3D 'Türksat Maps’ ücretsiz olacak!

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, Türksat Maps'te vatandaşların ücretli kullandığı 50 santimetre çözünürlükteki temel kullanımın ücretsiz olduğunu bildirdi.

Dalbay, Türkiye'nin en önemli projelerinden birinin Türksat Maps projesi olduğunu belirterek, Türkiye'nin her tarafının uydu görüntülerine dayalı haritasını çıkarttıklarını söyledi. Türksat Maps'i 3 boyutlu hale getirdiklerini ifade eden Dalbay, yaklaşık 60 santimetrelik yüksek çözünürlüklü uydu görüntülerinin Amerikan Uydu Görüntü firmasından satın alındığını anlattı.
Her yıl yaklaşık 125 bin kilometrekare yeni çekim yaptırdıklarını bildiren Dalbay, insanların yoğun olarak yaşadığı yerlerdeki görüntülerin sürekli yenilendiğini, Türksat Maps'te eski ve yeni görüntülerin karşılaştırmalı olarak gösterildiğini dile getirdi.
Türksat Maps'in kamu kurumu ağırlıklı olmak üzere yaklaşık 5 bin kullanıcısının bulunduğunu belirten Dalbay, ''Türksat Maps'i, vatandaşların kullanımına açtık. Ama temel kullanım ücretsiz olacak. Şu anda ücretli olan temel hizmetler ücretsiz kullanıma açıldı. 1,5-2 santimetre çözünürlüklü görüntüler ücretsizdi, vatandaşlardan gelen talep üzerine 50 santimetre çözünürlüğe kadar olan görüntüler ücretsiz olarak kullanıma açıldı. Ama onun dışında katma değerli hizmetler ücretli olacak'' dedi.

Servet :  Olsa güzel olur ama.. Bakalım ..

Yorumlar