu... Ne diyordu Bilal Sami Gökdemir; 'Üzgünüm artık çocuk değiliz. Sadece masalların sonu güzel biter.'"
Aslında kitabın ilk sayfalarını okuduğunuz zaman, "saçmalama bu kitap mı güzel başlıyor?" diyebilirsiniz. Sonuçta Kerem babasız büyümüş ve annesini kaybetmiş biri, aslında herkesini kaybetmiş bir kişi. Ama ileriki sayfalarda anlıyorsunuz benim ne demek istediğimi. Anlıyorsunuz insanların dertlerine ortak olmanın ne demek olduğunu, hatta anlıyorsunuz birilerine yardım ettikten sonraki o küçük ama sevimli mutluluğu.
Hani kitabın arka kapağında diyor ya; Kitabın içinde geçen olayın aşkla alakası yoktur diye. Gerçekten de öyleymiş. Çünkü ben de bu kitabı aşk kitabı veya benzeri bir şey sanıyordum. Ama öğle değilmiş. Galiba aşkın tanımını yanlış biliyormuşuz, hatta belkide hala öğrenememişiz.
Bilal Sami öğle bir kitap yazmış ki; bizlere bir kitaptan daha fazlasını vermiş diyebilirim. Aslında bana soracak olursanız bu kitabı okuması gereken asıl kişiler kim diye, "derdi olup da derdini dinleyebilecek kimseleri olmayan insanlar." cevabını verirdim size. Ya da belki de dostlar okumalı, yani birbirlerinin dertlerini veya birilerinin dertlerini dinlemeyi sevenler okumalı bu kitabı.
Gerçi kim okur kim okumaz bu kitabı bilmem ama ben yinede sizlere *önereyim.
Bu arada aşkın tanımını yanlış bildiğimiz gibi; yalnızlığın da tanımını bilmiyormuşuz. Yine bu kitapta öğrendim... Yalnızlık; sadece etrafımızda, çevremizde kimselerimizin olmaması değilmiş meğer. Yalnızlık; bir toplumun içerisinde de tek başına olmak değilmiş meğer. Sanırım yalnızlığın tanımı yokmuş bu dünyada. Boşuna dememişler işte "Yalnızlık Allah'a mahsustur" diye...
Sanırım biraz da kitabın dilinden bahsetmeliyim. Yani kitabın yazılış şeklinden, anlatım tarzından vs.; Kitap o kadar iyi, o kadar güzel ve o kadar titiz bir şekilde yazılmış ki... Bir kaç bölüm okuduktan sonra acaba bu kitabın filmi var mıdır diye internette araştırmaya başlıyorsunuz. Hatta şöyle söyleyeyim; kitap zaten otomatik olarak hayal dünyanızda bir filme dönüşüyor.
Neyse sanırım fazla uzatmadan son olarak şunu söylemeliyim; kitabın kilidini açamam diye korkmayın. Yani bu tür düşüncelere girmeyin, "aman ben şimdi bu kilidi açamam sonra deliye dönerim vs. vs." deyip de bu kitabı okumamazlık yapmayın. Emin olun bu kitaptan öğrenebileceğiniz çok şey var. Hepimizin öğreneceği çok şey var. Bu yüzden son olarak; kitabın kilit şifresini facebook.com/bsgokdemir 'den öğrenebileceğinizi söyleyip şunu da belirtmek istiyorum. Eğer kilidin siz şifreyi girdikten sonra açılmasını bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü kilidin üç haneli şifresini girip kilidi çekmeniz gerekiyor ki açılsın.
ŞİFRE'yi bulamayanlar için ipucu: maalesef veremiyorum. Eğer kitabı okuduysanz ve hala şifreyi çözemiyorsanız buyurun: facebook.com/bsgokdemir :)
Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusundan gönderebilirsiniz.
"Her şeye rağmen gülümseyin, çekemesinler." - Bilal Sami Gökdemir.
Cemre ol, düş yüreklere... |
Kutuya dilaltı hapını bırakan amca kaç yaşındaydı? Söyler misiniz?
YanıtlaSilUnknown,
SilKitabı okumuşsanız sizin bilmeniz gerekir. Tekrar kitabı karıştırın.. :)
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
SilŞifreyi söyler misiniz çıldırıcam
YanıtlaSilMakyaj Blogum, şifreyi aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz (kitapta da yazmış olduğu gibi)...
Silfacebook.com/bsgokdemir
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Silpeki neden şifre bu rakamlar aklımdaki rakamlar değildi
YanıtlaSilAzra Yaren Çimen,
SilTam olarak ne demek istediğinizi anlamadım.
Şifre nedir
YanıtlaSilGülay Sayın, şifreyi aşağıdaki linkten ilgili kişilerle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz (kitapta da yazmış olduğu gibi)
Silfacebook.com/bsgokdemir
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilYorum kitap hakkında bilgi içerdiğinden silinmiştir.
Silşifre neden bu kadar anlamsız acaba?
YanıtlaSilSayın Tugce, bence şifrenin anlamlı olup olmaması bir şeyi değiştirmiyor, kitap çok iyi yazılmış, o yetmez mi sizce?
SilŞifre nedir ?
SilKitabı Cnr kitap fuarından ve bizzat yazarla tanışıp imzalatarak almıştım. Okumaya 3-4 gün önce başlayabildim ve birkaç dakika önce bitirdim.Öncelikle kilit fikri çok enteresan ve itiraf etmeliyim kitabı almamda çok etkisi oldu.Çünkü illa ki bir gizem var ve ben de bunu çözmeliyim diye düşündüm ve bu fikrimi de alırken dile getirdim zaten :) Okumaya başlayınca anladım ki; kilit olmasa da sayfalarını heyecanla dolaşacağım ve "sonunda ne olacak acaba?"diye diye ilerleyeceğim bir kitapmış.Yani anlatılan her anı ayrı bir heyecan ayrı bir merak yarattı bende.Sayın Bilal Sami Gökdemir'in eline emeğine sağlık.Çok beğendim.Ayrıca şifre konusunda da şaşırttı beni :)
YanıtlaSilGerçekten de müthiş bir kitap, dediğiniz gibi kilit olmasa da okunabilecek, diğer sayfaları merak edilerek okunan bir kitap. :) Sayenizde bir kere daha kitabı önermiş olalım.. :)
SilSifre neee lütfen soyleyinnnn
SilArda, maalesef sizlere şifreyi veremiyorum, fakat kitapta da belirtildiği gibi şu adresten ilgili kişilerle iletişime geçerek şifreyi öğrenebilirsiniz;
Silfacebook.com/bsgokdemir
kitabı 2 okuyusum ve hala sifreyi bulamadım lütfen yardım edin
YanıtlaSilŞifreyi aşağıdaki linkten ilgili kişilerle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz (kitapta da yazmış olduğu gibi)
Silfacebook.com/bsgokdemir
Kilit birdaha kitlenmiyormu yoksa benimki bozukmu acaba
YanıtlaSilKilit birdaha kitlenmiyormu yoksa benimki bozukmu acaba
YanıtlaSilŞifre ne
SilBiri bana cevap verebilirmi bunu nasil kilitlicem
YanıtlaSilKilidi kapatıp şifre kısmını değiştirince kilitlenmesi gerekiyor..
SilBenim kilitim bozukmus heralde
YanıtlaSilKilit acikken sifre kismini degistirip kapatinca sifre degisiyor mu
YanıtlaSilEvet . Kilit açıkken üzerindeki sayılara dokunmamaya dikkat edin .
SilBen şifreyi bulamadim yaa
YanıtlaSilKilidiniz iki taraflı ise şifrenizi bulduğunuzda iki taraftan da denemeyi unutmayın. Ayrıca facebook.com/bsgokdemir adresinden ilgili kişilerle irtibat kurup şifreyi alabilirsiniz.
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBen kitabi 4 kere okudum sifreyi bulamadim facebook sayfasindan da cevap gelmedi şifreyi herhangi biri söyleyebilir mi?
YanıtlaSilŞifreyi çok da zor düşünmenize gerek yok.. Sizlere şifreyi de vermek isterdim fakat kitabın yazarından yasak var maalesef.
SilSayfaya mesaj atınca kitabı okuduğunuz takdirde şifreyi ogrenebiliyorsunuz...
SilŞifre ney
SilŞifreyi buldum girdim ama değilmiş. Ama o değilse ne olur bilmiyorum. Ya şifre oysa ve kilidim bozuksa nasıl açıcam. Facebook kullanmıyorum instagramdan attım mesaj ne yazık ki cevap gelmedi. Ben nasıl bulucam şifreyi?
YanıtlaSilBi arkadaşınızn facesinden mesaj atabilirsiniz sayfaya ...
Silboşuna uğraşmayın şifre falan yok tamamen kandırmaca kilidi sertçe çektiğin zaman açılıyor
YanıtlaSilSayın Adsız... Bir şifre var, lütfen insanları kandırmayalım.. Siz bulamamış olabilirsiniz ama şifrenin var olmadığını söyleyemezsiniz..
SilŞifreyi ogrenmek için o linke girdim fakat cevap vermiyorlar kitabım yarıda kaldı
YanıtlaSilMerhaba İremsu Yağan, cevap vermeleri gerekiyor.. Bizlerin şifreyi söylemesi yasak maalesef.
SilŞifreyi bulamadım aklımdaakiler değilmiş yani ufak bi ipucu herkes için iyi olur. Biz direk şifre istemiyoruz ufak bi ipucu
YanıtlaSilGerekli ipucuyu vermek de şifreyi söylemek de sadece Bilal Bey'in yetki verdiği kişilerce açıklanabilir. Maalesef ben onlardan biri değilim. (facebook/bsgokdemir adresine ulaşmalısınız.)
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilşifreyi buldum emin olmak için yetkili kişilerlede irtibata geçtim ama bi türlü açılmadı bozuk olabilirmi kitabım yarıda kaldî😕
YanıtlaSilKilidin iki tarafını denemenizi öneririm.
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilKilidin şifresinin yazarın yetki verdiği kişiler dışında birinin söylemesi yasaktır. Yorumunuz bu yüzden kaldırılmıştır.
SilKilidini açtım aslında ben ama kitabı bir arkadaşımda yeniden denendiğinde açılmadı çoğu kez denedim kilidin açılması için ne yapabilirim?..
YanıtlaSilKitapta da belirtilen iletişim adresine başvurabilirsiniz.
Silpeki elazığdada varmıdır bu kitap kırtasiyelerde filan
YanıtlaSilElbette vardır.
SilBen de bikac sifre denedikten snra sayfaya mesaj biraktim.henuz cevap gelmedi ama internetten buldum sifreyi ve nedense cok alakasiz geldi sifre.ben neden bu sayilar oldugunu merak ettim acikcasi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilYazarın yetki verdiği kişiler dışında kilidin şifresinin söylenmesi yasaktır. Yorumunuz bu yüzden silinmiştir.
Sil